reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
poznalam po awatarku:tak::tak::tak:
a czemu zmienilas nick?
yyyy w sumie z 3 powodow... bo mam popsuta klawature i ciezko mi bylo czasem wpisac znaczek ` o ten wlasnie , no a po 2 bo na mamach z irlandii byly 2 kamcie i wiecznie sie zastanawialysmy do ktorej pisza posty jak ktos nie podawal cytatua po 3 to lubie zmiany...
bedzie Vi od Vicky , Kamcia od imienia i starego nicku;-) a G to albo Gabriel jak sie syn urodzi :-p albo G nazwisko z przyszlego meza :-D

no to kawal kobitki bedzie:tak::tak::tak::tak::tak:]
fajnie ze ejstes z nami ale bylo sie rozpakowac:-D
a po odejsciu czopu to i 2 tyg mozna jeszcze chodzic
tylko kapieele w wannie niezalecane:no::no::no::no::no::no::no::no::no:
uwazaj bo mi chcieli orod wywylac robiac 2 razy masaz szyjki macicy
ale Weronika sie nie dala:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
a dlaczego kapiele w wannie nie:eek::eek::eek::eek:
U Julka katar to wynik alergii,tak zwyrokowała stara małpa która przyszła do nas wczoraj i mnie nakrzyczała ze nie mam przewijaka dla dziecka.....jak ja dziecko w takich warunkach kąpie i przewijam i ogólnie jak sobie radze bez przewijaka....nosz myslalam ze ją strzele.....normalnie sbie radze,mam łużeczko i łużko i jakoś leci....na dodatek kazała mi go podnosic za rączki do siadania!!!tak w zasadzie prowokowac ten siad zeby cwiczyc mięsnie brzucha....robiła tak któraś w Was!!??
no to co to za stara małpa???
wg mnie na podnoszenie jest za wczesnie :sorry::sorry:
a co do przewijaka no comments:sorry:
ja nie mialam i teraz tez miec nie bede po kiego wala mi kolejny niepotrzebny rumpel:sorry:
Witajcie. jestem na bb juz jakis czas i postanowilam wreszcie troche zaczac sie udzielac... nie znam was troche poczytalam ale ciezko mi sie tu odnalezc...
napisze kilka slow o sobie - mama Amelki ur. 20 lipca 2009 roku. siedząca w domku i powoli dostajaca kota z tego powodu. ale szans na prace brak... probowalam troche sprzedazy na all ale marnie mi to wyszlo. mieszkamy z mezem w nowym miejscu i nokogo tu nie znam wiec wszelki avon odpada...takze cienko, cienko. i kaska by sie przydala i juz mam dosc siedzenia w domu - chociaz wiadomo jak takie "siedzenie" wyglada...

takze jak mnie przyjmiecie to postaram sie zagladac do was i troche was poznac ;)
witamy;-):tak::tak:
Mamaola -już się dowiedziałam o co chodzi z tym podciąganiem :tak:.
No rehabilitantka kazała mi sobie przypomnieć jak do niej zadzwoniłam.:-D:-D:-D
I tak z małą jej pomocą odświeżyłam sobie mózg i coś mi się przypomniało.:-D:-D
Podciąga się dziecko do siedzenia za rączki od momentu gdy samo stara się ciągnąć główkę do góry przy podciąganiu i przykurcza rączki w łokciach.
Wcześniej nie powinno się,bo można stawy barkowe naruszyć :baffled::baffled:i nie tylko...
Ale pewnie co lekarz to opinia na ten temat :baffled::baffled::baffled:

Tiaaaa Kuba się stara jak wie,że dostanie książkę:-D
u nas kazdy lekarz mowi zeby nic na sile jesli dziecko zacznie sie podciagac samo za twoje rece wtedy znak ze jest silne inaczej mozna krzywde zrobic:tak:
hejka.

