reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Hej Dziewczęta!!

I mi brzuszek już urósł, 5 miesiąc stuknął.

Jak byłą ładna pogoda to przyznaję że nie miałam kiedy tu zajrzeć, teraz obiecuję że będę częściej....pogoda nie nastraja na wypady poza dom:)

Dziewczęta czy polecacie mi zajęcia dla mam w ciąży?mam dużo wolnego czasu i zastanawiałąm się czy fitness dla ciężarnych lub szkołą rodzenia lub jakieś zajęcia dla mam w ciąży to naprawdę zajęcia warte uwagi.
Moja Pani doktor zasugerowała indywidualne spotkania z położną, która nam wytłumaczy wszystko i rozwieje wątpliwości.

Pozdrawiam was gorąco...zajrzę tu wieczorkiem

reklama
heloł

no ładnie, żadna nie zauważyła, że nas nie ma:no:..oj bo zaraz focha zapodam:-p:-p:-p cofam tylko Madzienka zauważyła:-p

a my weeckend u rodziców, w sobotę mieliśmy ślub i obiad po, to młody się wyganiał, a ja jakiegoś doła załapałam i nawet nie chce mi się komputera włączać:-(

słońce wyszło. może chociaż pogoda się poprawi

karlita no niezła Gabi z tym ejjj:-D
justyna i jak tam? co powiedziała gin
madzienka myślałam, że jak się zapisaliście to będziecie już chodzić:sorry2::baffled: no to Juła zrobiła Huberta w jajo:sorry2:
fogia no trochę szkoda z tym weselem, a M nie może się zamienić na wyjazdy:sorry2:
jenn24 witaj i pisz dużo... niefajnie z tą pracą, a nie możesz później złożyć:sorry2:
iza fajnie że Karolowi udało sięszybko zaaklimatyzować
madzienka nie wiem czy jeszcze aktualne, ale na Zamojskiej jest dużo sklepów z materiałami
mandziula to grzybobranie widzę udane:tak: ja już też nasuszyłam na ten rok:-)
fogia co do takich bóli, to mnie łapało coś takiego gdzieś tak w klatce piersiowej, jakiś taki bół, że nie mogłam się ruszyć, żadko to żadko ale było, nic z tym nie robiłam podobno to normalne, ale powiedz o tym lekarzowi na wizycie
karlita fajna kurtka, ja przechodziłam całą ciążę w tej co miałam, ale pod koniec to już suwak ledwo się dopinał, albo i wcale:-D
misia dzięki za pw;-)co do krzesełka to myślę, że możesz przejść po komisach, jak najbardziej, zwłaszcza, że to długi czas nie posłuży, my już nie korzystamy, albo bardzo rzadko, brawa dla natalki:tak:
karlita mniam
sienio jak Julka w przedszkolu, zdrówka
martyna ja nie pomogę, nie chodziłam nigdzie na zajęcia, ale myślę, że warto się rozejrzeć

Ostatnia edycja:
Witajcie, dzień zaczął się deszczowo ale chyba wypogadza się więc jutro już musi do nas zawitać słoneczko:tak::tak:

Nas odwiedziła Madziarka z maluchami...dzieciaki poszalały, my kawkę wypiłyśmy....teraz jula stoi w oknie i krzyczy Nela Nela:-D:-D:-D:-D

Maltanka gdzie Wy sie podziewacie...idziecie jutro na basen???my w dalszym ciągu myśli co robić...ale jutro bedziemy:tak::tak::tak:

Fajny ten fotelik:tak:a po Gabi nie nadaje się???ciekawe czy wpina się w stelaże wózka waszego np.

Karlitko co do wyjścia na ten plac to przekładamy na inny termin gdyż jeden z zanteresowanych od jutra staje się przedszkolakiem:tak::tak::tak:więc Madzaira jutro od rana w stresie:laugh2::laugh2::laugh2:

wzajemnie kochana :-D:-D:-D:-D

to co po kawałeczku ??

Zobacz załącznik 281830

Mniam mniam

My szczęśliwie wróciliśmy w sobotę znad Morza, szkoda-tak szybko zleciało te 2 tygodnie. W niedzielę byliśmy na chrzcinach i nie było nawet jak zajrzeć, wróciliśmy późnym wieczorem. Wczoraj wielkie pranie, rozpakowywanie się i byłam na zakupach zimowych dla Kubusia bo wszystko za krótkie;-) Obkupiłam go w dresiki, bluzeczki, czapeczki, spodenki i kombinecon na zimę. Jeszcze tylko buty i może śnieg padać;-) Dzisiaj wieczorem jedziemy do pediatry, bo mały zakiprawiony od wczoraj a nie chcemy żeby się zwykły katar skończył tak jak ostatnio:sorry2: Dziś dalszy ciąg prania, prasowania. Miłego dzionka, lecę coś na obiad zrobić póki mały śpi.:-):-):-)

Widziałam na nk foteczki super!!!!!!

I zdróweczka dla Kubusia....

Hej Dziewczęta!!

Jak byłą ładna pogoda to przyznaję że nie miałam kiedy tu zajrzeć, teraz obiecuję że będę częściej....pogoda nie nastraja na wypady poza dom:)

Dziewczęta czy polecacie mi zajęcia dla mam w ciąży?mam dużo wolnego czasu i zastanawiałąm się czy fitness dla ciężarnych lub szkołą rodzenia lub jakieś zajęcia dla mam w ciąży to naprawdę zajęcia warte uwagi.
Moja Pani doktor zasugerowała indywidualne spotkania z położną, która nam wytłumaczy wszystko i rozwieje wątpliwości.

Witaj,pisz więcej i częściej...
Karlita chyba korzystała z takich zajęć Opisy zajęć ...ja troszkę ćwiczyłam w domu z taka płytą Ćwicz w ciąży DVD - program AKTYWNE 9 miesiecy (1205745791) - Aukcje internetowe Allegro

heloł

no ładnie, żadna nie zauważyła, że nas nie ma:no:..oj bo zaraz focha zapodam:-p:-p:-p cofam tylko Madzienka zauważyła:-p

a my weeckend u rodziców, w sobotę mieliśmy ślub i obiad po, to młody się wyganiał, a ja jakiegoś doła załapałam i nawet nie chce mi się komputera włączać:-(

madzienka myślałam, że jak się zapisaliście to będziecie już chodzić:sorry2::baffled: no to Juła zrobiła Huberta w jajo:sorry2:

No no zauważyłam....

Chyba musimy Cię na jakieś lody wyciągnąć...i doła wygonić daleko:tak::tak::tak:
Może jutro na jakis spacerek wyjdziemy...co???

Maltanka i dalej jesteśmy zapisani i jutro jedziemy....tylko napisała do mnie babka z tej szkoły 23 że zwolniło się jedno miejsce na zajęcia w poniedziałki i jedyne co za tymi zajęciami przemawia to cena za dwa miesiące płaci się 84zl:szok: to mniej niż za miesiąc w Motyczu:tak::tak::tak::tak:może i Wy wpiszcie się na listę rezerwową i uda się Wam wskoczyć na jakieś miejsce...Madziarka z Nelą tez czekaja...a chętnych chyba zbyt dużo nie ma bo ja dostałam wiadomość od niej dwa dni po tym jak zapytałam o zajęcia.....
I co na moim miejscu zrobiłabyś....???:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
A Jula chciałaby z Hubertem pływać...jutro na pewno będziemy:tak::tak::tak::tak:

Wiedziałam że mogę na Was liczyć...dzieki za wszystkie podpowiedzi sklepów z materiałami....:tak::tak::tak::tak:

Teraz mam inny problem, co można kupić chłopakowi na 18-stke????Mój brat cioteczny zaprosił nas a my myślimy myślimy i nic wymyślić nie możemy:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Pomożecie????

Hej Dziewczęta!!

Hmm ja nie jestem z Lublina i w te strony niedawno się przeprowadziłąm, ale z doswiadczenia powiem ze mnie bardzo podobała sie szkoła rodzenia i dała dużo mnie i mężowi więc to mogę polecić co do jakosci zahjeć w Lub niech się dziewczyny wypowiedzą:-)

no to szkoda, że nie dotarliśmy na targi....szukamy krzesełka do karmienia:sorry2::sorry2::sorry2:
My też musimy krzesełko kupic i nie wiem jakie czy takie plastikowe czy z płyty????:oo::oo2:
moje dziecię dziś mnie zaskakuje:szok::szok::szok:nie dość, że siadła to jeszcze przeturlała się na kocyku:tak::tak::tak:...czyli zaczyna się powoli pilnowanie:baffled::baffled::rofl2::rofl2:

maltanka PW...
Ja na spotkaniu juz byłam pełna podziwu jaka Natalka jest silna jak wysoko podnosi się na przedramionkach a te jej wyczyny to już nie wiem jakim zachwytem określić:tak::tak::tak::yes::yes:

Próbuję Was ndrobić ale ciężka sprawa bo strasznie tego dużo:

