reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

w ciąży ruchy dziecka to najprzyjemniejsza rzecz. :-)
U mnie tradycyjnie o tej porze młody uaktywnia się maksymalnie, tak szaleje że cały brzuch mi skacze, a wystarczy żeby zaczęła do niego mówić od razu robi się cicho. Normalnie jak nasłuchiwał co tam ta mama gada. :-):-)

reklama
a mnie spotkało w jeden i w drugi jajnik naraz......coś takiego jak by byla wkręcana żarówka albo śrubka.Nie wiem czy to ręce czy to nogi,ale na raz i dziwne uczucie.

A mój bobasek dał dzisiaj czadu całą noc :-) Normalnie "szał ciał" :-D
Nad ranem zasnął, ale jak się przebudziłam koło 7, to dalej się wiercił i kopał. Przed chwilką zjadłam śniadanko i też kopie...
cudowne uczucie...

moj jest ulozony poki co poprzecznie i cudowne uczucie wczorajszego wiercenia i mnie dopadlo! brzuch falowal nawet dupke wypieta czulismy;) w sumie od 2 dni nie mam pecherza obkopanego! a ok 6 rano maly mial czkawke prawie godzine hehe..

moje maleństwo też było w poprzek jak mi robił usg,wierci się we wszystkie strony bo ma jeszcze miejsce:)a co będzie jak się zrobi ciasno.

Moja psiapsiółka jest listopadówką 2010 i jest w 32 tc. Jak ją obserwuję to czasami jej współczuję kopniaków tak dużego dzidziusia. Powiem tak - to są mega kopy bolące często, a jeszcze częściej zamiast kopów jest wyciąganie nóżek przez dziecko w stronę brzucha mamy. Brzuch wtedy wygląda jak pagórek i trzeba te miejsca masować, bo sama dzidzia nie ustąpi :-D

moj jest ulozony poki co poprzecznie i cudowne uczucie wczorajszego wiercenia i mnie dopadlo! brzuch falowal nawet dupke wypieta czulismy;) w sumie od 2 dni nie mam pecherza obkopanego! a ok 6 rano maly mial czkawke prawie godzine hehe..
Z dupką to ja też wczoraj miałam - taki się pagórek na brzuchu ustawił że przez skórę czuć było bardzo dokładnie jak mała jest ułożona. Oglądałam ostatnio na IPLEXie taki dokument o akuszerce w amazoni - kobieta pływała po rzece od domu do domu i odbierała porody. Szok - te babki bez żadnego specjalistycznego sprzętu potrafią ustalić wiek ciąży, ułożenie dziecka, termin porodu a nawet płeć. To już nasi ginekolodzy z całym specjalistycznym sprzętem i wiedzą mogą się schować.

a ja od 2 dni mam kopniaki w szyjkę i czasami aż mnie mrówki przechodzą bo takie dziwne uczucie jakby chciał sobie ręke czy noge na zewnątrz wystawić ;d
ja tak wlasnie mialam, ale mnie to bolalo niestety. moja psiapsiola ktora w sierpniu urodzila, pod koniec ciazy plakala jak maly sie wiercil. bolalo ja strasznie, a nozki- stopki tak wypinal, ze chwytalysmy je ze skora i draznilysmy go;)

reklama
Dziewczyny ja też tak dzisiaj miałam wracaliśmy z małym z przedszkola to musiałam ze trzy razy stanąc i postać bo nie dało się wogole iść.Moja babcia mi opowiadała ze z moją mamą też tak miała,tak to jej nie kopała,a jak babcia przechodzila przez ulicę to zaczynała i musiała się zatrzymać.....na środku .....bo nie dało rady dalej iść.Dobrze ze nic nie jechało:)

Do góry