reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

moj pierwszy porod poszedl szybko rozwarcie blyskawicznie 3 parte i maly byl na swiecie mam nadzieje ze tez teraz tak bedzie;-)

Calineczka i Angelus dzieki za informacje jutro polece do apteki mam nadzieje ze przez noc sie nic nie wydarzy ,mojego syncia rodzilam w 35 tc i teraz cxhucham i dmucham na siebie zeby sie nie powturzylo.

Czy wy tez juz jestescie ciaza zmeczone ??? mi sie normalnie nic nie chce i nawet nie mam juz co robic okna pomyte pokoik dzieciecy gotowy ciuszki poprane i prasowane ,siedze i wymyslam obiadki dla mojego S a dzis z moja macocha zrobilysmy 57 sloikow ogorkow, normalnie jak na wojne:-D , a teraz fasolke zalalam woda i jutro po bretonsku bede robic.

reklama
Ja zabieram się za pedicure - mam nadzieję , że do północy skończę - to będzie gimnastyka artystyczna w wersji olimpijskiej chyba:-D

Witam sie po wizycie...
Tosia super ze sie udało, teraz musi byc tylko lepiej.
Dagna, dostałam wczoraj ta karte ...wkoncu. Zrobiłam zakupy za 200zł i juz dzis rano miałam info ze wyszło z hurtowni, zaraz zerkne czy jutro moge odebrac....fajna ta apteka bo porównywałam ceny z innymi i wiele produktów jest duzo tansza.No i nie płaci sie za przesyłke.

Mój synek wkoncu sie obrócił główka w dół, ładnie sie mamuni pokazał i lico dał zfotografowac ;) Wazy 2150g i jest akurat jak na ten wiek ciazowy...Gin mi oznajmił ze bardzo prawdopodobne ze urodzi sie po terminie..ciiii nic mojemu nie mówie bo wogóle nic w domu nie zrobi w zwiazku z narodzinami małego, bo jeszcze tyle czasu.

Magi - super, że wizyta się udała i mały taki duży :-) Masz rację, że staremu nie mówisz, że lekarz stwierdził, że jest szansa, że mały się nie będzie spieszył na ten świat - niech się boi i nie zna dnia ani godziny ;-)I dobrze, że ta karta przyszła. Zgadzam się, że ta apteka jest fajna - po przeczytaniu postu Moni.gryc skusiłam się i pooglądałam rzeczy i też będę robić zakupy w internetowej aptece - ale muszę się zastanowić co nam jeszcze brakuje, poczekać na wypłatę B i wtedy zamawiam całą brakująca resztę.

Akderk - ja też się miałam zabrać dzisiaj za pedicure, chociaż ten obecny nieźle się jeszcze trzyma. Przełożyłam to na jutro - rano mam jakiś taki mniejszy i lżejszy brzuch i łatwiej jest wtedy się powyginać do pazurków ;-)

Meldunek po wizycie:-):-):-)
Wiecie co....mocz mi wyszedł w normie i leukocytów 10:-D:-D:-D:-DBabka jak zobaczyła tamten wynik to oczy w ściane:-D:-DAle uffff dzieki Wam powtórzyłam wynik..super że jednak nie jest ze mnatak źle. Krew określiła jako..."może być" nie jest źle:-)
Mała waży 2500g, sprawdziła jej układ nerwowy i jest wsio ok, serduszko stuka ładnie, a płucka mają cyt"śliczne" odruchy:-):-):-) Po sprawdzeniu płci powiedziała 100% dziewczę:-D:-D:-D Na 30 sierpnia na ściagnięcie szwu i od wtedy to niewiadomo:tak: Pobrałą też posiew na paciorka. Co jeszcze...w sumie chyba tyle. Babka w szoku była i pogratulowała mi że dotrwałąm w dwupaku do takiego terminu:-D:-D:-D

Witajcie dziewczynki!!!

Dziekuje wszytktim za gratulacje!chlopcy maja sie dobrze :D jak tylko wyjde ze szpitala odezwe sie :) pozdrowienia dla wszystkich brzuszkow!!!!!!!!!!!!!

Tosia gratuluje i krzycze razem z Toba HURRRA !!
Magi duzy juz Twoj synus !!! A niech sie nie spieszy ;)
Kernus Gratki !!! i jak tu wierzyc wynikom :) ciesze sie ze wsio ok !
KASIONA JESZCZE RAZ GRATKI !!!!- jak tylko mozesz to pisz i ucaluj swoich chlopakow !!!
Ja dzisiaj cale popoludnie w lozeczku :( brzuch mi sie strasznie stawial i krocze bolalo.Jutro o 8.00 mam wizyte wiec sie dowiem co i jak.M wrocil z pracy popatrzyl na mnie i na brzuch i stwierdzil :Za cholere do wrzesnia nie dotrzymamy , przeciez ten brzuch nie moze byc juz wiekszy !!!

Milego wieczorku i dobrej nocki !!!

Ostatnia edycja:
Kerna - super! A widzisz, a jednak nie ma się co stresować, tylko trzeba łapać środkowy strumień ;-)Cieszę się, że wszystko OK!

Kasiona - fajnie, że się odezwałaś! Ucałuj chłopaków i jeszcze raz gratulacje!

Trixi - mój tez jest trochę porzerażony, że brzuch jeszcze urośnie i to sporo :-)

reklama
hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! własnie dzwoniła Mama, ze się udało i jutro ma się stawić w szpitalu na oddziale!!!! wreszcie!!!!! oby Jej tam dobrze zrobili!!! jedziemy wieczorkiem zawieźć Ją do Jej siostry i jakieś drobne zakupy przed szpitalem zrobić :-) bo bidulka już nie chodzi prawie, bo stawy się odezwały dla odmiany w kolanach i wszędzie gdzie je ma.. :-( hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!!

super Tosia
cieszymy sie razem z Wami

hey

nadrobie pozniej, bo duzo napisalyscie:tak:

Gabi zapowiada sie na dosc duza;-),teraz wazy 2440 ma dojscdo 3300/+-300g,dlugama byc ok 57cm:szok::szok:
jak ja ja urodze to nie wiem:baffled:

wszytsko ok,przeplywy,tetno,lozysko, szyjka;-)
na paciorkowca wymaz za 3tyg, wtedy tez nast wizyta, to bedzie juz 38/39tc troche pozno, bo Nadie urodzilam w 39tc

ktg mowil,ze w idzie sie w terminie ciazy i po terminie, na razie nie ma po co, wystarczy liczyc ruchy-a mal rusza sie bardzo wiec luz chyba:nerd:

mam zrobic dodatkowe badania i za 3 tyg juz moge rodzic:confused2:

gratki wizyty

dziewczynki pytanko...
leci mi bardzo dużo sluzu takiego białego jest go normalnie momentami hekto litry i powoli zaczynam sie bać czy to cos złego ... ale chyba wody nie mają takiego białego koloru....

agusska kciuki zaciśnięte :)

wody nie maja bialego koloru
mialam amniopunkcje i widzialam na wlasne oczy są przezroczyste
poza tym jak pisalam dziecko glowa w dol naciska na szyjke macicy i dziala jak korek na wody--wody sącza sie tylko w pozycji lezącej
i mają podobno zapach zblizony do spermy

dziewczyny to raczej wydzielina z pochwy

Witam sie po wizycie...
Tosia super ze sie udało, teraz musi byc tylko lepiej.
Dagna, dostałam wczoraj ta karte ...wkoncu. Zrobiłam zakupy za 200zł i juz dzis rano miałam info ze wyszło z hurtowni, zaraz zerkne czy jutro moge odebrac....fajna ta apteka bo porównywałam ceny z innymi i wiele produktów jest duzo tansza.No i nie płaci sie za przesyłke.

Mój synek wkoncu sie obrócił główka w dół, ładnie sie mamuni pokazał i lico dał zfotografowac ;) Wazy 2150g i jest akurat jak na ten wiek ciazowy...Gin mi oznajmił ze bardzo prawdopodobne ze urodzi sie po terminie..ciiii nic mojemu nie mówie bo wogóle nic w domu nie zrobi w zwiazku z narodzinami małego, bo jeszcze tyle czasu.

gratulacje

Meldunek po wizycie:-):-):-)
Wiecie co....mocz mi wyszedł w normie i leukocytów 10:-D:-D:-D:-DBabka jak zobaczyła tamten wynik to oczy w ściane:-D:-DAle uffff dzieki Wam powtórzyłam wynik..super że jednak nie jest ze mnatak źle. Krew określiła jako..."może być" nie jest źle:-)
Mała waży 2500g, sprawdziła jej układ nerwowy i jest wsio ok, serduszko stuka ładnie, a płucka mają cyt"śliczne" odruchy:-):-):-) Po sprawdzeniu płci powiedziała 100% dziewczę:-D:-D:-D Na 30 sierpnia na ściagnięcie szwu i od wtedy to niewiadomo:tak: Pobrałą też posiew na paciorka. Co jeszcze...w sumie chyba tyle. Babka w szoku była i pogratulowała mi że dotrwałąm w dwupaku do takiego terminu:-D:-D:-D

a widzisz babo ze wsio oki
ciesze sie razem z Toba ze wizyta udana,malutka oki i ze leukocytow brak--niedowiarku

Witajcie dziewczynki!!!

Dziekuje wszytktim za gratulacje!chlopcy maja sie dobrze :D jak tylko wyjde ze szpitala odezwe sie :) pozdrowienia dla wszystkich brzuszkow!!!!!!!!!!!!!

witaj caluski dla Ciebie i chlopakow

witam wieczornie

Do góry