reklama
Czesc!
U mnie masakra dzis nie zaczełam bo nie miałam jak isc do sklepu zrobic zakupy bo mały od paru dni na antybiotykach :-( wiec ma zakaz wychodzenia z domu :-( a w domu zero dietetycznych rzeczy :-( jak tylko dziecko podlecze to tez sie zabieram z wami za diete (wiec mnie jeszcze nie wyrzucajcie z tad :-)) ale zeby nie było to tez ograniczyłam od dzis jedzenie no i oczywiscie zero słodyczy i chipsów- bo to moja zmora :-(
Szkoda, ze Twoj synek meczy sie antybiotykami :-( Jak on sie czuje?
Jasne, ze Cie nie wyrzucimy

chlebek nie urósłale jest zjadliwy następnym razem może wyjdzie lepszy;-)
no więc moje dzisiejsze śniadanko to jajko ugotowane na twardo,kawałek mojego zakalca chlebka (zrobiłam kanapeczkę) i troszkę makreli no i pije dużo wody zaraz butelka 1,5l będzie pustana obiad nie mam koncepcji a i produktów dietetycznych za wiele tez
dzis wybiore się do Auchan więc zrobie jakies zakupki
a serki waniliowe są dozwolone? pewnie nie bo zawartośc tłuszczu i cukier![]()
Moze to kwestia wprawy albo naprawde jakis super trick z piekarnikiem?

Ladnie u Ciebie idzie woda

Serki waniliowe - jak wszystkie serki - sa dozwolone jesli znajdziesz takie <4% ;-) Dla ulatwienia powiem, ze polecam Danio

no baaaa... Jak mi się nudzi odrabiam ze starszakami lekcje.![]()
Pewnie lepsze to niz ogladanie telenoweli

szczerze powiedziawszy chlebka jeszcze nie piekłam, ale jak zrobię sobie ten serek topiony to może skuszę się i upiekę? Tylko pamiętajcie, że dozwolone są 2-3 kromki dziennie.;-)
Jak zrobisz serek to nie bedizesz miala wyboru ;-) NIESTETY pamietam, ze mozna tylko 2-3 kromki buuu
Ja często robilam tą bułę z mikrofalówki- szybko, dobra, tania Dieta Dukana . Przepisy i moje poczynania: Bułka z mikrofali ... ale już mi się przejadła.
Wielkie dzieki za przepis! Juz wiem w jakiej postaci zjem dzisiejsza porcje otrebow

olapolap śniadanko? U mnie była ciepła "owsianka" + plasterek czegoś tam chudego z indyka.na obiadek już mam ugotowane udko bez skóry. Zjem je z musztardą.
![]()
Nie wiem czy to glod czy lakomstwo, ale podaj mi swoj adres, juz jestem ubrana, dzidziul siedzi w wozku i wpraszamy sie do Ciebie na obiad

Nie cierpię chodzić po marketach i szukać dukanowskich produktów. Szkoda , że wszystkiego nie ma w jednym miejscu, tylko tak latać trzeba od sklepu do sklepu.![]()
Wczoraj tak sobie marzylam zeby chociaz mialy jakas wielka czerwona nalepke z napisem Dukan

A propos surimi... Patrzcie co znalazłam : Dieta Dukana . Przepisy i moje poczynania
aż ślinotoku dostałam.![]()
Oj przestan, bo bede musiala klawiature wycierac z sliny

Dzieki!!! Jak Twoje samopoczucie? I jak silna wola?Witajcie!!!! trzymam kciuki za Was . U mnie 5 dzień 1 fazy. W niedziele warzywka
i 200 g.mniej.

dzis na sniadanko chlebek dukanowski z tunczykiem i jajkiem, na obiad sznycle z indyka z sosem jogurtowym, kolacja pewnie jajecznica![]()
Do Ciebie wpadne w porze kolacji po wizycie u Justy

a to przepisy
Wielkie dzieki za przepisy

no tak z tym danio to nie do końca jest , że można. Przeszperałam fora i zdania są podzielone. Nawet na forum vitalijek dziewczyny są zdania, że mimo iż zawiera tylko 3 % tłuszczu , to w zamian ma sporą ilość cukru.Serki waniliowe - jak wszystkie serki - sa dozwolone jesli znajdziesz takie <4% ;-) Dla ulatwienia powiem, ze polecam Danio![]()

Nie wiem czy to glod czy lakomstwo, ale podaj mi swoj adres, juz jestem ubrana, dzidziul siedzi w wozku i wpraszamy sie do Ciebie na obiad(jak zostalo troche owsianki z rana, to tez pochlone
) :-)
:-)

Ale wpadaj, wpadaj. U mnie jedzenia zawsze pod dostatkiem. Niejednego wędrowca obdarowała bym wałówką.