widzę ze chorubska panują.
ja razem z M trochę narzekamy na gardła ale powoli pzrechodzi,Oliwka ma lekki katar ale ją kuruje i tez przechodzi więc dobrze ze sie nie rozłożylismy :tak:

Oliwka juz śpi,usneła jakoś o 20.00,padła dosłownie bo nie chce spac w pzredszkolui na wieczór jest taka padnięta zawsze ze szok :tak::tak::tak::tak::tak:

moja panna dziś skończyła równe 3 latka:-):-):-):-):-):-)

część prezentów już dziś dostała a reszta w niedzielę,bo będzie małe przyjęcie i tort,juz małą sie nie może doczekać.

ja teraz oglądam barwy szczęścia :-):-):-):-):-):-)

a ja nadal zero czasu,wiecznie zabiegana i chyba tak już pozostanie :baffled::baffled::baffled::baffled:
Sto latek dla Oliwci!!!
duzo zdrowka i moc prezentow!!!

no i duzo zdrowka dla wszystkich chorowitkow:tak::tak::tak:

wreszcie dotarłam
od rana byla masakra rano na badanie do szpitala tam czekanie az laskawie najpierw zrobia obchod a pozniej wezma do badania w miedzyczaie zalatwic zawiaczenie do PUP ze w szpitalu lezalam bo oczywiscie glowa nie na karku i o wczorajszym podpisie zapomnialam:sorry: w Up przypomnialo mi sie ze zaswiadczenie o ubezpieczeniu musze do szpitala dostarczyc wiec od razu mi wydrukowali
nastepnie na zakupy z m prezent czarkowi kupic jakies balony do pokoju i oczywiscie jakies slodycze dla dzieciakow i skladniki na torta:sorry:
po zakupach do szpitala zawiezc zawiadczenie i odebrac wypis no i wreszcie do domu po 13 gdzie przed 8 wyjechalismy z domu:sorry:
przyjechalismy czarek do spania m balony dmuchal a ja torta robilam, tort ekspresowy:-D
przepis?
gotowe spody
gotowy krem w proszku
śmietan fix i śmietana na bita smietane
i owoce z puszki oczywiscie juz pokrojone:-D:-D
misz masz a tort prawie jak z cukierni a za polowe ceny:tak::tak:
bezposredniego zdj tortu nie mam ale takie pobiezne tyle ze od mamy musze wziasc:tak:
poznij goscie przyszli dzieciaki sie pobawily my chwile posiedzielismy no i jak goscie poszli to sie za kokardki wzielam:-p
zrobilam 300 jutro reszta;-)
az wreszcie nareszcie moglam zaiasc na bb:tak:
uf dzis napiety grafik ale jakims cudem dalam rade:-D:-D:-D:-D
na 17 miałam jeszcze do mojego gina ale przełóżyłam na za dwa tyg jesli nie urodze bo po co ama placic jak mnie dzis badali w szpitalu:sorry:
wiec 50 zl moze w kieszen:-p:-D:-D
a co na badaniach? zbadał mnie mowi ze wszystko w porzadku szyjka wreszcie zaczela mi sie skracac i jest juz przyparta :)eek:) i ze chyba jest na palec ale co jest na palec to nie zrozumialam:no::-D:-D:-D
mam siedziec w domu i czekac na skurcze:tak::tak::tak:
no po dzisiejszym dniu mialam nadzieje ze urodze ale dupa nic mnie nie bierze:sorry::-D:-D:-D
ale mi sie poscik wysmarował:-D:-D:-D:-D

