Anabuba
czarownica mroźnego lądu
dobranoc Lunka
ja tez woel goraczke niz zawalony nos i zatoki
kuruj sie kochana
ja tez woel goraczke niz zawalony nos i zatoki
kuruj sie kochana
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
yyyy w sumie z 3 powodow... bo mam popsuta klawature i ciezko mi bylo czasem wpisac znaczek ` o ten wlasnie , no a po 2 bo na mamach z irlandii byly 2 kamcie i wiecznie sie zastanawialysmy do ktorej pisza posty jak ktos nie podawal cytatua po 3 to lubie zmiany...poznalam po awatarku
a czemu zmienilas nick?
a dlaczego kapiele w wannie nieno to kawal kobitki bedzie]
fajnie ze ejstes z nami ale bylo sie rozpakowac
a po odejsciu czopu to i 2 tyg mozna jeszcze chodzic
tylko kapieele w wannie niezalecane
uwazaj bo mi chcieli orod wywylac robiac 2 razy masaz szyjki macicy
ale Weronika sie nie dala![]()
no to co to za stara małpa???U Julka katar to wynik alergii,tak zwyrokowała stara małpa która przyszła do nas wczoraj i mnie nakrzyczała ze nie mam przewijaka dla dziecka.....jak ja dziecko w takich warunkach kąpie i przewijam i ogólnie jak sobie radze bez przewijaka....nosz myslalam ze ją strzele.....normalnie sbie radze,mam łużeczko i łużko i jakoś leci....na dodatek kazała mi go podnosic za rączki do siadania!!!tak w zasadzie prowokowac ten siad zeby cwiczyc mięsnie brzucha....robiła tak któraś w Was!!??
witamy;-)Witajcie. jestem na bb juz jakis czas i postanowilam wreszcie troche zaczac sie udzielac... nie znam was troche poczytalam ale ciezko mi sie tu odnalezc...
napisze kilka slow o sobie - mama Amelki ur. 20 lipca 2009 roku. siedząca w domku i powoli dostajaca kota z tego powodu. ale szans na prace brak... probowalam troche sprzedazy na all ale marnie mi to wyszlo. mieszkamy z mezem w nowym miejscu i nokogo tu nie znam wiec wszelki avon odpada...takze cienko, cienko. i kaska by sie przydala i juz mam dosc siedzenia w domu - chociaz wiadomo jak takie "siedzenie" wyglada...
takze jak mnie przyjmiecie to postaram sie zagladac do was i troche was poznac![]()
u nas kazdy lekarz mowi zeby nic na sile jesli dziecko zacznie sie podciagac samo za twoje rece wtedy znak ze jest silne inaczej mozna krzywde zrobicMamaola -już się dowiedziałam o co chodzi z tym podciąganiem.
No rehabilitantka kazała mi sobie przypomnieć jak do niej zadzwoniłam.
I tak z małą jej pomocą odświeżyłam sobie mózg i coś mi się przypomniało.
Podciąga się dziecko do siedzenia za rączki od momentu gdy samo stara się ciągnąć główkę do góry przy podciąganiu i przykurcza rączki w łokciach.
Wcześniej nie powinno się,bo można stawy barkowe naruszyći nie tylko...
Ale pewnie co lekarz to opinia na ten temat
Tiaaaa Kuba się stara jak wie,że dostanie książkę![]()
Sto latek dla Oliwci!!!hejka.
widzę ze chorubska panują.
ja razem z M trochę narzekamy na gardła ale powoli pzrechodzi,Oliwka ma lekki katar ale ją kuruje i tez przechodzi więc dobrze ze sie nie rozłożylismy
Oliwka juz śpi,usneła jakoś o 20.00,padła dosłownie bo nie chce spac w pzredszkolui na wieczór jest taka padnięta zawsze ze szok
moja panna dziś skończyła równe 3 latka:-):-):-):-):-):-)
część prezentów już dziś dostała a reszta w niedzielę,bo będzie małe przyjęcie i tort,juz małą sie nie może doczekać.
ja teraz oglądam barwy szczęścia :-):-):-):-):-):-)
a ja nadal zero czasu,wiecznie zabiegana i chyba tak już pozostanie![]()
Wzajemnie GRATULUJĘ!Justa gratki. Ja też jestem w trójce, w przedszkolu
Wykończy mnie ten kaszel Od 2 dni próbuję zarejestrowac isę do lekarz ai d..a blada. Nasza poszła sobei na urlop, reszta zawalona, no i weź sie lecz ch..... j....!