P.S. Trzymaj lejce na wodzy, dwa pierwsze dni są najgorsze.

Wczoraj tak sobie marzylam zeby chociaz mialy jakas wielka czerwona nalepke z napisem Dukan![]()

I tutaj nawet uwziął się Dukan. Szukasz produktów a przy tym spalasz to co zjadłaś w ciągu dnia.

a co Wy macie na kolację? Bo ja mam , ale brak pomysłu.Do Ciebie wpadne w porze kolacji po wizycie u JustyZrob wieksza porcje ;-)
![]()

yhym, dzięki dziewczyny.Wielkie dzieki za przepisy![]()

Ostatnia edycja:
Witajcie!!!! trzymam kciuki za Was . U mnie 5 dzień 1 fazy. W niedziele warzywka
i 200 g.mniej.
Czyli 6 dniowy atak?

monia_l
Wrześniowe mamy'07
mam pytanie odnośnie drugiej fazy :Jeśli pierwsza faza trwa 5 dni to w drugiej fazie jest 5 dni proteinki+warzywa a kolejne 5 dni same proteinki i tak na zmianę?dobrze to rozumiem?
edit. zrobiłam Test Dukana i wyszło mi że na 1 fazie powinnam byc 7dni to w drugiej jest 7dni na 7 dni?nie rozumiem tego
no i wg testu wyszło że 2 faza ma trwac u mnie 105dni a 3 150 dni czyli koniec 3 fazy na 20.VI.2010
w pierwszej fazie wg testu powinnam schudnąc 2,5kg a w 2 fazie 12,5 ciekawe czy tak będzie
edit. zrobiłam Test Dukana i wyszło mi że na 1 fazie powinnam byc 7dni to w drugiej jest 7dni na 7 dni?nie rozumiem tego

Ostatnia edycja:
Już tłumaczę...
I Faza może trwać do 10 dni
II Faza aż do uzyskania wymarzonej wagi. Jaki tryb uznasz za najlepszy zależy tylko i wyłącznie od ciebie.
Jaki rytm nadać kuracji naprzemiennej ?
Najskuteczniejszy i najlepiej odpowiadający profilowi psychologicznemu osoby otyłej rytm to 5/5 , pięć dni czystych protein z następującymi po nich pięcioma dniami protein w połączeniu z warzywami. Nie jest to najłatwiejszy sposób, ale otyły paradoksalnie lubi trudności , jeżeli wysiłek się opłaca. A fakty są takie , że rytm ten przynosi najlepsze wyniki.
Innym rozwiązaniem jest rytm 1/1, jeden dzień oparty tylko na proteinach na zmianę z dniem, w którym dodajemy warzywa. To tempo najlepiej odpowiada osobom z lekką nadwagą, poniżej 10 kg lub takim, którym brak silnej woli. Można je także wybrac po okresie stosowania rytmu 5/5 aby zrobić sobie przerwę i nabrać tchu.
Czytałam , że dziewczyny różnie dostosowują II fazę do siebie np. tu Jaki rytm II fazy? - dukan.info.pl
I Faza może trwać do 10 dni
II Faza aż do uzyskania wymarzonej wagi. Jaki tryb uznasz za najlepszy zależy tylko i wyłącznie od ciebie.
Jaki rytm nadać kuracji naprzemiennej ?
Najskuteczniejszy i najlepiej odpowiadający profilowi psychologicznemu osoby otyłej rytm to 5/5 , pięć dni czystych protein z następującymi po nich pięcioma dniami protein w połączeniu z warzywami. Nie jest to najłatwiejszy sposób, ale otyły paradoksalnie lubi trudności , jeżeli wysiłek się opłaca. A fakty są takie , że rytm ten przynosi najlepsze wyniki.
Innym rozwiązaniem jest rytm 1/1, jeden dzień oparty tylko na proteinach na zmianę z dniem, w którym dodajemy warzywa. To tempo najlepiej odpowiada osobom z lekką nadwagą, poniżej 10 kg lub takim, którym brak silnej woli. Można je także wybrac po okresie stosowania rytmu 5/5 aby zrobić sobie przerwę i nabrać tchu.
Czytałam , że dziewczyny różnie dostosowują II fazę do siebie np. tu Jaki rytm II fazy? - dukan.info.pl
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Czyli 6 dniowy atak?i tylko zeszło 200g? Czy dobrze rozumię? Troszkę mało.
Na ataku najbardziej i najszybciej się chudnie.
Czekam na końcowy efekt I Fazy.
:-). Powodzenia.
Tak atak 6 dni , ale zeszło mi już tyle co na suwaczku
Dziewczyny Danio nie polecam . Sa serki homogenizowane,naturalne 0% z firmy Maćkowy
wiecie mi sie cięzko za cos zabrac , ale jak sie juz zabiore to robie to dobrze , albo wcale
ja wybrałąm system 5/ 5 .Od niedzieli warzywka
no tak z tym danio to nie do końca jest , że można. Przeszperałam fora i zdania są podzielone. Nawet na forum vitalijek dziewczyny są zdania, że mimo iż zawiera tylko 3 % tłuszczu , to w zamian ma sporą ilość cukru.Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki rarytas.
I bądz tu mądry i pisz wiersze.
![]()
No wlasnie... hmmmm.... A ten Maćkowy ma mniej cukru niz Danio???
se wyobraziłam jak z językiem na wierzchu przy oknie stoisz
Przepraszam, humor mi dziś dopisuje.
Ale wpadaj, wpadaj. U mnie jedzenia zawsze pod dostatkiem. Niejednego wędrowca obdarowała bym wałówką.
P.S. Trzymaj lejce na wodzy, dwa pierwsze dni są najgorsze.![]()
Mialabys szybe wylizana do czysta

