reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

chcialabym tez popytac sie was i doradzic sprobujemy z mezem postarac sie o synka.... mam cykle 28 dni nieraz trafi sie miesiaczka 2 dni wczesniej teraz mialam miesiaczke 3 dni wczesniej 20 wrzesnia i trwała 3 dni czwartego brazowy śluz chyba pierwszy raz mialam taka krótka miesiaczke zazwyczaj mam 6-7 dni i chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was ma 28 dniowe cykle i w ktorym cyklu zaszla w ciaze bo oczywiscie poluje na syneczka a jestescie doswiadczone bo jestescie mamusiami syneczkow ? ;D i jakie sa objawy pierwsze ciazy na chlopaka ?​
Bardzo mi przykro, że musiałas przechodzic przez takie piekło. Co do objawów każda ciaża jest inna jedni bedać w ciazy wymiotuja inni nie i nie ma to żadnego zwiazku z płcią, a poza tym co zrobisz jesli jednak bedzie córka? Bo troche tej pogoni za synem nie rozumiem. Wiadomo marzenia marzeniami ale płec dziecka to bardziej loteria niż zakupy w sklepie.

reklama
Bardzo mi przykro, że musiałas przechodzic przez takie piekło. Co do objawów każda ciaża jest inna jedni bedać w ciazy wymiotuja inni nie i nie ma to żadnego zwiazku z płcią, a poza tym co zrobisz jesli jednak bedzie córka? Bo troche tej pogoni za synem nie rozumiem. Wiadomo marzenia marzeniami ale płec dziecka to bardziej loteria niż zakupy w sklepie.

dokladnie plci dzecka nie da sie zaplanowac,po prstu wyjdzie sama...

Trzymam kciuki za Violett.
Daff Każde uderzenie w głowę grozi czymś poważnym. I to ujawnić się może po jakimś czasie. Ja w tamtym roku uderzyłam się w głowę i mam takie wgłębienie na czole i do dziś czuję tego skutki, a wystarczy ze dostanę np poduszką w głowę to już mnie boli. A jak czymś mocniejszym, to wtedy jest masakra.

Na więcej nie mam siły żeby pisać. Może od teraz będę bardziej na bieżąco.

Dzieciakom na obiad zrobiłam naleśniki z twarogiem. A teraz oglądają sobie Garfielda.

dziekuje za odpowiedzi wiadomo ze jak bedzie corka bedziemy ja kochac tak jak by byl syn wiadomo najwazniejsze jest to zeby donosic do rozwiazania zdrowe dzieciatko bez komplikacji i przechodzenia przez to wszystko.... a marze o synku bo fajnie by bylo miec parke i to i to kazdy marzy o tym i chciala bym sie dowiedziec w ktorych dniach cyklu mniej wiecej zaszłyście w ciąże spróbowac moze cos by z tego wyszlo zawsze mozna jak sie uda bedzie super a jak nie tez ;D wszystkie dzieci sie kocha tak samo nie umiala bym jednemu dawac wiecej milosci drugiemu mniej ze wzgledu na plec...

misiaa plemniki z chromosomem Y ( męskim ) są mniejsze i szybsze, ale żyją krócej wiec żeby był chłopiec hipotetycznie nalezy wspólzyć w dniu owulacji bo mniejsze i szybsze plemniki szybciej dotra do komórki jajowej i ją zapłodnią

dziekuje za odpowiedzi wiadomo ze jak bedzie corka bedziemy ja kochac tak jak by byl syn wiadomo najwazniejsze jest to zeby donosic do rozwiazania zdrowe dzieciatko bez komplikacji i przechodzenia przez to wszystko.... a marze o synku bo fajnie by bylo miec parke i to i to kazdy marzy o tym i chciala bym sie dowiedziec w ktorych dniach cyklu mniej wiecej zaszłyście w ciąże spróbowac moze cos by z tego wyszlo zawsze mozna jak sie uda bedzie super a jak nie tez ;D wszystkie dzieci sie kocha tak samo nie umiala bym jednemu dawac wiecej milosci drugiemu mniej ze wzgledu na plec...
ja w ciaze zaszlam zaraz po okresie,chyba dni plodne mi sie przestawily bo akurat wtedy bylam chora.

witam nową mamę. Masakra co przeżyłaś, myślałam, że tu zaraz się popłaczę.. eh....
Powodzenia w staraniach o dzidziusia. Nie da się zaplanowac płci chyba(?) choc przyjaciółka mówi, że w owulację to na pewno synek i oni synka mają. No nie wiem. My się kochaliśmy w każdy płodny dzień by po prostu zajśc. Udało się i mamy córę.

Dziewczyny nie straszcie z tymi uderzeniami. Miśka mi też nieraz się hukła, ale chyba nie jakoś mocno..

A ja nie wiem kiedy zaszłam.. tzn. znam dokładny dzień "przytulanek" ale kiedy doszło do zapłodnienia to nie wiem..

Zresztą nawet nie wiem jak mam liczyć termin wg OM bo jej nie miałam.. Mam taki umowny ten termin wg OM..

I w sumie przez to nie wiem na ile mogę się kierować terminem z USG..

reklama
Do góry