reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

No dziewuszki wiem ,że macie racje, bo ja już poszperałam po necie i taniochy takie znalazłam że szok!!!!
Teraz wszystko jest tańsze i się bardziej opłaca, chcę zadzwonić do kuzynki i jej to powiedzieć.

Myślę, że nie ma na co czekać, lepiej niech się wcześniej dowie że tego nie chcę, żeby mogła sprzedać komu innemu :-)

reklama
Hej dziewczyny, ja mam problem - pisałam,że kuzynka chce 1000zł za wyprawkę (wózek ze wszystkim, łóżeczko z wszystkim, wanienka ze stelażem, ciuszki itd.....)

Ale ja się zaczęłam zastanawiać nad tym....

Nie wiem czy mi się to opłaca, bo wiem, że za 500zł znajdę nowy wózek , za 200 zł łóżeczko - nowe, wanienka 30 zł w biedronce.

I co teraz??

Patrzcie na to :

Anmar promocja zestaw wózek+fotelik najtaniej !!!

KLUPŚ Łóżeczko PAULA 2 kolory PROMOCJA CENOWA (1175757259) - Aukcje internetowe Allegro

MATERAC PIANKOWY PIANKA ROZMIAR 60x120 HIT CENA !! (1177521282) - Aukcje internetowe Allegro

WANIENKA WANNA 84 PRIMA BABY NAJTANIEJ LIKUMA (1172237418) - Aukcje internetowe Allegro

lub ta wanienka z biedronki :-)

Co myślicie

Podałam przykłady rzeczy które mi się podobają, proszę o opinię

Dodam, że wychodzi około 700zł

Wiem, że ona ma jeszcze ciuszki, ale to zawsze może mi same ciuszki pożyczyć albo sprzedać

POMOCY

\ja bym wolała sama kupic :) sama wybierzesz i wogole takie jak bedziesz chciala. Wanienka w biedronce ma 100cm więc polecam bo na dlugo starczy

Dziękuję wszystkim dziewczynom za porady :-)

Tak jak już pisałam - pogadam z kuzynką na ten temat, że już upatrzyłam sobie tańsze rzeczy i tyle
A teraz już ten temat kończę, bo za dużo smęcę. A nie tylko ja na forum mam problem i pytania :-)

Jeszcze raz dzięki :-)

Skoro Claudia zamknęła TEN temat to już nie będę się na niego wypowiadać ;-) Ale skomentuję to co napisała inna koleżanka:

A ja będę chyba miała jeden wózek do oddania. Jeszcze nie wiem który - bo tego drugiego nie widziałam, najwyżej odstąpię komuś w potrzebie.
Ja też nigdy niczego po dzieciach nie sprzedawałam - wszytko komuś podarowałam, nawet takie piękne wiklinowe łóżeczko (ale nie wiedziałam że się kiedyś przyda) i ciuchy i rowerki po dzieciach. To się wszystko zwraca - bo i ja dużo zaznałam od ludzi bezinteresowności.
Moja bratowa jest osobą która wszystko sprzedaje na allegro - mimo iż ma rok starszą córkę od mojej nie dostałam nigdy od niej ni sukieneczki po Kindze. Ale czy warto być takim sknerą? Nie chodzi o to żebym potrzebowała - bo dostaję wory ciuchów od przyjaciółki i szwagierki, ale o zwykłą ludzką potrzebę spontanicznego dzielenia się z innymi

Damqelle, jakbyś te slowa z moich ust wyjęła :tak: Ja mam takie samo podejście :tak: Co prawda nie daję ubranek koleżankom, ale daję je następnym moim kuzynkom (a mam ich dużo) :tak::-D;-) U nas po prostu jest taka tradycja, że ciuszki krążą pomiędzy dziećmi z rodziny :tak: A że nas jest sporo i co chwilę rodzi się jakieś bejbi to ciuszki są non stop w ruchu :-D Jak coś się niszczy to jest wyrzucane i dokładane są nowe :tak:
Jednak u mnie w rodzinie jest więcej babeczek i jak miałam całe worki z ubrankami dla dziewczynek to pożyczałam mojej znajomej dl córci. Ona mi je oddawała a w zamian pożyczała i nadal pożycza ciuszki po swoim pierworodnym synku :tak:;-):-D