Fornetka oby marudzenie szybko przeszło Nikosiowi a jak to ząbki to moze juz żelik zastosuj, dziewczyny mówią że pomaga a ja jeszcze nie wiem :confused2:Gabi czeka z ząbkowaniem:-)
Antuanet oby Ci z tym prasowanie szybko poszło:laugh2:
Madziara każde boleści dziecka są straszne oby ząbki szybko wyszły!
Sunday mnie na razie cieszy że Gabi rośnie zdobywa nowe umiejętnosci ale ta słodycz malutkiego dziecka mnie jeszcze trochę czeka Tobie Maks szybciej zrobi się "doroślejszy" ale na pewno też będziesz w nim widzieć dlaje swojego malutkiego i kochanego Maksa, a obce dzieci to bardziej postrzega się jak cwaniaczki
Madzienka dzięki za link butelki LOVI to swietne rozwiazanie jak dziecko smoczka nie akceptuje moja zna smoczek i umie z niego pić to kwestia przywiązania do cysia emocjonalnego jes problemem,

Już 2 dni próbowałam Was poczytać ale miałam tak mało czasu ze mi to nie wychodziło i tyle się nazbierało że ciężko mi wszystko ogarnąć sorry!!

Ja jestem dzis i jutro sama bo M na zawodach w Poznaniu.
Wczoraj byłam taka zadowolona ze gabi bez większych protestów zaczęła jesć z

butelki a dziś już znowy srasznie zaczęłą płakać do tego stopnia ze nie mogłam jej uspokoić i sama zaczęłąm z nia płakać.:baffled::no:

Gabi zaczęła sie czołgac i wiecie jak fajnie to wygląda isny z niej żołnierz:-):-D myślę ze niedługo zacznie raczkować bo już badzo czesto mam pupcie w górze trzeba jej jeszcze nóżki z rączkami skoordynować i ruszy na kolankach:tak:
Pogoda jest coraz lepsza to wybierzemy sie na spacer, nie mam butów dla Gabci i nic nie mogę znaleźć. Może jeszcze dzis coś upoluję bo moje dziecko w skarpetkach jeździ.

co do prezentu na !8tkę myśle, że zależy co on lubi. ja z tego co pamiętam( a nie było to znowu tak bardzo dawno;-)) najbardziej cieszyłam się z prezentów pieniężnych, bo potem sama mogłam sobie coś kupić.

czy wy też macie taki okrutny dzien?? ja od rana w aucie. pada i jest slisko, a na dodatek jako super hiper kierowca uszkodziłam moje zielone autko:-( w dodatku Antoś nie dał mi dopisać pracy. stwierdził, że beze mnie nie śpi i koniec. pomóżcie mi z tym żłobkiem jak możecie bo nie chce małego wysyłac bylegdzie

heloł

a ja jakiegoś doła załapałam i nawet nie chce mi się komputera włączać:-(

Jakie dołek?kochana no co Ty....ja też nie najlepiej czuję się przez tą pogodę....a poza tym jestem sama w tym Lublinie a w Krakowie miałam dużą grupę znajomych no i Lejdis z któymi spędzałąm czas....dobrze, że ukochany mój nie siedzi w firmie cały dzień bo bym zwariowała :)

jak masz dołka to pisz, wyżal się, możesz na priv:)

Na dołka polecam gorąca czekoladę z bitą śmietaną...OBŁĘD!!!!

hmm..ja czekam na męża, rosół zrobiony....więc mam czas klikać do was moje kochane...

Hej Dziewczęta!!

na fitness itp nie chodziłam, ale bardzo polecam szkołę rodzenia:tak::tak::tak:

heloł

karlita no niezła Gabi z tym ejjj:-D
justyna i jak tam? co powiedziała gin
fogia no trochę szkoda z tym weselem, a M nie może się zamienić na wyjazdy:sorry2:
jenn24 witaj i pisz dużo... niefajnie z tą pracą, a nie możesz później złożyć:sorry2:
iza fajnie że Karolowi udało sięszybko zaaklimatyzować
madzienka nie wiem czy jeszcze aktualne, ale na Zamojskiej jest dużo sklepów z materiałami
mandziula to grzybobranie widzę udane:tak: ja już też nasuszyłam na ten rok:-)
fogia co do takich bóli, to mnie łapało coś takiego gdzieś tak w klatce piersiowej, jakiś taki bół, że nie mogłam się ruszyć, żadko to żadko ale było, nic z tym nie robiłam podobno to normalne, ale powiedz o tym lekarzowi na wizycie
karlita fajna kurtka, ja przechodziłam całą ciążę w tej co miałam, ale pod koniec to już suwak ledwo się dopinał, albo i wcale:-D
misia dzięki za pw;-)co do krzesełka to myślę, że możesz przejść po komisach, jak najbardziej, zwłaszcza, że to długi czas nie posłuży, my już nie korzystamy, albo bardzo rzadko, brawa dla natalki:tak:
karlita mniam
sienio jak Julka w przedszkolu, zdrówka
martyna ja nie pomogę, nie chodziłam nigdzie na zajęcia, ale myślę, że warto się rozejrzeć

dzięki, myślała, że ten sprzęt dłużej posłuży a skoro tak to faktycznie szkoda kasy na nowy:tak:
oj, mam nadzieję, że słonko poprawi Ci nieco humor:tak::tak::tak:

Wiedziałam że mogę na Was liczyć...dzieki za wszystkie podpowiedzi sklepów z materiałami....:tak::tak::tak::tak:

Teraz mam inny problem, co można kupić chłopakowi na 18-stke????Mój brat cioteczny zaprosił nas a my myślimy myślimy i nic wymyślić nie możemy:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Pomożecie????

a jakie fundusze i czy do ma być drobiazg czy pamiątka?:sorry2::sorry2::sorry2:

My też musimy krzesełko kupic i nie wiem jakie czy takie plastikowe czy z płyty????:oo::oo2:
Ja na spotkaniu juz byłam pełna podziwu jaka Natalka jest silna jak wysoko podnosi się na przedramionkach a te jej wyczyny to już nie wiem jakim zachwytem określić:tak::tak::tak::yes::yes:

Ja jestem dzis i jutro sama bo M na zawodach w Poznaniu.
Wczoraj byłam taka zadowolona ze gabi bez większych protestów zaczęła jesć z

butelki a dziś już znowy srasznie zaczęłą płakać do tego stopnia ze nie mogłam jej uspokoić i sama zaczęłąm z nia płakać.:baffled::no:

Gabi zaczęła sie czołgac i wiecie jak fajnie to wygląda isny z niej żołnierz:-):-D myślę ze niedługo zacznie raczkować bo już badzo czesto mam pupcie w górze trzeba jej jeszcze nóżki z rączkami skoordynować i ruszy na kolankach:tak:
Pogoda jest coraz lepsza to wybierzemy sie na spacer, nie mam butów dla Gabci i nic nie mogę znaleźć. Może jeszcze dzis coś upoluję bo moje dziecko w skarpetkach jeździ.

Dzięki:-):-):-)
oj, biedne jesteście z tą butlą...Gabi uparta, że szok:szok::szok::szok:ale rozwija się pięknie....pełza:szok::szok::szok:i niebawem zacznie raczkować...może wtedy mniej będzie do cysia przywiązana:sorry2:

ja też nad tym myślę...drewniane tańsze i sentymentalne, bo ja takie miałam i mój brat...ale podejrzewam, że plastyk lżejszy i poręczniejszy:sorry2::sorry2:

reklama
Maltanka gdzie Wy sie podziewacie...idziecie jutro na basen???my w dalszym ciągu myśli co robić...ale jutro bedziemy:tak::tak::tak:

Maltanka i dalej jesteśmy zapisani i jutro jedziemy....tylko napisała do mnie babka z tej szkoły 23 że zwolniło się jedno miejsce na zajęcia w poniedziałki i jedyne co za tymi zajęciami przemawia to cena za dwa miesiące płaci się 84zl:szok:

madzienka
idziemy na basen:tak: my już zapłaciliśmy za cały miesiąc:tak:

dopiero odczytałam smska, wyłączyłam telefon bo się ładował, a młody usnął

co do sp 23, tam masz 12 zł za pół godziny:sorry2: my na razie zostajemy w Motyczu, bo zapłacone, zobaczymy jak jutro będzie, ostatnio chłopaki siedzieli godzinę, z H na 0,5 h nie opłaca się wchodzić, więcej by było krzyku niż kąpania:sorry2:

ps. jakby było ciepło jutro to idziemy na spacerek:tak:

Pomożecie????

:sorry2::sorry2::sorry2: ja nie mam pojęcia:sorry2:

pomóżcie mi z tym żłobkiem jak możecie bo nie chce małego wysyłac bylegdzie

jenn wątpię żebyś znalazła miejsce w państwowych żłobkach teraz, ewentualnie prywatne

.a poza tym jestem sama w tym Lublinie a w Krakowie miałam dużą grupę znajomych no i Lejdis z któymi spędzałąm czas...

martyna nie tęskno Ci za Krakowem, ja za każdym razem jak tam jestem mogłabym już zostać:sorry2:

aaa Madzienka jaki basen jest koło elfika?

no i H wstał i wyje:wściekła/y: zaraz mnie wyprowadzi z równowagi:wściekła/y: wyszła nam czwórka na górze i dwójka na dole czyżby to przez to:wściekła/y:

Do góry