reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
u nas fifi albo sam zasypia w łóżeczku/ wózku, albo głaskany po policzku, ale w łóżeczku/wózku albo wożony wózkiem (bujać się naszego wózka nie da :)

A ja mam z Hanią problem, ogólnie w nocy śpi pięknie, od 21 do 4 a potem wstaje około 8 ale nie chce iść spać. Płacze strasznie i nie mogę jej położyć, muszę ją nosić przeważnie tak długo aż nie uśnie.

Kupiłam jej dzisiaj z fisher price konika morskiego który świeci i lecą z niego piękne kołysanki, właśnie z nim śpi :-)

alkrar.jpg

Perfekta Eryk tez ma jeszcze zoltaczke i nikt mi nie kazal odstawiac go od piersi !! zostal zaszczepiony wazne bylo to ze poziom bilirubiny spad od poziomu ze szpitala, a jesli zoltaczka by kiepsko spadala to proponowali dopajanie glukoza bo cukier powoduje spadek

AniaCh na razie wazne zeby sie nie robil balonik przy sikaniu, a robi sie jak nie widac cewki i ujscie jest za waskie, na oslaoniecie calego zoledzia jest czas, ja siagam do oporu czyli tyle ile sie da dziurka ma jakies 5 mm. A u mnie krwawienie trwalo jakies 4 do 5 tyg pamietam ze poprzednio krocej, a zolte uplawy to moze jednak jeszcze lekkie zabarwienie krwia ??

Hefi dzis w radiu mowili ze w moim miescie rano wypadl babci 3 latek z okna !! a wozek z dzieckiem wpadl do rzeczki kiedy oboje rodzice poszli sikac ..... bardzo dziwna sprawa, A mala trzeba bylo tesciowej zabrac z rak , ja tam jestem wredna i szczerze mowiac dobrze mi z tym , nikt mi nie bedzie dzieci meczyl. Pare razy poprostu podeszlam i wykelam jej go z rak, a bylo ciezko tak go jakos oplata ze nawet nie mialam gdzie rak wlozyc:-D

MagdaM fajny zlowik na zdjeciu :))

katarzynajanicka ja palnowalam ubrac sukienke z wesela na ktorym bylismy rok temu we wrzesniu na chrzciny i tez nie wejde cyckami, planowalam ze moze nie dopne zamka i ubiore marynarke ale jak sie okaze ze trzeba by ja zdjac to bylby problem , musze czegos poszukac

Kasiek przepuchline mial Max nie pamietam dziewczyny ale nie pisala chyba od porodu

Yoshe jak jeszcze w ciazy siedzialm w pracy i nie czulam ruchow to wystarczylo ze wyszukalam w necie zdjcie jakis bobaskow albo filmik z usg i od razu maly sie ruszal

Kasiulka widze ze konik podzialal a zdjecie piekne, czyzby wrocila mozliwosc ogladania zdjec

Lena eryk zasypia w domu w lozeczku czasem go scina w lezaczku, generalnie bez mojej pomocy co najwyzej czasem musze mu dac smoka, gorzej jak jest zmeczony a ja nie wyczuje momentu na polozenie wtedy zaczyna sie ryk i nie da sie go uspic

Dzoiewczymy mam problem albo sama sobie go stwarzam , jakie dlonie maja Wasze dzieci ?? ercio ma ostatnio jakies takie trupio blade wrecz jak u porcerlanowej laleczki, zupelnie inny kolor niz twarz czy reszta reki, nie pamietam czy bylo tak od poczatku, w szpitalu mial robione badanie pulsoksymetrem i bylo ok, tez lapki sa z reguly zimne teraz jak spi ma cieple ale kolor mi ciezko sprawdzic. Zlecilam mezowi wywiad w pracy ale pewnie beda kazali z nim przyjechac , troche sie martwie ze zleca miliard badan i wyjdzie cos nie tak

poszlam teraz poogladac te raczki nawet sie nie obudzil sa cieple i tylko troszke bladsze niz buzia ale to sztuczne swiatlo musze wyczuc w dzien moment na porownania, moze to tylko wtedy kiedy sa zimne

Nareszcie doczytałam wczorajszy i dzisiejszy dzień widze że coraz większa produkcja dzieci coraz grzeczniejsze i mamy mają więcej czasu:-)
Co do fotelika ja po miesiącu wyjełam wkładke bo mi się wydawało że małej za ciasno:-p
Jak czytam że wasze tyle spią w nocy to jestem w szoku moja co 2 czy 3 godz się budzi coprawda na 5 minut zje i śpi dalej ale mogłaby troche żadziej to robić:crazy:
Blender mam brauna i pewnie niedługo będzie bardziej przydatny niż teraz:tak:
Musze też zakupić chuste wiązaną tylko się zastanawiam jaką czy lenny lamb czy bebelulu:baffled:

Milka26 moja ma ogolnie bardzo jasna skore, a raczki "alabastrowe", jak sie zdenerwuje i je zaciska to az taki marmurek na nich widac, a zimne ma w nocy jak ja biore na karmienie to az mnie czasami ciarki przechodza jak mi taka lapka pacnie lodowata po piersi :tak:

Lilka odkryla dzis na dobre swojego kciuka i przed kazdym zasnieciem ssie :-( A mialam nadzieje ze jej nie zasmakuje, bo smoczkiem plula na odleglosc.. Oby nie bylo pozniej problemow

reklama
My się uczymy zasypiać w łożeczku i w wózku, zamiast przy piersi. Niestety bez smoczka się nie obeszło :(
ja też ta miałam, ale teraz smoczek jest naszym wspólnym przyjacielem

Milka Fifi też ma ostatnio zimne rączki, choć np kark ma ciepły w tym czasie, martwiłam się też tym, nie wiem dlaczego? krążenie?

dzwoni do mnie teściowa, że przychodzi dziś jej koleżanka i żebym przyszła z fifim bo chce się pochwalić przed koleżanka, ja na to, że nie bo do lekarza idę a poem do domu, ona nawet nie spytala co małemu jest, że do lekarza
gada mi, że go dawno nie widziała, bo nie przywoże go do niej, a ja jej na to, że zna adres i wie gdzie wnuk mieszka i może go też czasem odwiedzic, i sie chyba obrazila, i w sumie mnie to nie martwi :p

postanowiłam nazbierać na konika morskiego dla fifika :) a potem chustę zakupię jeszcze jak zaskórniaki nabieram :)

Ostatnia edycja:
Do góry