Wyznaję zasadę, że ja traktuję innych ludzi tak jakbym chciała być przez nich sama traktowana :tak: I dobro dobrem się odpłaca :tak:;-):-D

I wspaniale, że sa ludzie co tez tak myślą:-D:-D

Ja sobie wczoraj wieczorkiem tak zerknełam na ebay jakie są ceny wózków tego modelu, na którym tak bardzo mi zależy i musze liczyć aż ponad 300 euro:szok: Wszystko jest dużo droższe niże było...troszke byłam w szoku. Mężus mój mówi, że pojedziemy do mjiasta obok i tam jest taki duży sklep z tym, że nie wiem jak z wyborem ale może coś się tańszego znajdzie;-) No mam taka nadzieje bo używany to taki raczej nigdzie nie znajde:-( No chyba, że szczęście dopisze:sorry:

No takie modele wyszukałam ;-)

bo bardo zależy mi na tej oto funkcji:

Ale u nas w mieście dużo widziałam tych właśnie wozków tylko, że innej firmy i takie znacznie mniejsze i delikatniejsze były...no ale na necie ich cos nie mogę znaleźć:crazy: Bo nie chce znów 13kg wózka:no:

I wspaniale, że sa ludzie co tez tak myślą:-D:-D

Ja sobie wczoraj wieczorkiem tak zerknełam na ebay jakie są ceny wózków tego modelu, na którym tak bardzo mi zależy i musze liczyć aż ponad 300 euro:szok: Wszystko jest dużo droższe niże było...troszke byłam w szoku. Mężus mój mówi, że pojedziemy do mjiasta obok i tam jest taki duży sklep z tym, że nie wiem jak z wyborem ale może coś się tańszego znajdzie;-) No mam taka nadzieje bo używany to taki raczej nigdzie nie znajde:-( No chyba, że szczęście dopisze:sorry:

No takie modele wyszukałam ;-)

bo bardo zależy mi na tej oto funkcji:

Ale u nas w mieście dużo widziałam tych właśnie wozków tylko, że innej firmy i takie znacznie mniejsze i delikatniejsze były...no ale na necie ich cos nie mogę znaleźć:crazy: Bo nie chce znów 13kg wózka:no:
Są prześliczne te wózeczki - widzę , że mamy podobny gust, tyle, że ja bym sobie nie mogła na taki pozwolić.

Obyś znalazła taki jak chcesz w tej cenie co Ci odpowiada :tak:;-)

cześć wam! widzę że dziewczyny okazji i wyprzedaży szukacie! ja mam jeden sklep do którego notorycznie zaglądam i z czymś wychodzę! może któraś z was będzie chciała skorzystać on jest raczej w każdym nawet mniejszym miasteczku! PEPCO! ja obkupuję się tam w body pajacyki i śpioszki taniej napewno nigdzie nie znajdziecie a to są podobno markowe ciuchy angielskich projektantów ! body na krótki lub na długi rękaw zapinane w kroku 4,99! swego czasu trafiłam też na pajacyki po 5,99! wybór ogromny kolory fasony rozmiary! pokazałabym wam jakie śliczne kupiłam ale nie umiem zdjęć dodawać!

ja od kolezanki odkupuje kolyska o taka:
KOLCRAFT KOŁYSKA SAMOBUJAJĄCA - st. BDB (1164743093) - Aukcje internetowe Allegro
podobno wystarczy do 5mc max! i tyle to ja potrzebuje bo ok 4mc juz dzidzi bedzie spala w nocy w pokoiku obok.
ta Twoja kolyska jest dla mnie za niska troszke- ja jestem wysoka, no i do tego mam dosc duzego psa no i nie chce by lizal dziecko, a ta kolyska od kolezanki jest na wysokosc mojego pasa wiec dosc wysoka.

reklama
Widzę , że tu istne szaleństwo zakupowe :-D

U mnie cisza na razie jest.

Czekam aż mi dojdzie kombinezon dla maluszka i coś dla mnie - koszule do szpitala oraz szlafroczek

Do góry