reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

No własnie zdec mi pisala,ze mała sie wogole nie interesuje misiami.

Własnie sie zdecyduje raczej na ta rainforester. Gosiargo,a zgłosiłas to na allegro? Jak nic nie robia,to zgłos sprawe na policje ,bo to kradziez juz. Ja własnie czytałam komenty u tego sprzedawcy i wole doplacic 10zł wiecej i kupic u takiego co ma same pozytywy. Ale wspołczuje ci tego całego stresu z tym zwiazanego.

reklama
My z Majusią na spacerku dzisiejszym i w domowych pieleszach:-D

ewella- tak ,sprawa jest zgłoszona do allegro, wystawiłam mu negatywa i od razu się odezwał, niby wysłał w czwartek jutro powinno być. Jeżeli chodzi o jego negatywy to ja jak zamawiałam miesiąc temu to miał tylko 1 negatyw i chyba 3 neutrale, wszystko co ma teraz zarobił w ostatnich dniach. U mnie było niby tak, że wysłali na inny adres. Nerwów było dużo bo nie odpisywali na maile i dodzwonić się było trudno. Zobaczymy jutro powinno dojść!!

Załączniki

• DSC_0440.jpg
    DSC_0440.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_0458.jpg
    DSC_0458.jpg
    43,4 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
Ale ładnie wyglądacie. :-) I juz chyba nic nie zostało po ciazy co?

Ja walcze wciaz z brzuchem, majtasy sobie zakupiłam jakies na allegro wyszczuplajace,ale jestem srednio z nich zadowolona ,mogły by miec lepszy ucisk.

Ale ładnie wyglądacie. :-) I juz chyba nic nie zostało po ciazy co?

Ja walcze wciaz z brzuchem, majtasy sobie zakupiłam jakies na allegro wyszczuplajace,ale jestem srednio z nich zadowolona ,mogły by miec lepszy ucisk.

taaa, jak byś zobaczyła mój brzuch:szok::szok:, ukrywam pod czarną bluzką bo wyszczupla:-D:-D no i zdjęcie z daleka:-D, co do wagi to tak, ważę teraz dokładnie tyle ile przed ciąża, ale zdałoby się więcej zgubić, tylko ciężko jak się słodyczom odmówić nie potrafi:zawstydzona/y:

taaa, jak byś zobaczyła mój brzuch:szok::szok:, ukrywam pod czarną bluzką bo wyszczupla:-D:-D no i zdjęcie z daleka:-D, co do wagi to tak, ważę teraz dokładnie tyle ile przed ciąża, ale zdałoby się więcej zgubić, tylko ciężko jak się słodyczom odmówić nie potrafi:zawstydzona/y:

A no zgadza sie,ja teraz to co chwilak jakies ciasteczka podjadam :zawstydzona/y:, ale w dzinsy sie juz wciskam swoje sprzed ciazy, tylko troche ciezko mi sie zapiac w brzuchu własnie :zawstydzona/y:,ale mam nadzieje,ze opadnie jeszcze ...

Witam niedzielnie
Jejku, dziewczyny, macie złote dzieci :tak::szok::tak: Moja Małgoś nie wyleży minuty, żeby się nią nie zajmować, najlepiej żeby dziarsko maszerować z nią a rękach, albo dać cyca nawet bez pokarmu, ewentualnie bujać i śpiewać :eek: Oczywiście pozwalam jej czasem chwilę poleżeć i popłakać zanim nie zacznie się dławić :rofl2:

Koriander
- ten koncert akurat w Toruniu był i grała z Carrerasem orkiestra toruńska... Kupiłam dwa pamiętniczki i chciałam , żeby R wziął autografy dla Piotrka i Gosi, ale maestro był tak pilnowany, że nawet orkiestra nie miała do niego dostępu, był strzeżony jakby to był prezydent USA :szok: , a honorarium dostał jedyny milion zł (z czego 200 tys przeznaczył na hematologię) TV koncertu nie nagrywała, może ktoś zamieści jakiś lewy filmik na youtubie, zobaczymy... A co do zdjęć- ja mam założone konto na empikfoto.pl, tam wgrywam zdjęcia (swoją drogą taki internetowy album czasem się przydaje), a później wklejam w post adres url danego zdjecia

AniaCh Małgoś też os tatnio mocno ulewa, ale lekarka zaraz zapytała, czy łapczywie je i rzeczywiście- je bardzo łapczywie...powiedziała, że jeżeli ładnie przybiera to nie ma powodu do niepokoju...

Gosiagro- super wyglądacie z Majeczką, mała jaką ma słodką czuprynkę... A Ty nie ściemniaj- zgrabna babeczka z Ciebie :tak:

Swoją drogą szkoda, że już nie pisze z nami Neti- bardzo by się nam przydała w rozwiewaniu nagłych niepokojów i wątpliwości... W ogóle ciekawe co u niej, siedzi we Francji, czy w Pl... A nasza Zdec jest u mamy?

Karuzelkę mam zwykła nakręcaną jak pozytywka, fajna, no ale gra króciutko...

drugi dzień z rzędu Fifi w dzień śpi po max pół godz (i to na spacerze) a tak leży i patrzy na świat, niby nie płacze, nie marudzi, ale nie śpi
może rzeczywiście skok rozowojowy przechodzi i ciekawy świata jest?

ja kiedyś byłam taka nawiedzona i śpiewałam mu godzinami, grzechotałam grzechotkami, pokazywałam obrazki - całyczas jak nie spał. Teraz dopóki jest spokojny i mu się nie znudzi kładę go do łóżeczka żebypatrzył na karuzelę, albo sam leży u nas na kanapie i lezy i się rozgląda. Jak zaczyna marudzić to biorę go na ręce i bawię się z nim, czasami chodze po domu

Ja podobnie jak zyyraffka robie :) dopóki nie marudzi to sobie spokojnie leży na macie albo w bujaczku :D (a ja mam chwilę dla siebie) jak już zacznie marudzić to też najpierw zabawiam ją w miejscu gdzie leży (czasami pomaga chwilowe zwrócenie uwagi :) i mała znowu zajmuje się obserwowaniem świata) a jak to nie pomaga to biorę na ręce i zabawiam ją :) albo chodzę po domu a ona się rozgląda.

u mnie podobnie jak u żyraffki, najczęściej kładę ją w kołysce i gada z misiami na karuzeli:-D, bądź leży na naszym łóżku i wpatruje się w obraz, jak się niecierpliwi to wtedy ja lub M ją zabawiamy; nie chce non stop przy niej siedzieć, bo jak się nauczy to potem nic się w domu nie da zrobić, czekam wciąż na matę edukacyjną:wściekła/y::wściekła/y: myślę, że też jej się spodoba:tak:
:-D

u nas fifi leży sam w łóżeczku albo na naszym łóżku i patrzy albo na karuzelę, albo na swój łuk z zabawkami albo w sufit
jak zaczyna marudzić to wtedy go zabawiam lub usypiam
dziś się obudził rano i patrzył na karuzelę w łóżeczku, nawet nie wiedziałam, że nie śpi

Witajcie :-D
Jeszcze raz dziekujemy za zyczenia, Lili przespala w wiekszosci swoja 2-miesiecznice :-) Ale my zajadalismy sie ciastem i lodami. Jesli chcialabym wstawic zdjecia w grupie to musze zalozyc jakies konto zeby je najpierw w sieci zamiescic? Niech mi ktos to jeszcze raz wyjasni...

kpi u nas jak mala ma czas aktywnosci to ostatnio najchetniej lezy na macie i gada z Pania Malpa :-) Czasami lezy i patrzy na raczki, a jak zaczyna kwilic i do niej podchodze to usmiech od ucha do ucha i to oznacza ze chce bym sie nia zajela. Czasami cwiczymy razem (kulanie z boku na bok, podciaganie nozek do brzucha, klade ja na moim brzuchu i robie wdechy i wydechy co jej sie najbardziej podoba :tak: Twoja corcia slicznie rosnie, podobnie jak Jas Klementinki, ni porownojcie swoich dzieci do innych bo mialy nizsza wage urodzeniowa, wiec to nie ma sensu :-D Sa zdrowe i pieknie sie rozwijaja, to najwazniejsze!

