reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

reklama
Czesc!
U mnie masakra dzis nie zaczełam bo nie miałam jak isc do sklepu zrobic zakupy bo mały od paru dni na antybiotykach :-( wiec ma zakaz wychodzenia z domu :-( a w domu zero dietetycznych rzeczy :-( jak tylko dziecko podlecze to tez sie zabieram z wami za diete (wiec mnie jeszcze nie wyrzucajcie z tad :-)) ale zeby nie było to tez ograniczyłam od dzis jedzenie no i oczywiscie zero słodyczy i chipsów- bo to moja zmora :-(

Szkoda, ze Twoj synek meczy sie antybiotykami :-( Jak on sie czuje?

Jasne, ze Cie nie wyrzucimy :tak: Co do diety, to nie martw sie o slodycze, jest mnoooostwo przepisow na deserki wszelkiej masci, wiec bedzie dobrze :-D Znalazlam tez przepis na cos a'la nachosy, ktore mozna jesc z wlasnej roboty sosem - dla milosniczek czipsow hehehe

chlebek nie urósł :no:ale jest zjadliwy następnym razem może wyjdzie lepszy;-)
no więc moje dzisiejsze śniadanko to jajko ugotowane na twardo,kawałek mojego zakalca chlebka (zrobiłam kanapeczkę) i troszkę makreli no i pije dużo wody zaraz butelka 1,5l będzie pusta:szok:na obiad nie mam koncepcji a i produktów dietetycznych za wiele tez :no:dzis wybiore się do Auchan więc zrobie jakies zakupki:tak:
a serki waniliowe są dozwolone? pewnie nie bo zawartośc tłuszczu i cukier:sorry2:

Moze to kwestia wprawy albo naprawde jakis super trick z piekarnikiem? :sorry2: Ja jeszcze nie probowalam, ale nie ukrywam, ze korci mnie zeby upiec :-)

Ladnie u Ciebie idzie woda :-D Tak trzymaj!

Serki waniliowe - jak wszystkie serki - sa dozwolone jesli znajdziesz takie <4% ;-) Dla ulatwienia powiem, ze polecam Danio :-D

no baaaa... Jak mi się nudzi odrabiam ze starszakami lekcje.:-p

Pewnie lepsze to niz ogladanie telenoweli :-p

szczerze powiedziawszy chlebka jeszcze nie piekłam, ale jak zrobię sobie ten serek topiony to może skuszę się i upiekę? Tylko pamiętajcie, że dozwolone są 2-3 kromki dziennie. :tak:;-)

Jak zrobisz serek to nie bedizesz miala wyboru ;-) NIESTETY pamietam, ze mozna tylko 2-3 kromki buuu

Ja często robilam tą bułę z mikrofalówki- szybko, dobra, tania Dieta Dukana . Przepisy i moje poczynania: Bułka z mikrofali ... ale już mi się przejadła.

Wielkie dzieki za przepis! Juz wiem w jakiej postaci zjem dzisiejsza porcje otrebow :-D

olapolap śniadanko? U mnie była ciepła "owsianka" + plasterek czegoś tam chudego z indyka.:tak: na obiadek już mam ugotowane udko bez skóry. Zjem je z musztardą.:tak:

Nie wiem czy to glod czy lakomstwo, ale podaj mi swoj adres, juz jestem ubrana, dzidziul siedzi w wozku i wpraszamy sie do Ciebie na obiad :-D (jak zostalo troche owsianki z rana, to tez pochlone :-D) :-):-D:-D:-)

Nie cierpię chodzić po marketach i szukać dukanowskich produktów. Szkoda , że wszystkiego nie ma w jednym miejscu, tylko tak latać trzeba od sklepu do sklepu.:wściekła/y:

Wczoraj tak sobie marzylam zeby chociaz mialy jakas wielka czerwona nalepke z napisem Dukan :-D

A propos surimi... Patrzcie co znalazłam : Dieta Dukana . Przepisy i moje poczynania
aż ślinotoku dostałam.:baffled:

Oj przestan, bo bede musiala klawiature wycierac z sliny :-D

Witajcie!!!! trzymam kciuki za Was . U mnie 5 dzień 1 fazy. W niedziele warzywka:tak::-D
i 200 g.mniej.
Dzieki!!! Jak Twoje samopoczucie? I jak silna wola? :-D

dzis na sniadanko chlebek dukanowski z tunczykiem i jajkiem, na obiad sznycle z indyka z sosem jogurtowym, kolacja pewnie jajecznica :tak:

Do Ciebie wpadne w porze kolacji po wizycie u Justy :-D Zrob wieksza porcje ;-):-D:-D:-D

Wielkie dzieki za przepisy :tak:

Serki waniliowe - jak wszystkie serki - sa dozwolone jesli znajdziesz takie <4% ;-) Dla ulatwienia powiem, ze polecam Danio :-D
no tak z tym danio to nie do końca jest , że można. Przeszperałam fora i zdania są podzielone. Nawet na forum vitalijek dziewczyny są zdania, że mimo iż zawiera tylko 3 % tłuszczu , to w zamian ma sporą ilość cukru. :baffled:Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki rarytas.:tak: I bądz tu mądry i pisz wiersze.:-p

Nie wiem czy to glod czy lakomstwo, ale podaj mi swoj adres, juz jestem ubrana, dzidziul siedzi w wozku i wpraszamy sie do Ciebie na obiad :-D (jak zostalo troche owsianki z rana, to tez pochlone :-D) :-):-D:-D:-)
:-D:-D se wyobraziłam jak z językiem na wierzchu przy oknie stoisz :-D:-D Przepraszam, humor mi dziś dopisuje.:sorry2:
Ale wpadaj, wpadaj. U mnie jedzenia zawsze pod dostatkiem. Niejednego wędrowca obdarowała bym wałówką. :-D:-D:-D
P.S. Trzymaj lejce na wodzy, dwa pierwsze dni są najgorsze.:-D:-D:-D:-D:-D

Wczoraj tak sobie marzylam zeby chociaz mialy jakas wielka czerwona nalepke z napisem Dukan :-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
I tutaj nawet uwziął się Dukan. Szukasz produktów a przy tym spalasz to co zjadłaś w ciągu dnia.:-D

Do Ciebie wpadne w porze kolacji po wizycie u Justy :-D Zrob wieksza porcje ;-):-D:-D:-D
a co Wy macie na kolację? Bo ja mam , ale brak pomysłu.:cool2:

Wielkie dzieki za przepisy :tak:
yhym, dzięki dziewczyny. :tak::tak::-)

Ostatnia edycja:
mam pytanie odnośnie drugiej fazy :Jeśli pierwsza faza trwa 5 dni to w drugiej fazie jest 5 dni proteinki+warzywa a kolejne 5 dni same proteinki i tak na zmianę?dobrze to rozumiem?

edit. zrobiłam Test Dukana i wyszło mi że na 1 fazie powinnam byc 7dni to w drugiej jest 7dni na 7 dni?nie rozumiem tego:baffled:no i wg testu wyszło że 2 faza ma trwac u mnie 105dni a 3 150 dni czyli koniec 3 fazy na 20.VI.2010:szok:w pierwszej fazie wg testu powinnam schudnąc 2,5kg a w 2 fazie 12,5 ciekawe czy tak będzie:confused:

Ostatnia edycja:
Już tłumaczę...
I Faza może trwać do 10 dni
II Faza aż do uzyskania wymarzonej wagi. Jaki tryb uznasz za najlepszy zależy tylko i wyłącznie od ciebie.

Jaki rytm nadać kuracji naprzemiennej ?

Najskuteczniejszy i najlepiej odpowiadający profilowi psychologicznemu osoby otyłej rytm to 5/5 , pięć dni czystych protein z następującymi po nich pięcioma dniami protein w połączeniu z warzywami. Nie jest to najłatwiejszy sposób, ale otyły paradoksalnie lubi trudności , jeżeli wysiłek się opłaca. A fakty są takie , że rytm ten przynosi najlepsze wyniki.
Innym rozwiązaniem jest rytm 1/1, jeden dzień oparty tylko na proteinach na zmianę z dniem, w którym dodajemy warzywa. To tempo najlepiej odpowiada osobom z lekką nadwagą, poniżej 10 kg lub takim, którym brak silnej woli. Można je także wybrac po okresie stosowania rytmu 5/5 aby zrobić sobie przerwę i nabrać tchu.

Czytałam , że dziewczyny różnie dostosowują II fazę do siebie np. tu Jaki rytm II fazy? - dukan.info.pl

Czyli 6 dniowy atak?:confused: i tylko zeszło 200g? Czy dobrze rozumię? Troszkę mało.:sorry2: Na ataku najbardziej i najszybciej się chudnie. :tak: Czekam na końcowy efekt I Fazy.:tak::-). Powodzenia.