![]()
I tutaj nawet uwziął się Dukan. Szukasz produktów a przy tym spalasz to co zjadłaś w ciągu dnia.![]()
Dobra teoria

a co Wy macie na kolację? Bo ja mam , ale brak pomysłu.![]()
Ja zjem buleczke z mikrofali z chuda szyneczka :-) Ty mi tu o kolacji mowisz jak ja jeszcze obiadu nie zaczelam robic

W sumie to dziwne, bo w miedzyczasie zjadlam jeszcze jogurt naturalny i jedno jajko na twardo i nie jestem specjalnie glodna

Dziewczyny Danio nie polecam . Sa serki homogenizowane,naturalne 0% z firmy Maćkowy![]()
Juz bede wiedziala czego szukac

ja wybrałąm system 5/ 5 .Od niedzieli warzywka
Zycze wytrwalosci przy tym systemie

A gdzie ten Maćkowy można zakupić?No wlasnie... hmmmm.... A ten Maćkowy ma mniej cukru niz Danio???

Mialabys szybe wylizana do czysta![]()

Aż wyjrzałam za okno czy tam nie stoisz.

o żesz a ja myślałam, że tylko ja ślepnę z dnia na dzień.Dobra teoriaAle czy ta dieta dziala tez uzdrawiajaco na wzrok, ktory sie psuje od czytania drobnego druczku na opakowaniach?
![]()

no to jednym słowem trzymasz się?W sumie to dziwne, bo w miedzyczasie zjadlam jeszcze jogurt naturalny i jedno jajko na twardo i nie jestem specjalnie glodna![]()
hmmm... chyba zwariowałam.

Hop hop dukanki jak wam minął dzień?
reklama
monia_l
Wrześniowe mamy'07
oj mi ciężko tyle pokus było że ho ho na obiad frytki,młody chyba z 3 razy przeleciał mi z wafelkiem koło nosa ,później Ola chciała czekolady ,byliśmy w Auchan a tam pączusie ,bułeczki a ja głodna jak nie wiem co no i na koniec jeszcze teściowa kusiła pysznym ciastem z makiem no i udało się nic a nic nie skosztowałam jestem z siebie dumna.Na kolację zrobiłam sobie tuńczyka z jajkiem i małym ogóreczkiem kiszonym do tego dałam troszke jogurtu naturalnego i ząbek czosnku......no i powiem wam szczerze że już tęsknię za normalnym jedzonkiem.....
Podziel się: