reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

eevciaa najwazniejsze, ze jestes pod dobra opieka! Na pewno juz niedlugo Cie wypisza :tak:
Ribi dobrze, ze lepiej sie czujesz i no-spa pomogla :tak:
Carri jak lekarz przepisal, to nie ma dyskusji :tak:
moniaivoy tez mysle, ze we wszystkim wazny jest umiar. A jesli lekarz kaze to trzeba brac , w koncu to oni sie na tym znaja:-)
Dominika81 turlanie mowisz :-D Ja turlac sie poki co nie musze, ale synek zrobil sie ostatnio strasznie absorbujacy i ciagle chce , zebym z nim uczestniczyla we wszystkich zabawach. nawet jak mam tylko siedziec i patrzec jak on sie bawi :-) I ciagle tylko ciagnie mnie za reke, ze mam z nim isc. A bylo juz tak fajnie, ze potrafil nawet godzinke bawic sie sam zabawkami... Oj nie wiem jak to bedzie jak drugi bobas sie pojawi...:szok::-D No ale damy rade! ;-)

Madlen - no mój będzie mniej więcej taki jak Twój teraz jak sie drugie urodzi, więc mnie nie strasz!!! :-D:-D:-D

fogia - gratulacje!!!! :-)

damqelle - norma cukru po obciążeniu glukozą 50mg po godzinie to 140.

reklama
eevciaa, ja miałam odwrotną sytuację do Ciebie. Chciałam córeczkę a jest synek. I nie bez powodu użyłam tu formy "chciałam", bo teraz oswoiłam się z myślą, że bedzie chłopak i strasznie się cieszę, mimo, że jeszcze nie mam pomysłu na imię. Bo Zuzia, chyba nie pasuje, prawda?:-D

Hehe - kashyaa - a ja chciałam mieć syna i ogólnie miałam takie przeczucia, że synek będzie, a tu lekarz powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka:) I później jakoś przyzwyczaić się nie mogłam:) Ale teraz właśnie zastanawiamy się z mężem nad imieniem Zuzia:)

A a poropos zębów- to jak leczyłam jednego kanałowo, to też prawie zasnęłam:)

Batonik - moje gratulacje :) Fajnie , że będzie dziewczynka:)

W Krakowie za 3 d biorą 300 zł:( Musze jeszcze zadzwonić do jednego lekarza i zapytać ile sobie zażyczy, bo kurczę niemało trzeba wydać.

Fogia - nie mogło być inaczej. Ciesze się ogormnie i oczywiście serdecznie gratuluję:) Też marzyłam, żeby uczyć w szkole, ale jakoś nie wyszło:(

Damqelle - a jaka to książka Cię pochłonęła? Pochwal się:) Jeśli chodzi o cukrzycę ciążową, to nie mam pojęcia jakie są parametry. A w ogolę w którym jesteś tyg, że już robiłaś test obciążeniowy? Mnie jeszcze lekarz nie zlecił, a wizytę kolejną będę miała 13,09, czyli wypadnie gdzieś po 22 tyg c.

Dzięki Dominika - zatem mam za wysoki cukier, to mnie pewnie czeka powtórka z rozrywki i znów kłucie :(
moniaivoy - skończyłam własnie czytać pierwszy tom "Malowany człowiek" p.Bretta i ciężko mi powrócić do rzeczyw3istości po tej lekturze, jak nie będzie drugiej części w bibliotece to się popłaczę. To fantastyka - więc nie każdy gustuje, ale moim zdaniem dobra fantastyka :)
Ja mam teraz 22 tydzień i tak miałam zrobić te badanie przed następną wizytą 31.08

A te badania połówkowe są obowiązkowe?
Nas chyba nie będzie stać na nie skoro aż tyle kosztują
już kiedyś pisałam. Badania połówkowe są drugą częścią badań prenatalnych i wcale nie musisz ich wykonywać. To takie bardziej dokladne
USG. A ty jesteś młoda i zdrowa - jeżeli twój lekarz nie zauważy na badaniu niczego niepokojącego to nie ma sensu płacić tyle pieniędzy - bo powiedzą dokładnie to samo.

już kiedyś pisałam. Badania połówkowe są drugą częścią badań prenatalnych i wcale nie musisz ich wykonywać. To takie bardziej dokladne
USG. A ty jesteś młoda i zdrowa - jeżeli twój lekarz nie zauważy na badaniu niczego niepokojącego to nie ma sensu płacić tyle pieniędzy - bo powiedzą dokładnie to samo.
Aha
moja kuzynka też tego nie robiła, wiesz zapłacę 300zł a za te pieniądze mogę coś dziecku kupić.

Szkoda, że to takie drogie....chętnie bym to zobaczyła ale cóż.Ważne żeby dzidzia była zdrowa i wystarczy

Dzięki girls za gratulacje.:-)
Jeszcze jutro czeka mnie kilka rozstrzygających rozmów z moimi dyrkami, a popołudniu wizyta u ginia. Tak aby przeżyć jutrzejszy dzień, a nareszcie odetchnę.

fogia fluidki dały radę, zdolniacha z Ciebie :) to impreza dziś ?:)
kiedyś sobie obiecywałam, że jak już w końcu zdobędę tego mianowanego to się upiję do nieprzytomności jak nigdy (bo ja raczej z tych co stronią od alkoholu) no ale jak widać życie zweryfikowało moje plany. :-) Mój M. wpadnie do domu dopiero jutro i tylko na kilka godzin, tak więc w ramach dzisiejszej "imprezy" wybawiłam się za wszystkie czasy z moim syniem i planuję pójść spać o cywilizowanej porze. :-D

fogia- gratulacje!!! widzisz nie taki diabel straszny jak go maluja;D

a moj mąż mi dzisiaj zrobił niespodziankę i sobie- przyjechał o godz 16.15 z pracy zawsze jest ok 18.45 i powiedzial ubieraj sie jedziemy na zakupy! i pojechalismy do dzieciecego i kupilismy WSZYSTKO oprocz lozeczka materaca i przewijaka- bo to na allegro! szok!! ale jestem zadowolona, jakos takc zuje sie spokojnie ze juz wszystko mamy. laktator tylko w drodze bedzie jutro bo zamowilam na allegro.
ach fajne uczucie.

Dziewczyny a każda z Was płaciła dodatkowo za badanie połówkowe. Bo mi lekarz robi usg przy każdej wizycie. Jak mi robił to badanie przyzierności karkowej nic nie zapłaciłam dodatkowo. Idę w przyszłym tyg i to będzie 21 tc więc pewnie będzie chciał mi zrobić to połówkowe, chociaż nic mi o nim nie mówił. Kurde nie wiem czy mam sobie przygotować więcej kaski.

reklama
Nie wiem, bo u nas ginekolog kieruje do Rutkowskiego i on robi te USG dokładnym aparatem, jak już pisałam jeden w mieście chyba taki mamy aparat i płaci się normalnie za to.
Mój gin takiego sprzętu nie ma

Do góry