reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Kasiula on stale je szok. Może spróbuj mu wprowadzić 5 posiłków w tym 3 mleczne. Np
7-kaszka/mleko
11-sniadanie
15-obiad
19-mleko/kaszka
w nocy-mleko/kaszka

Do oporu woda/herbata + przekaski typu flipsy itp
mysle ze nie zda egzaminu ... on woli w dzien "normalne" jedzenie ... kasze dostaje tylko jak idzie spac ... i to nie zawsze wypija
Kasia a w nocy podajesz mu mleko zagęszczone czy nie?? może spróbuj mu zagęszczać każdą porcję mleka ,Kuba o 23 dostaje ostatni raz mleko zagęszczone kaszą do takiego stopnia żeby przez smoczek przeszło i potem dopiero rano 6-7 znowu zagęszczone ale mniej niż na noc
mleko dostaje z kleikiem ryzowym :/
wow:) je kurcze wiecej od ignasia a jak sie roznia w wadze;)
no no :))

Polecialam wczoraj bo mały sie zbudził .... w nocy było tak ...
jak ok.19.30 zjadł manne to wstał ok 1 ale nei wiedziałąm czemu wiec głaskałam itp .... ok.2.30 poszlam po mleko i zjadł<150ml> pozniej zbudził sie przed 6 tez zjadl 150 ml ... o 7 tez wstał ale nie wiedzialam czemu bo krecił sie starsznie i przysypiał ostatecznei poszłam po butle z mlekiem i wypił kolejne 150ml :o :o nie wiem sama jak mu pomoc :| wiem ze to tez nie zdrowe tyle jesc w nocy bo brzuch musi odpoczac :(

aaaa no i pytanie mam co do mleka jak je rozcieńczać? np 2 dni 1 miarke mniej? kolejne dwa dni 2 miarki mnie? i tak co dwa dni zmniejszać ??

reklama
Kasiula z twojego opisu widac ze Paweł je praktycznie co 2h-3h i tego samego oczekuje noca. Ja bym Ci radziła wydłużyć przerwy miedzy karmieniami. Mozesz oszukac go troche herbata/soczkiem czy woda. Jesli nie chce mleka to dawaj mu 5 posiłków bezmlecznych. Innej rady dla Ciebie nie mam

Kasiula z twojego opisu widac ze Paweł je praktycznie co 2h-3h i tego samego oczekuje noca. Ja bym Ci radziła wydłużyć przerwy miedzy karmieniami. Mozesz oszukac go troche herbata/soczkiem czy woda. Jesli nie chce mleka to dawaj mu 5 posiłków bezmlecznych. Innej rady dla Ciebie nie mam
eh ... no wlasnie ... on ciagle by jadł ... <wiec dziwne ze na wadze nie przybiera nic ;P 9kg tylko ;P > bede próbowala w nocy z tyyym mlekiem :( moze cos da .... i chyba zrobie rozpiske kiedy ma jesc zeby przyzwyczaił sie ... eh .... te dzieci ;P

eh ... no wlasnie ... on ciagle by jadł ... <wiec dziwne ze na wadze nie przybiera nic ;P 9kg tylko ;P > bede próbowala w nocy z tyyym mlekiem :( moze cos da .... i chyba zrobie rozpiske kiedy ma jesc zeby przyzwyczaił sie ... eh .... te dzieci ;P

Mówie Ci spróbuj najpierw nauczyc go jedzenia w dzien co np 4-5h, dopiero pozniej zacznij nauke nocnego jedzenia.

U nas ze spaniem bez zmian - jest teraz u mnie mama, ale nie ma pomysłu jak usypiać Alusię w domu bez cyca, wiec żadnych postępów w tej kwestii.

Łóżeczko obniżone na ostatnio poziom od wczoraj, nadal przystawione do naszego - a ja w dzień usypiam na naszym łóżku i przekładam, a wieczorem i w nocy wiszę nad Alusią z cycem w tym jej łóżeczku. Masakra :)
Nie wiem jak długo tak pociągnę.

Rano mała wstaje o 6.00, łazi po mnie od cyca do cyca - ostatnio ulubiona pozycja to leżenie na mnie w poprzek i dojenie od góry...........

U nas ze spaniem bez zmian - jest teraz u mnie mama, ale nie ma pomysłu jak usypiać Alusię w domu bez cyca, wiec żadnych postępów w tej kwestii.

Łóżeczko obniżone na ostatnio poziom od wczoraj, nadal przystawione do naszego - a ja w dzień usypiam na naszym łóżku i przekładam, a wieczorem i w nocy wiszę nad Alusią z cycem w tym jej łóżeczku. Masakra :)
Nie wiem jak długo tak pociągnę.

Rano mała wstaje o 6.00, łazi po mnie od cyca do cyca - ostatnio ulubiona pozycja to leżenie na mnie w poprzek i dojenie od góry...........

agrafka a ty chcesz dalej karmić?? czy już całkiem chcesz zrezygnować z karmienia??
bo ja Igiego oduczyłam od cyca całkiem, poszłam spać do mojej mamy która spała z Igim a ja spałam obok w pokoju (dlatego u mamy bo mama w domu mieszka a ja w bloku wiec nie chciałam żeby Igor sąsiadów wszystkich stawiał w nocy na nogi) przez pierwsze 2 noce była masakra ale z nocy na noc jest lepiej:tak::tak:

Ja tez podjelam walke z nocnym jedzeniem.... z tym ze cos za prosto idzie. poprzedniej nocy usnal o 21, obudzil sie ok 1 i dalam mu sama wode zamiast mleka, wypil kilka lykow i spal do 7 - obudzil sie od razu z placzem i glodny wciagnal 240ml mleka. tej nocy z kolei znow spanie o 21, ale pobudek bylo wiecej - chyba ze 2 i za kazdym razem woda, a jak juz byla o 6 rano to znow mleko dostal. wiec sama juz nie wiem, czy on do tej pory faktycznie byl w nocy glodny, czy lubi sobie possac.... albo go suszy tylko....
zobaczymy dzis jak pojdzie :)))

reklama
Moja mała dziwna całkiem :D
Bo dziś jak się obudziła po chyba 2 godzinach od zaśnięcia to zamiast cycka dałam mleka z butli - dosłownie chyba z 50ml jak nie mniej, wypiła i zasnęła dalej. Obudziła się w środku nocy i też wypiła trochę mleka i spała. DOpiero nad ranem dla własnej wygody dałam pierś.

Czyli o co tu chodzi? SKoro młodej cyc niepotrzebny do zaśnięcia , to co głodna? Już się zakręciłam i całkiem tego nie kumam :D

Do góry