no jak zwykle zadnej nie ma jak ja jestem
wiec ide spac:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Melduje sie znowu jako pierwsza
Nadal jestem chora i dziewczynki tez zaczynaja mi kaszlec:no:Wczoraj bylam u Dominika na zebraniu ktore zaczelo sie o godz 17 a w domu bylam o 20:szok:Masakra jakas:no::no:Juz tam nie moglam wysiedziec,czesc rodzicow powychodzila w trakcie zebrania:no:
Pani przeprowadzala z dziecmi test jakos w tygodniu zeby zobaczyc kto ile umie i moj Dominik wypadl najgorzej w klasie:no::no::no:Nie ze nie umie wszystkiego alefatalnie robi wzorki i jeszcze jedna rzecz zrobil calkowicie zle:no:No ale bylo duzo rzeczy ktore zrobil idealnie:tak:Od przyszlego wtorku bedzie chodzil na zajecia dodatkowe i Pani powiedziala ze szybciutko nadrobi:tak::tak::tak:
Dziewczynki w przedszkolu ok:tak:Klaudunia troszke skrzywila minke jak dawalam Jej buziaka i mowilam ze wychodze ale Pani Ja wziela i nawet nie plakala:tak::tak::tak:
Sorki ale nie poczytalam teraz,ale postaram sie pozniej

Justa gratki. Ja też jestem w trójce, w przedszkolu:-D:-D:-D:-D:-D
Wykończy mnie ten kaszel Od 2 dni próbuję zarejestrowac isę do lekarz ai d..a blada. Nasza poszła sobei na urlop, reszta zawalona, no i weź sie lecz ch..... j....!
Wzajemnie GRATULUJĘ! :-D:-D:-D
Lunka żeby tylko nie oskrzela.:baffled::baffled:

MALINKA .... a Zuzia i owszem zrobiła sie dziewczeca nawet poprosiła mnie zebym jej kupila biustonosz bo jak sie rozbieraj na wf to sie wsyydzi no i faktycznie cos tam juz u niej widac a jak byla radosc jak jej kupiłam myślalma ze mnie udusi .
no proszę jak panienka szybko dorosła.:szok: Swój pierwszy cyckonosz miałam w wieku 12 lat i to taki , bo wsztystkie dziewczynki nosiły , to i ja chciałam. :rofl2:

Ja pamiętam jak mi mama kupiła pierwszy biustonosz, łooo jaka radość:-D. I sobie człowiek sprawy nie zdawał, ze uprząż sobie zakłada:-D:-D:-D
haha :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D w pole i wio.:-D:-D:-D:-D

poznalam po awatarku:tak::tak::tak:
a czemu zmienilas nick?
yyyy w sumie z 3 powodow... bo mam popsuta klawature i ciezko mi bylo czasem wpisac znaczek ` o ten wlasnie , no a po 2 bo na mamach z irlandii byly 2 kamcie i wiecznie sie zastanawialysmy do ktorej pisza posty jak ktos nie podawal cytatua po 3 to lubie zmiany...
bedzie Vi od Vicky , Kamcia od imienia i starego nicku;-) a G to albo Gabriel jak sie syn urodzi :-p albo G nazwisko z przyszlego meza :-D
i wszystko jasne. :-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Ja też przeszłam metamorfozę. :tak::tak::tak: Z -j- na Justę, bo co niektórzy ;-)się czepiali, że mój login łamie regulamin. :errr::errr::errr::errr::rofl2::rofl2:

..... raz wyszło słonko, wiatr sie uspokoił, myślę no w kóncu, dawaj pranei na balkon i pryzpomnialo mi sie o nim weczorem, a miało tylko doschnąć:baffled::baffled::baffled::-):-):-)no peszek.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D :rofl2::rofl2::rofl2: łoj, aż mnie brzuch rozbolał.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

przyjechalismy czarek do spania m balony dmuchal a ja torta robilam, tort ekspresowy:-D
przepis?
gotowe spody
gotowy krem w proszku
śmietan fix i śmietana na bita smietane
i owoce z puszki oczywiscie juz pokrojone:-D:-D
misz masz a tort prawie jak z cukierni a za polowe ceny:tak::tak:
misz masz tort za zupełną darmochę. :-D

