Kasik tutaj poczytasz o sposobach pozbycia sie katarku w ciąży
Katar w ciąży - Forum Wizaz.pl
dzieki
Dzięki wielkie za wasze kciuki!
Więc tak! Jestem po wizycie!
Szyjka ładnie trzyma - skróciła się o 1 mm i jest 27mm, czyli jeszcze dość długa, rozwarcia 0.
Łożysko młodziutkie! Czyli nic porodu nie zapowiada!
Jeszcze powiedział mi jedną niepokojącą rzecz - zwolnienie mi się kończy w dniu terminu porodu i nie może wypisać mi na dłużej - dalej leci mi macierzyński, a to wgmnie bardzo nie dobrze!
Gratki udanej wizyty. Szyjke rzeczywiscie masz długawa, moja chyba cały czas miała tyle.
A co do zwolnienia to dziwne. Mi ginek wystawił do 30 wrzesnia. Mam nadzieje, ze do tego czasu urodze. Ale w czwartek na wizycie zapytam co ze zwolnieniem, gdybym nie urodziła do 30.
U mojej siostry było tak ze zwolnieniem miała do 20 maja, urodziła 12 maja, i ZUS sam sobie obliczył od kiedy macierzynski. Wiec dziwne ze nie wystawi Ci dalej, gdybys nie urodziła do terminu w sumie przewidywanego.
Najbliższa pełnia z tego co sprawdzałam jest 23 września (w czwartek) - może być ;-)
Ja też się już ewakuuję. Jutro rano przyjeżdża po mnie teściowa, zabiera mnie do siebie i lepimy pierogi (setki pierogów), a mój B się zastanawia jak ja się w jej małej kuchni zmieszczę ;-)
Mi 23 tez odpowiada. Zobaczymy jak to w rzeczywistosci bedzie

A te pierogi to na wigilie, czy co?

Trzymam kciuki za Olgadom ( a moze juz jest po ), za Tosie, i za AsieN.
Pysia dobra jestes z ta szyjka. Ja sie nie badam, probowałam kiedys, i az zaczełam plamic. Dostałam ochrzan

i wiecej nie grzebie
Rozłozylismy wreszcie łózeczko. A tata wchodzi i sie pyta, czy go tak zostawimy, czy jeszcze złozymy

. Smiac mi sie chciało, bo chyba jako ostatnia na wrzesniowkach rozkładam łozeczko, a tato mi wyskakuje, ze za wczesnie
Miłych snow i ekspresowych nocnych porodow