reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

ciao
A wy już myślicie o pracy?!?Dajcie spokój ,przed nami jeszcze tyle pięknych chwil:-)
A ja zasnęłam na tarsie, skwar ogromny a do soboty ma być jeszcze gorzej ,potem jakiś chłód...
Dobrze mówisz monia, jeszcze nie urodziłyśmy a myślimy co dalej:-D od teraz odliczam czas tylko do porodu a co bedzie dalej to się zobaczy :-D
Onionku jak to nie jedz owoców:szok::szok::szok: skoro tylko to mi teraz smakuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: cholerka moze przesadzam z ich ilością:baffled: bo właśnie 3 nektarynki wcisnęłam :-D:-D:-D ograniczę się i zobaczę co się będzie działo... dzięki za radę!!!!

Ogólnie jestem mega zmeczona, ale dopada mnie instynkt wicia gniazda i już przewracam szafy i sprzatam.....siostra zabrała dzieci nad jezioro a ja oglądam ciuszki maleństwa i widzę, że nie mam nic konkretnego:szok::szok::szok: same sukienki zupełnie nieprzydatne na poczatku.....nie mam kosmetyków, pościeli, materacyka....nic.....:baffled: co ja robię...muszę się ostro brać za zakupy:tak::tak::tak:
Dagna gratki udanej wizyty!!!!!!!!!!!Ja mam jutro a terminy mamy takie same to ciekawe ile moja córeczka waży....jutro porównamy pannice...:tak::tak::tak:
Boli mnie brzuch cały dzień mi się stawia ale teraz to już przesada!!!!!!!!!!! Idę odpoczywać!!!!!!!!!pa

reklama
Dagna gratuluje udanej wizyty, ja do poniedziałku musze czekać na następne spotkanie i od poniedziałku już na zwolnienie w końcu

co do pracy to ja tez bede miała do wykorzystania cały zaległy urlop 26 dni, a potem na do konca czereca, chcę zmniejszyć etat do 7/8 i doliczając przerwę na karmienie bedę pracowała 2h krócej i bedziemy w tym czasie z mężem na sie wymieniać (bedzie brał wtedy tylko 2 i 3 zmiane), w wakacje urlopy wiec pogadam z babciami żeby jakos troszke pomogły przez miesiąc, miesiąc my urlop i od września niestety opiekunka mnie czeka, a raczej mojego bejbika

a waga +17, ale jakos sie nie przejmuje, po porodzie bedziemy walczyły z naszymi ++++++

Dagna - gratuluje dobrych wiesci i malej ksiezniczki :-)

Lillu - ja jak zjem dwie nektarynki pod rzad to tez mam nieziemska zgage, wiec na bank to od owocow - moze troche ogranicz, albo nie wpierniczaj ich duzo na raz ;-)

Monia - ja tez chce miec taras :-( i na nim zasnac..

Dziewuszki i pytanko, jak wyglada kwestia odstawienia luteiny? slyszalam, ze nalezy ja odstawic w 35 tygodniu w przeciwnym razie moze ona opoznic porod.. ale z drugiej strony takie radykalne zaprzestanie jej stosowania nie wywola wczesniejszego porodu?

jestem znowu..ledwo zywa:baffled:
Agim u mnie jest to samo! Michał jak tylko widzi mnie jak zasiadam na fotel przed kompa to robi atak histerii:sorry2: Do tego drze mnie za spódnicę i krzyczy "mama tajaj":-D
Mi też włączyło się szykowanie mieszkania i wszystkeigo dla małej, ale co ja mogę bez mojego M. Dzis pranie wielkie małych ciuszków a mam tego....mase:szok:
Ale najgorsze jest to, że jak wstaje to mnie strasznie kłuje szyjka...oj...ja mam czarne wizje..czarne:baffled: Boję się że ten szew mi szyjke odetnie:baffled::baffled::baffled:
A dodatkowo M dzis dzwonił, że nie wraca na wekenda ale dopiero za tydzień:crazy::crazy::crazy:No chyba tutaj skonam tyle czasu...
Ale przynajmniej sobie przypomniał o naszej rocznicy i jak wróci ma się zrekompensować:tak:;-)
co do nr. tel. To nie na każde trzeba odpisywać eski;-) Jak trzeba to odpiszę, albo tylko przepiszę esa na wątek:tak: Mam Plusza jakby co;-)

Dagna zapomniałąm! Gratki wizyty i Twoja niunia jest taka w sma raz! Michał urodził sie w tym czasie i wazył 1650g..więc do końca ciąży sporo by urósł.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki w ten upal. Jak wy dajecie rade? Ja okna pozaslaniane, wiatrak na calego zimna woda i nic pot sie po tylku leje/. Oby te upaly nam nie zaszkodzily !!
Piszecie o powrotach do pracy. Ja niby po macierzynskim powinnam wrocic ale chcialabym z naszym maluszkiem co najmniej do roku w domu posiedziec. Do zlobka nie chce dawac bo to wylegarnia chorob, babcie nie wchodza w gre a nianki na razie nie ma na horyzoncie, wiec mamy mega dylemat. Z drugiej strony z jednej pensji bedzie nam bardzo ciezko. Zaden zasilek niestety sie NIE NALEZY! Na szczescie jeszce troche czasu na podjecie decyzji wiec zobaczymy. Tymczasem slodki filmik na poprawe humoru ;)

[video=youtube;qBay1HrK8WU]http://www.youtube.com/watch?v=qBay1HrK8WU[/video]

Dagna gratuluję udanej wizyty:)
Misiaaka słodziutki filmik.

Mój mężuś z moją maciupeńką pomocą skręcił już łóżeczko:) i teraz w całym domu pachnie drewnem:)
Kocica węszy wokół i zastanawia się jakby tu się dostać do środka tego dziwnego mebla:)

Objadłam się dziś kukurydzą na kolację i jestem pełna, więc zmykam położyć się na wyrko.
Życzę wszystkim udanej nocki:)

uf... wróciłam... można się wykończyć.. kupiłam pampersy jedynki, chusteczki nawilżane, tantum rosa, podpaski i te inne pierdołki i wreszcie jestem zadowolona, ze coś Mała ma..:tak:mało, ale jednak oglądałam łóżeczka.. ale w sklepach mają przebicie :szok: i wanienkę kupię zwykłą ze stelażem... :-) byłam rodzicom zrobic zakupy i myslicie, ze mnie ktos w kolejce przepuścił..?? dobre sobie... Dagna, wielkie gratki udanej wizyty!!!!!

reklama
Tosia ja mialam zdarzenie w kolejce :) obladowana zakupami przy kasie moze 5-6 osob i facet przede mna taki tekst , ja to bym pania przepuscil ,ale i tak mala kolejka wiec sie nie oplaca ....... myslalam ze go w jogurcie utopie :)

Do góry