Wczoraj bylam u Dominika na zebraniu ktore zaczelo sie o godz 17 a w domu bylam o 20:szok:Masakra jakas:no::no:Juz tam nie moglam wysiedziec,czesc rodzicow powychodzila w trakcie zebrania:no:
Pani przeprowadzala z dziecmi test jakos w tygodniu zeby zobaczyc kto ile umie i moj Dominik wypadl najgorzej w klasie:no::no::no:Nie ze nie umie wszystkiego alefatalnie robi wzorki i jeszcze jedna rzecz zrobil calkowicie zle:no:No ale bylo duzo rzeczy ktore zrobil idealnie:tak:Od przyszlego wtorku bedzie chodzil na zajecia dodatkowe i Pani powiedziala ze szybciutko nadrobi:tak::tak::tak:
Dziewczynki w przedszkolu ok:tak:Klaudunia troszke skrzywila minke jak dawalam Jej buziaka i mowilam ze wychodze ale Pani Ja wziela i nawet nie plakala:tak::tak::tak:
dowikluś no coś ty? :szok:Tyle na jednym zebraniu? Ależ maglowali wam dzieci. :no: Na początku roku to noramlene , że część dzieci odstaje od grupy, ale zdarza się , że później te dzieci nie dające sobie rady na początku na koniec roku przeganiają tych najlepszych.:tak:;-) Tak więc nie łam się, Dominik to bystrzak i poradzi sobie.:tak:

No i nie wiem co to ja jeszcze miałam.:no::sorry2:

heja laseczki:)
my dzis do 8 pospalismy...nakarmilam Julisia o 23 i chlopak spał do 6.....no zadziwil mnie potem jeszcze kródka kimka i darus wstal.....Darek wrócil o 1 w nocy i troszke niedospana jestem ale przynajmniej mialam czas na uzupelnianie zeszytów bo sobote do szkoły....Julis ciągle tak samo furgocze a na dodatek zrobily mu sie jakies dziwne krosteczki na udach...ja sie wykoncze.....

Kamcia-jesli pozwolisz zostane przy starym nicku,nie ze mi sie nowy nie podoba porostu mniej pisania:))))

Lunka-oj bidulko kuruj sie:)a Witusia zeczywiscie dala Wam popalic,niestety u mnie Darus ma podobne akcje wiec doskonale cie rozumiem....thriller na noc..mmmm...a co czytasz???

Dowikla-napewno Dominik szybko nadrobi zaległosci....a z zebraniem to chyba przegieli troche zeby tak długo rodziców trzymac....a co jak ktos ma jeszcze jedno albo i ze dwoje w szkole...eh....

Natalia-jak chcesz troszke pomóc młodej w opuszczeniu ciepłego brzuszka to atakuj swojego męża:)))sexik dobry na wszystko....wiadomo orgazm powoduje skurcze macicy a bialko rozpulchnia szyjke....a co do tego jednego palca to pewnie masz rozwarcie na 1 palec....a torcik widze expres.....kiedys mój swietny brat zaprosił na swoje urodziny kolegów ale zapomnial powiedziec o tym mamie i cos podobnego robila normalnie w 10 min zrobila tort....dziciaki sie zajadały ze szok....

hm.....wiecej nie pamietam.....za duzo piszecie:))))))

Witam z ranka u nas troche słoneczko świeci ale jest wiatr:dry::dry::dry:i mi zimno.
Wczoraj po chowałam juz spodenki dziecięce i musze teraz zimowe rzeczy poszukac i poprac zeby miały :tak::tak::tak::tak:
oglądałyscie wczoraj o dziewczynce co miała 8 konczyn :szok::szok::szok::szok::confused::confused::confused: ja oglądałam ciekawe co u niej dalej słychac czy sie dobrze czuje??

Dzieci malowanke malują musze sie pochwalic ze Martynka ładnie maluje nie przeciąga poza obrazek i ładnie jej wychodzi:happy::happy::happy:przyda jej sie to za rok jak pójdzie do szkoły.

