reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja się zgadzam, że niania powinna zarabiać godziwe pieniądze, bo to ciężka praca jest. Ja będę szukać niani, która się zgodzi pracować za 1000 zł, bo na więcej mnie nie stać niestety. Jak nie znajdę takiej, to prywatny żłobek mi zostaje. U nas niektóre opiekunki żądają 15 zł za godzinę, to sobie policzcie...

Mazia, poszukam jakichś gadżetów na aukcje :)

reklama
Wiecie co moje małe diablątko wyprawia? W leżaczku się przekręca na kolana i sobie podskakuje trzymając rączki na oparciu, albo się zsuwa tyłem na podłogę... A najbardziej jest zadowolony jak się go postawi nóżkami na podłodze (albo sofie np) i może sobie skakać. Nie ma mowy żeby poleżał 5 minut, siedzenie na kolanach też mu się już znudziło. Niezły ancymonek mi rośnie ;) A poza tym to zęby już nieźle mu dają popalić.

POlusia z tego co mi pisala.To moze to byc cokolwiek,co sie nada na taka cegielkę własnie.Jakas nieuzywana bizuteria,maskotka,plyta,ubranka,obrazek,brelok,figurka,ksiązka.Wiele tego na pewno kazda z nas ma.Lezy gdzies po katach i kurz zbiera!

Blu
super!

Wiedzialam,ze mozna na Was liczyc!

tutaj apel o pomoc dla Frania Franek waleczny pomóż mu być zdrowym...

historia Frania Franuś, 31 tc, 1010kg

co do niani to jej koszt w duzej mierze uzalezniony jest od wielkosci miejscowosci, ostatnio rozmawialam ze znajomymi spod swiebiodzina i oni płacą 400-500 zł za nianie, w gorzowie podobno za ok 700zl mozna miec, a w poznaniu niestety cenią się srednio 7-10zł za godzine (widzialam nawet ogloszenie gdzie babka zyczyla sobie 300zl za godz, wiec to juz jakas makabra jak dla mnie) i jak sie to zsumuje to niestety wychodzi normalna pensja, ale coz mam zrobic, zreszta przy mojej wyplacie to i tak bardziej oplaca mi sie pracowac niz siedziec w domu, zreszta na dluzsza mete to bym sie chyba psychicznie wykonczyla w domu

Witam wieczorkiem
Mazia czy mogłabyś podać jakieś dane żebym mogła wysłać paczkę na te aukcje dla Franka????

Ileż to dzieciątko się nacierpiało:-:)-(
Ale najważniejsze, że wszystko idzie w dobrym kierunku:-):-)

Hehehe Wasze dzieciaki mają już po pół roku a mój mały nawet 5 miesięcy nie skończył jeszcze:-):-)

Ostatnia edycja:
a wracając do niań: jeśli dwie strony godza się na określoną stawkę, to nie widze problemu.
inna sprawa, jak "państwo" żądają od niani posprzątania, poprania, ugotowania i jeszcze zajęcia się dzieckiem za marne grosze- kiedy nie jest to ustalone z góry.

reklama
ionka taka niania to juz bardziej niania/pomoc domowa.

ale tez sie zgadzam ze niania powinna zarabiac poczciwe pieniadze, jesli poczciwie zajmuje sie dzieckiem, czyli bawi sie znim a nie tylko patrzy jak ono bawi sie samo, a to czesto problem u nian. Powiem wam jeszcze ze praca z dziecmi ogolnie nie poplaca, a przeciez to taki odpowiedzialny zawod. Tutaj w jak Pat byl w prywatnym przedszkolu, to panie, wszytskie magisterki zarazbialy najnizsza krajowa, poniewaz to ma byc zawod niby z serca a nie dla checi zarobkow.

Owlrene witaj :) ciesze sie bardzo ze sie przeprowadziliscie na wieksze mieszkanie, dwie lazienki to jednak super sprawa, u nas przy 3 osobach dwie lazienki a i tak jak ta trzecia osoba chce skorzystac to musi czekac ;)

wszystkim polroczniaczkom najlepsze zyczonka :)

a u nas dalej balagan, dzisiaj F zlozyl lozko i jedna szafke i zrobil troche wykonczeniowki, ktora juz czeka sobie ze 3 lata :). Teraz znowu kilka dni przerwy, bo F idzie do pracy.

Do góry