reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam się
noc okropna, młoda maruidziła, bo plecy ja swędza, spać na plecach nie mogła, na boczku tylko po pół godziny, a na brzuchu ona wcale nie umie spać.

co jej dac na to uczulenie??????????????????????????????
zrobiłam test szklanką, wychodzi, że to tylko "drobiazg" a nie jakieś poważne coś.
Fenistil - żel do smarowania albo kropelki doustnie (albo jedno i drugie). Tylko czy u was jest Fenistil? :)

reklama
zauważyłam u synka na dziąśle małą białą kropeczka wygląda jak pryszcz czy to pleśniawka? jak sobie z tym poradzić?

własnie odebrałam pismo z pracy o udzieleniu wychowawczego:-)no i przyklepane:-)
Tak jak Polusia pisala to sa cysty, my tez je mamy, i pediatra powiedziala ze one z czasem same zejda... one powinny sie czuc dosc twarde pod palcem, prawie jak ziarenko piasku.

myszowata ale duzo tego jest? czy tylko jedna dwie kropki? moja lekarka mowila ze najczesciej plesniawka sie na jezyku i podniebieniu pojawia, na dziaslach troche pozniej. Sprawdz dokladnie podniebienie i jezyk Franusia.

Wama podniebienie i język ok, tylko jedna kropka na górnym dziąśle, dotego jest straszna maruda od paru dni, płacze często, tylko ręce i ręce....uff....ale jestem zmęczona

myszowata jesli to jest w miejscu w ktorym normalnie wyzynalby sie zabek, to moze Franus zabkuje, u mnie te kropki sa na boku dzisel pomieczy ustami.

ta kropka jest w miejscu gdzie ewentualnie mógłby wyjść ząb, tyle, że chyba najpierw powinny wyjść dolne jedynki, a to jest w miejscu mniej więcej górnej piątki

aha to ja bym obstawiala na ta cyste, my mamy w miejscu wszystkich trojek, taki zbieg okolicznosci. Jak bedzies przypadkiem u pediatry to sie zapytaj, ale ja bym sie mocniej tym nie przejmowala jesli Franusia nic nie boli ani nie drazni.

reklama
wiecie co....już się boję:-( Franek bardzo płakał, M poszedł zmienić mu pieluszkę i stwierdził, że jajeczka uciekły mu do brzucha, ponobno czasem się tak dzieje, M stwierdził, że jego to pewnie boli i zrobił mu cieplutką kąpiel, po której wszystko wróciło na swoje miejsce, potem dziecko się najadło solidnie (200ml) i w minutkę nadszedł sen...kurde oby nie pomyliło mu się, że to już noc i trzeba spać 10h bo będzie problem....

Do góry