no proszę jak panienka szybko dorosła.MALINKA .... a Zuzia i owszem zrobiła sie dziewczeca nawet poprosiła mnie zebym jej kupila biustonosz bo jak sie rozbieraj na wf to sie wsyydzi no i faktycznie cos tam juz u niej widac a jak byla radosc jak jej kupiłam myślalma ze mnie udusi .
hahaJa pamiętam jak mi mama kupiła pierwszy biustonosz, łooo jaka radość. I sobie człowiek sprawy nie zdawał, ze uprząż sobie zakłada
![]()
poznalam po awatarku
a czemu zmienilas nick?
i wszystko jasne. :-):-):-):-):-):-):-):-):-)yyyy w sumie z 3 powodow... bo mam popsuta klawature i ciezko mi bylo czasem wpisac znaczek ` o ten wlasnie , no a po 2 bo na mamach z irlandii byly 2 kamcie i wiecznie sie zastanawialysmy do ktorej pisza posty jak ktos nie podawal cytatua po 3 to lubie zmiany...
bedzie Vi od Vicky , Kamcia od imienia i starego nicku;-) a G to albo Gabriel jak sie syn urodzialbo G nazwisko z przyszlego meza
![]()
..... raz wyszło słonko, wiatr sie uspokoił, myślę no w kóncu, dawaj pranei na balkon i pryzpomnialo mi sie o nim weczorem, a miało tylko doschnąć:-):-):-)no peszek.
misz masz tort za zupełną darmochę.przyjechalismy czarek do spania m balony dmuchal a ja torta robilam, tort ekspresowy
przepis?
gotowe spody
gotowy krem w proszku
śmietan fix i śmietana na bita smietane
i owoce z puszki oczywiscie juz pokrojone
misz masz a tort prawie jak z cukierni a za polowe ceny![]()
dowikluś no coś ty?Wczoraj bylam u Dominika na zebraniu ktore zaczelo sie o godz 17 a w domu bylam o 20Masakra jakas
Juz tam nie moglam wysiedziec,czesc rodzicow powychodzila w trakcie zebrania
Pani przeprowadzala z dziecmi test jakos w tygodniu zeby zobaczyc kto ile umie i moj Dominik wypadl najgorzej w klasieNie ze nie umie wszystkiego alefatalnie robi wzorki i jeszcze jedna rzecz zrobil calkowicie zle
No ale bylo duzo rzeczy ktore zrobil idealnie
Od przyszlego wtorku bedzie chodzil na zajecia dodatkowe i Pani powiedziala ze szybciutko nadrobi
Dziewczynki w przedszkolu okKlaudunia troszke skrzywila minke jak dawalam Jej buziaka i mowilam ze wychodze ale Pani Ja wziela i nawet nie plakala
ło ludzie ale was wymaglowaliMelduje sie znowu jako pierwsza
Nadal jestem chora i dziewczynki tez zaczynaja mi kaszlecWczoraj bylam u Dominika na zebraniu ktore zaczelo sie o godz 17 a w domu bylam o 20
Masakra jakas
Juz tam nie moglam wysiedziec,czesc rodzicow powychodzila w trakcie zebrania
Pani przeprowadzala z dziecmi test jakos w tygodniu zeby zobaczyc kto ile umie i moj Dominik wypadl najgorzej w klasieNie ze nie umie wszystkiego alefatalnie robi wzorki i jeszcze jedna rzecz zrobil calkowicie zle
No ale bylo duzo rzeczy ktore zrobil idealnie
Od przyszlego wtorku bedzie chodzil na zajecia dodatkowe i Pani powiedziala ze szybciutko nadrobi
Dziewczynki w przedszkolu okKlaudunia troszke skrzywila minke jak dawalam Jej buziaka i mowilam ze wychodze ale Pani Ja wziela i nawet nie plakala
Sorki ale nie poczytalam teraz,ale postaram sie pozniej
no nie wiem bo mnie wszystko juz boli tzn nie tyle boli co jest niewygodne wiec takie ekscesy tez podejrzewam bolesne by byly dlatego tez moj m ma czasowy celibat brzuch mnie gniecie a do tego mala sie wierci jak nie wiemNatalia-jak chcesz troszke pomóc młodej w opuszczeniu ciepłego brzuszka to atakuj swojego męża))sexik dobry na wszystko....wiadomo orgazm powoduje skurcze macicy a bialko rozpulchnia szyjke....a co do tego jednego palca to pewnie masz rozwarcie na 1 palec....a torcik widze expres.....kiedys mój swietny brat zaprosił na swoje urodziny kolegów ale zapomnial powiedziec o tym mamie i cos podobnego robila normalnie w 10 min zrobila tort....dziciaki sie zajadały ze szok....