reklama
Beniaminka
Fanka BB :)
tantum rosa swietne, uzywalam po porodzie psikając sobie wlasnie z butelki z dziubkiem
A mam pytanko, na ile przed porodem robicie sobie pedicure, bo ja mam klopot ze schylaniem teraz i zeby cokolwiek przy stopach zrobic to akrobacje niezle wyczyniam hahahaaha
Tantum rosa nabędę na pewno, tymczasem nie uzywałm w ciąży bo irygacji robic nie wolno, ale z tego co piszecie mozna i zewnętrznie stosowac i fajnie, bo to bdb środek.
Wczoraj byłam zrobic paznokcie u rąk, nowy żel skromny francuz. Zapisałam się na 31 sierpnia na korektę, zdjecie żelu i pedicure i malowanie paznokci u stopek, zastanowimy się co z paznokciami u rąk, moze tylko lakier bezbarwny, na razie nie gdybam/Termin 31 sierpnia wybralam, bo w okolicach 6 wrzesnie mamy rozwiązywac ciąże, takze chyba bedzie akurat, zrobie tez wtedy henne brwi i rzęs. Jesli zdążę , tak jak Lilu zrobie sobie lekki makijaż- przynajmniej podkład , a co...chce sie czuc dobrze, oczywiscei ze zadnych malubków na oczach, bo wszystko spłynie, ale niemalowana czuje się naga....
Moze tez ,jak Lilu to moje plamy posłoneczne, pamiatka z Egiptu Szlafroczek cienki wygrzebalam z szafy, rzadko uzywalam, wlasnie na pobyty szpitalne, bedzie jak znalazal, czeka na prasowanie, chyba P zatrudnie, On lubi prasowac :-)
mi kolezanka mówiła ze ona tamtum rosa rozrobiła sobie w butelkach po wodzie z dziobkiem takim, wiecie...małe butelki te o,5l chyba i za pomoca takich butelek sobie psikała. Ja zamówiłam sobie taka ala pompke irygator do psikania, sprzedaja do kompletu z tamtum rosa jak sie chce.
do tantum rosa można kupić specjalny irygator...ja mam to taka harmonijkowa butelka z patyczkiem na końcu, który na samej końcówce ma pełno dziureczek, po napełnieniu butelki wkłada się patyczek do pochwy i naciska butelkę i płucze się pochwę...jak dla mnie rewelacja...czesto przy infekcjach używam.....
ten irygator tez mam i go go uzywałam jak miałam grzybka w zeszłym roku. A w ciazy lekarz zabraniał uzywac, z reszta nie miałam na szczescie takiej potrzeby.
A juz kombinowałam co by jakas buteleczke ze spryskiwaczem kołowac, a podsunełyscie mi pomysł z irygatorem, wiec go wykorzystam sobie.
tantum rosa swietne, uzywalam po porodzie psikając sobie wlasnie z butelki z dziubkiem
A mam pytanko, na ile przed porodem robicie sobie pedicure, bo ja mam klopot ze schylaniem teraz i zeby cokolwiek przy stopach zrobic to akrobacje niezle wyczyniam hahahaaha
pedicure to planuje tak z tydzien przed terminem, ale jak bedzie to sie w sumie okaze. I jeszcze depilacja dochodzi, to dla mnie gorsiejsze. Nic a nic juz nie widze,tylko lusterko mnie ratuje.
na woskowanie nog i pedicure chodze do kolezanki. Wiec ona to do domku do mnie przyjezdza, wiec nawet tyłka nie musze ruszac.
Ja na paznokciach u nog mam frencz i na to zel, i nie wiem czy to ma mi kolezanka spiłowac. Czy moge miec nawet przy porodzie? Bo z tym zelem to mam spokoj na około 4 tyg. i jakos paznokcie ładnie wygladaja.
Ja też musze kupic taki szlafroczek cienki, bo w domu mam taki gruby milusi.
kasik u nóg ja tez mam żel i zostawiam, tylko uzupełnie sobie w połowie sierpnia, a u rąk zdejmuje tylko 2 paznokcie, po porodzie sobie dorobie na szybkiego bo swoje mam cienkie i obgryzam, zejmę te dwa i wypoleruje żeby lakieru nie kłaśc, w sumie mój lekarz mi nie zwrócił nigdy uwagi i nie mówił nic żeby do porodu ściągac żel, ale z tego co wiem to trzeba- zmienia się ponoc kolor płytki w razie jakiś kłopotów, lepiej nie ryzykowac.
kasik u nóg ja tez mam żel i zostawiam, tylko uzupełnie sobie w połowie sierpnia, a u rąk zdejmuje tylko 2 paznokcie, po porodzie sobie dorobie na szybkiego bo swoje mam cienkie i obgryzam, zejmę te dwa i wypoleruje żeby lakieru nie kłaśc, w sumie mój lekarz mi nie zwrócił nigdy uwagi i nie mówił nic żeby do porodu ściągac żel, ale z tego co wiem to trzeba- zmienia się ponoc kolor płytki w razie jakiś kłopotów, lepiej nie ryzykowac.
Dziewczyny może głupie pytanie ale zastanawia mnie ile wziaśc ciuszków dla dzidzi do szpitala, bo sobie to wiem co wziąsc ale dla dzidzi?
6 bodziaków wystarczy? jakieś śpioszki, skarpetki, bluzeczki, kurcze nie wiem tyle mam tego i nie wiem co wziąsc, a nie chce targac nie wiadomo ilu rzeczy bo mi się nie zmiesci.
6 bodziaków wystarczy? jakieś śpioszki, skarpetki, bluzeczki, kurcze nie wiem tyle mam tego i nie wiem co wziąsc, a nie chce targac nie wiadomo ilu rzeczy bo mi się nie zmiesci.
onionek
happy mama
w moim szpitalu na przyklad bierzesz tylko ciuszki na wyjscie, bo od urodzenia lezy niby w rozku i szpitalnych kaftanikach, ktore sie dostaje.
U mnie w szpitalu to samow moim szpitalu na przyklad bierzesz tylko ciuszki na wyjscie, bo od urodzenia lezy niby w rozku i szpitalnych kaftanikach, ktore sie dostaje.
dagna
Fanka BB :)
U mnie jest tak samo - ciuchy tylko na wyjście, chyba, że chcesz, żeby w szpitalu było w swoich rzeczach to też może być. Ale położna mówiła, że mają zapas ciuchów i zazwyczaj ubierają w te szpitalne i zawijają w rożki.
reklama
to fajnie macie onionek, u nas trzeba miec wszystko dla dzidzi, ciekawe gdzie ja ten rożek wcisnę do tej torby
ale dowiedziałam się ze w naszym szpitalu można rodzic w wodzie więc musze sie tam jakos wkręcic
kurcze a może w moim szpitalu też tak jest a ja nie wiem, muszę tam zadzwonic, wiem ze znojome brały swoje ciuszki, hm...

ale dowiedziałam się ze w naszym szpitalu można rodzic w wodzie więc musze sie tam jakos wkręcic

kurcze a może w moim szpitalu też tak jest a ja nie wiem, muszę tam zadzwonic, wiem ze znojome brały swoje ciuszki, hm...