witam się
noc okropna, młoda maruidziła, bo plecy ja swędza, spać na plecach nie mogła, na boczku tylko po pół godziny, a na brzuchu ona wcale nie umie spać.
co jej dac na to uczulenie??????????????????????????????
zrobiłam test szklanką, wychodzi, że to tylko "drobiazg" a nie jakieś poważne coś.
mam okropne wyrzuty sumienia, dałam jej tą brzoskwinię, po co?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ionka taka niania to juz bardziej niania/pomoc domowa.
ale tez sie zgadzam ze niania powinna zarabiac poczciwe pieniadze, jesli poczciwie zajmuje sie dzieckiem, czyli bawi sie znim a nie tylko patrzy jak ono bawi sie samo, a to czesto problem u nian. Powiem wam jeszcze ze praca z dziecmi ogolnie nie poplaca, a przeciez to taki odpowiedzialny zawod. Tutaj w jak Pat byl w prywatnym przedszkolu, to panie, wszytskie magisterki zarazbialy najnizsza krajowa, poniewaz to ma byc zawod niby z serca a nie dla checi zarobkow.
Hej,
my zaraz do pracy, ale pozwolę sobie naskrobać pare słów w sprawie niań:
ja niania nie jestem co prawda(jestem nauczycielem) ale w żłobku pełnię podobne obowiązki co niania(zwłaszcza w tej najmłodszej grupie) jest to bardzo ciężka i mega odpowiedzialna praca wkońcu rodzice powierzają nam swoje największy skarb-a to zobowiązuje, i jak psu buda należa nam się godziwe pieniądze za taą pracę, wkurza mnie niektórych rodziców podejście(wielcy wielbożni państwo)jak np dziwią się że za przeproszeniem obsrane gacie wkładam do reklamówki, a nie uprałam-ej no ja nie jestem praczką tylko nauczycielką i nie mam obowiązku prać zasranych gaci-to był jeden z licznych przykładów chorego zachowania rodziców..CHOLERA JAsna troche szacunku
Uch ale się wkurzyłam:/
no nic lecą do pracy
miłego dzionka kochaniutkie:****
pracowałam ponad 3 lata w żłobku w najmłodszej grupie, więc wiem jaka to praca. niektórzy rodzice są okropni, traktuja nas jak słuzace.
pisałam o sytuacji, kiedy dwie strony zgadzaja sie na te 500zł, np. babcia dorabiajaca do emerytury.
no ale jakby sie ktos miał za to utrzymac, to lepiej isc na kase do sklepu.
z drugiej strony= jak płaca taka praca hehe ;-)
niektórzy dają marne grosze, a wymagają Bóg wie czego. często posprzątaj, ugotuj, poprasuj- nawet niechby tylko dla dziecka, ale jednak.
Myslicie ze buciki rozmiar 19 beda przypadaly na jaki wiek dziecka?
moja 6 miesiecy obecnie nosi 16 ;-)
Witam z rana,
noc u nas spokojna mała zjadła tylko 15o mleka wieczorem ale spała do 7 rano. teraz próbujemy sie uśpić. ale czoraj wieczorem przed kąpielom małej się zdenerowałam. bawiłyśmy się, gilalyśmy się a tu naglę mała się zakrztusiła. i to zakrztusiła się deserkiem i to tak że nie ulała buzią tylko wciągła sobie do noska. kurcze nie mogła złapać oddechu, dopiero szybko głową w dół, a gruszkom M wyciągnął glut z nosa. mała nie mogła dojśc do siebie chyba z 10 min, popłakiwała i kaszlała. ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. dobrze że zachowałam zimną krew bo mogło się to źle skończyć

już się pewne tak wygłupiać przez jakiś czas nie będziemy. ale w nocy mała spała spokojnie i chyba zbytnio się nie przejęła incydentem.
miłego dnia kochane moje.
polusia, musiałaś prawie za zawał zejść!! okropne przeżycie!
dobrze, że wszystko ok!!
ja mam zawsze stresa, jak karmię małą, a M. obok ją rozśmiesza, zawsze wtedy wrzeszcze na niego i on mówi, że jestem jędza ;-)