reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam wtorkowo:)U nas były aż trzy pobudki w nocy.Tak więc ziewam i głowa boli.Kurcze znowu od wieczora mam spuchniete stopy i kostki.Nizaciekawie to wygląda.
Milena tak sie bawi w łóżeczku, że tylko słyszę jak co rusz ląduja zabawki na podłodze.A jej ojciec chrapie i nie słyszy nic.
Pora zrobić śniadanko starszemu skarbowi.Wszystkim miłego dnia:)i grzecznych pociech.:)

reklama
Hej,
my zaraz do pracy, ale pozwolę sobie naskrobać pare słów w sprawie niań:
ja niania nie jestem co prawda(jestem nauczycielem) ale w żłobku pełnię podobne obowiązki co niania(zwłaszcza w tej najmłodszej grupie) jest to bardzo ciężka i mega odpowiedzialna praca wkońcu rodzice powierzają nam swoje największy skarb-a to zobowiązuje, i jak psu buda należa nam się godziwe pieniądze za taą pracę, wkurza mnie niektórych rodziców podejście(wielcy wielbożni państwo)jak np dziwią się że za przeproszeniem obsrane gacie wkładam do reklamówki, a nie uprałam-ej no ja nie jestem praczką tylko nauczycielką i nie mam obowiązku prać zasranych gaci-to był jeden z licznych przykładów chorego zachowania rodziców..CHOLERA JAsna troche szacunku
Uch ale się wkurzyłam:/
no nic lecą do pracy
miłego dzionka kochaniutkie:****

Ty frotka juz wstalas a ja dopiero spac.
Moj maly caly dzien byl niespokojny chyba te zabki daja mu w kosc.Juz pod palcem czuje takie mocne wybulenie wiec mam nadzieje ze juz niedlugo beda na wierzchu.Bo on z natury jest aniolkiem a teraz ni z tego ni z owego zaczyna sie drzec.W poludnie to musialam sie z nim polozyc zeby zasnal a nigdy tego nie robimy zawsze zasypia sam i spi ponad 3 h.a teraz to co chwile jeczal i sprawdzal raczka czy jestem.tak mi go szkoda biedaczek.Ide spac bo rano dzieciaki do babci a ja do pracy na kilka godzin.Milego dnia

hej, u nas wieczorem i w nocy była mega burza, w konsekwencji nie było prądu:-( Mały w zasadzie ładnie spał, choć się przebudzał kilka razy na parę chwil, a tak już całkiem to obudził się o 6.20 i tyle było mojego spania, też głowa mnie boli....ehh

Witam sie i ja
Nikodemowi zachciało sie gadac od 7 i do teraz opowiada jakieś historie wedrujac po łozku a myślałam, że się wyspie...
do pozniej ide kawe zrobić i mleko dac temu rojbrowi

A Franuś zjadł już mleczko o 8-150ml, niech mu będzie, choć wiadomo, że mamusia najszczęśliwsza jak synek do dna butle wtrąbi:-)ja już po śniadanku i zasiadłam z kawką przed kompem:-) A Mały sobie przed chwilką zasnął z tatusiem:-)

ja mam swiadomosc ze ta dziewczyna, ktora bedzie u nas nianią musi się z tych pieniędzy sama utrzymac, studiuje zaocznie wiec musi oplacic studia wyzywic sie i oplacic wynajem pokoju, wiec to co u nas bedzie zarabiac jako niania to powinno jej starczyc, gdyby miala zarabic 700zl pewno by sie nie zgodzila bo niestarczyloby to jej na zycie, zreszta ja mam ten komfort ze ona bedzie na miejscu i pol pietra nizej wychodząc od niej z mieszkania na wprost w dol widzi sie nasze drzwi i nawet jak zaspi to sie nie spozni obudzimy ją a najwyzej poranną toalete bedzie musiala pogodzic z opieką nad Krzysiem, a sasme tak robimy wiec wiadomo ze sie da tak :)

ja też uważam, że niania powinna godziwie zarabiać, to bardzo odpowiedzialne zajęcie. mnie najzwyczajniej w świecie nie jest stać na to by komuś tyle płacić, musiałam bym pewnie oddać 75% mojej pensji jak nie więcej, więc nawet nie rozważam takiej alternatywy, zresztą od początku ciąży ustaliliśmy z M, że zostaję w domu po macierzyńskim

heeeej :)

dziewczyny nie wiem czy dam rade nadrobic, ale sie postaram.
Wczoraj caly dzien spedzilismy w Warszawie, jezdzac to tu, to tam. Na koniec zajechalismy do faktory, wydalismy majatek, ale obkupilismy sie troche.

Myslicie ze buciki rozmiar 19 beda przypadaly na jaki wiek dziecka?

reklama
Do góry