Tak atak 6 dni , ale zeszło mi już tyle co na suwaczku :) 200 g.od wczoraj :)

Dziewczyny Danio nie polecam . Sa serki homogenizowane,naturalne 0% z firmy Maćkowy :)

wiecie mi sie cięzko za cos zabrac , ale jak sie juz zabiore to robie to dobrze , albo wcale :) i nie miałam jeszcze myśli żeby to rzucić:)

ja wybrałąm system 5/ 5 .Od niedzieli warzywka

no tak z tym danio to nie do końca jest , że można. Przeszperałam fora i zdania są podzielone. Nawet na forum vitalijek dziewczyny są zdania, że mimo iż zawiera tylko 3 % tłuszczu , to w zamian ma sporą ilość cukru. :baffled:Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki rarytas.:tak: I bądz tu mądry i pisz wiersze.:-p

No wlasnie... hmmmm.... A ten Maćkowy ma mniej cukru niz Danio???

:-D:-D se wyobraziłam jak z językiem na wierzchu przy oknie stoisz :-D:-D Przepraszam, humor mi dziś dopisuje.:sorry2:
Ale wpadaj, wpadaj. U mnie jedzenia zawsze pod dostatkiem. Niejednego wędrowca obdarowała bym wałówką. :-D:-D:-D
P.S. Trzymaj lejce na wodzy, dwa pierwsze dni są najgorsze.:-D:-D:-D:-D:-D

Mialabys szybe wylizana do czysta :-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
I tutaj nawet uwziął się Dukan. Szukasz produktów a przy tym spalasz to co zjadłaś w ciągu dnia.:-D

Dobra teoria :-p Ale czy ta dieta dziala tez uzdrawiajaco na wzrok, ktory sie psuje od czytania drobnego druczku na opakowaniach? :sorry2::-D

a co Wy macie na kolację? Bo ja mam , ale brak pomysłu.:cool2:

Ja zjem buleczke z mikrofali z chuda szyneczka :-) Ty mi tu o kolacji mowisz jak ja jeszcze obiadu nie zaczelam robic :-D

W sumie to dziwne, bo w miedzyczasie zjadlam jeszcze jogurt naturalny i jedno jajko na twardo i nie jestem specjalnie glodna :sorry2:

Dziewczyny Danio nie polecam . Sa serki homogenizowane,naturalne 0% z firmy Maćkowy :)

Juz bede wiedziala czego szukac :tak:
ja wybrałąm system 5/ 5 .Od niedzieli warzywka

Zycze wytrwalosci przy tym systemie :-D

No wlasnie... hmmmm.... A ten Maćkowy ma mniej cukru niz Danio???
A gdzie ten Maćkowy można zakupić? :confused:

Mialabys szybe wylizana do czysta :-D
:-D:-D:-D:-D
Aż wyjrzałam za okno czy tam nie stoisz.:-D

Dobra teoria :-p Ale czy ta dieta dziala tez uzdrawiajaco na wzrok, ktory sie psuje od czytania drobnego druczku na opakowaniach? :sorry2::-D
o żesz a ja myślałam, że tylko ja ślepnę z dnia na dzień.:-D:-D:-D

W sumie to dziwne, bo w miedzyczasie zjadlam jeszcze jogurt naturalny i jedno jajko na twardo i nie jestem specjalnie glodna :sorry2:
no to jednym słowem trzymasz się?

hmmm... chyba zwariowałam.:baffled: Mąż był w lesie i przyniósł wiadro opieńków. :szok:Zakasałam rękawy i pierogi mięsno- grzybowe zrobiłam. Robić i ni grama nie spróbować :szok:, to jest dopiero silna ma wola.:-):-):-) Jestem z siebie dumna.:cool2:

Hop hop dukanki jak wam minął dzień?

reklama
oj mi ciężko tyle pokus było że ho ho na obiad frytki,młody chyba z 3 razy przeleciał mi z wafelkiem koło nosa ,później Ola chciała czekolady ,byliśmy w Auchan a tam pączusie ,bułeczki a ja głodna jak nie wiem co no i na koniec jeszcze teściowa kusiła pysznym ciastem z makiem no i udało się nic a nic nie skosztowałam jestem z siebie dumna.Na kolację zrobiłam sobie tuńczyka z jajkiem i małym ogóreczkiem kiszonym do tego dałam troszke jogurtu naturalnego i ząbek czosnku......no i powiem wam szczerze że już tęsknię za normalnym jedzonkiem.....

Do góry