tak, tak
jutro my swietujemy
juz 2 miesiace a mi sie wydaje ze nasze pierwsze spotkanie bylo wczoraj

to co piszecie o wypadkach w szpitalach to po prostu okropne

kpi Jas swoja aktywnosc spedza na gadaniu z tata (ze mna nie chce gadac), wgapianiu sie w okno albo na zyrandol
grzechotki i zabawki srednio go interesuja, 10 min i koniec
szablony bardziej ale jednak najlepsza zabawa z tata
troche zazdroszcze tej zabawy ale coz, mama jest do innych rzeczy
dzisiaj udalo sie mezowi nawet uspac go w wozku, bez tulenia na rekach

ja juz wysiadam, ciagle nie moze zrobic kupy i kazdy prutek go boli
jutro ide do lekarza i nie dam sobie wmowic ze to normalne
nic nie pomaga, ani masaze, ani termometr
wczoraj kupilismy w aptece jakis specyfik, jak bedzie dzis zle to go podam chociaz wolalabym najpierw do lekarza

ewela a te plasterki to sa specjalne na pepuszek?

dzięki dziewczyny, u mnie Mała dopiero zaczyna sama leżeć i się sobą zajmować - woli na rączkach ale staram się ją przyzwyczajać choć do kilku chwil samodzielności,

na razie interesuje się karuzelką - mamy taką zwykła, ze zwierzątkami, nakręcaną
w tym tygodniu spróbuję szablonów ;)

Witajcie a ja mam dzisiaj chrzciny mojego aniołka;P

powodzenia i czekamy na relację i fotki!

moj maly jak nie spi i nie placze to sobie lezy w wozku,albo w lozeczku,albo na kanapie czy lezaczku. duzo ludzi jest u mnie w domu,wiec wciaz ktos go naglada i czesto zagaduje.krzycze tylko jak chca go nosic,albobujac. staram sie robic tylo kiedy poplakuje.

filipowi zaczelo sie ulewac czesciej i raz dziennie zwymiotuje,cos chyba nie tak,co nie?

jak czesto nosicie swoje dzieci na pionowo?

dzięki
Natalkę nosimy na pionowo zawsze po jedzeniu ...
najczęściej na barku

nasza ulewa i wymiotuje - neonatolog stwierdziła, że ładnie przybywa więc nie ma się co martwić, po prostu "wydala" nadmiar pokarmu, który zjada, a że jest małym obżartuskiem to ...

Witam niedzielnie
Jejku, dziewczyny, macie złote dzieci :tak::szok::tak: Moja Małgoś nie wyleży minuty, żeby się nią nie zajmować, najlepiej żeby dziarsko maszerować z nią a rękach, albo dać cyca nawet bez pokarmu, ewentualnie bujać i śpiewać :eek: Oczywiście pozwalam jej czasem chwilę poleżeć i popłakać zanim nie zacznie się dławić :rofl2:

...

moja też ma tak często więc jestem szczęśliwa kiedy zaśnie ...

Dziewczyny, któraś pisała (nie pamiętam czy na tym forum), że używa na kolki/gazy niemieckiego lekarstwa LEFAX. Dostałam takie od koleżanki ale nie wiem jak je stosować...
Czy na codzień, profilaktycznie czy tylko jak brzuszek boli?

PS. serdeczne życzenia dla dzisiejszych "jubilatów"!

reklama
Gosiagro super zdjęcia :-) W którym parku sobie tak spacerujecie?

Witam niedzielnie

A nasza Zdec jest u mamy?

może nie powinnam tego pisać ale popłakałam się ze śmiechu wyobrażając sobie sytuację w której dziecię się wydziera a mamusia siedzi spokojnie :-p:laugh2:

a Zdec z tego co pisała to u mamy siedzi i jakoś w sierpniu chyba ma być już w domku.

Lena koniecznie fotki z chrzcin wrzuć :tak:

Ja również życzę dużo zdrówka i miłości dzisiejszym dzieciaczkom kończącym 2 miesiące - ale ten czas leci :)

Do góry