Dla chorowitek dużooooo zdrówka:tak::tak::tak:żeby wam wszystko przeszło:tak::tak:
Natali zdjęcia nam pokaz urodzinek jak bedziesz miała i kochana jakie ty kokardki robisz pokaż nam tu pare .:tak::tak::tak::tak:

Witam
Ja tylko na szybko.
Młoda obudziła isę dziś rozpalona, kaszląca, zarejestrowałam ją do lekarza, siebie nie mgę, znów nie mam miejsc, wrrrrrrrrrrrrrrr

Czytam Odchłań zła-autora nie pamiętam.

POczytałam tylko tak po lepkach-sorki, jestem zła, kurde, młoda chce iśc do przedszkola, niezadowolona bardzo, ze w domu zostałą, twierdz\i, z ejest zdrowa i może pójsć, no wytłumacz jej...
Z drugij strony kurde-no pochodziła raptem 2 dni i znów przerwa, biedne to dziecko, kiedy ma się zaaklimatyzować? a już tak fajnie było...

Melduje sie znowu jako pierwsza
Nadal jestem chora i dziewczynki tez zaczynaja mi kaszlec:no:Wczoraj bylam u Dominika na zebraniu ktore zaczelo sie o godz 17 a w domu bylam o 20:szok:Masakra jakas:no::no:Juz tam nie moglam wysiedziec,czesc rodzicow powychodzila w trakcie zebrania:no:
Sorki ale nie poczytalam teraz,ale postaram sie pozniej
ło ludzie ale was wymaglowali:no:
ale tak przy wszystkich rodzicach dzieci porownywali:confused:
to tez takie niefajne
u nas to zawsze na osobnosci mowili:sorry2:

Natalia-jak chcesz troszke pomóc młodej w opuszczeniu ciepłego brzuszka to atakuj swojego męża:)))sexik dobry na wszystko....wiadomo orgazm powoduje skurcze macicy a bialko rozpulchnia szyjke....a co do tego jednego palca to pewnie masz rozwarcie na 1 palec....a torcik widze expres.....kiedys mój swietny brat zaprosił na swoje urodziny kolegów ale zapomnial powiedziec o tym mamie i cos podobnego robila normalnie w 10 min zrobila tort....dziciaki sie zajadały ze szok....
no nie wiem bo mnie wszystko juz boli tzn nie tyle boli co jest niewygodne wiec takie ekscesy tez podejrzewam bolesne by byly dlatego tez moj m ma czasowy celibat brzuch mnie gniecie a do tego mala sie wierci jak nie wiem:-D:-D:-D

witam z ranka zaraz sie za kokardeczki zabieram
albo nie chalupke ogarne najpierw :tak::tak::tak:
mlody wczoraj od mamy i wiktora dostal tego laptopa mini i teraz siedzi na nim i sie uczy:tak::tak:
nawet r zaczal mi wymawiac ale tylko jak mowi ryba:tak::tak:
no ale to zawsze cos:tak::tak::tak:
m w pracy
zmykam cosik ogarnac;-)
ale z doskoku jestem

reklama
czesc kobietki.
witam sie i ja w paskudny,zimny i deszczowy dzien.:wściekła/y:
krystian w szkole,dzieci spia ja obiad robie(a w miedzy czasie na bb zagladam);-)pranie nastawiłam. dzis kolejne prasowanie mnie czeka wiec zaraz sie za to musze zabrac.ja nie wiem co sie ze mna dzieje ostatnimi dniami to ja jestem taka nie do życia:no::-(.nic a to nic mi sie nie chce.
pozdrawiam was wszystke.:-)

lunka-dużo zdrowia dla wikusi.:tak:
mój krystian też mi tak chorował jak poszedł do przedszkola.1 tydzien w przedszkolu a 2 tygodnie w domu.:baffled:

dowikla-kochana dla Ciebie i dziewczynek dużo zdrowia zycze.
a dominik poradzi sobie.

natalineczka-a ja myslałam ze ty już rodzisz a ty w domku kokardki krecisz.:-D:-D;-)
musisz wypróbowac metode 3xs-czyli sexs,sprzatanie,schody!!!!;-)

Do góry