reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Twoj na butli wiec sprobuj dawac mleko pol na pol z woda, potem stopniowo coraz wiecej wody i mniej mleka, az sama wode bedzie pil (nie od razu wode). Tak podobno robia i skutkuje - oczywiscie u nas to niewykonalne bo nie tyka butli i nie pija sztucznego mleka (jedynie kasza na gesto lyzeczka).
a tak mozna? brzuch nie bedzie bolał ze tyle wody a mało mieszanki mlecznej ??

reklama
Dziunka - mi jakoś nie pasuje na zęby , bo chyba jeszcze na następne ma czas , chociaż lekarka mówi , ze to mozliwe.

Małgosia on zjadał do tej pory w nocy na dwa razy po 100-150 ml. Teraz troche wiecej. Spradzałam mu w nocy brzuszek- mieciutki, goraczki nie ma. jak tylko wypija co tam jest w butelce zasypia , za godzine znowu se budzi - pije łyka , albo 15 łyków i idzie dalej spać . Dziś próbuje go oszukac herbatka. Martwie sie zeby sie nie przyzwyczaił , ze zasnie w nocy tylko jak cos wypije :/ zobaczymy co dzis bedzie

moze bardziej woda niz herbatka? masz moze wlaczone kaloryfery w sypialni? mozliwe ze jest suche powietrze i chce mu sie pic:/

moj dzis
19
23
3
5.30
7,30
od 100 do 150ml !! :\ jak nie zje placz i nie idzie nic uspokoic dopiero jak butle dostanie :( z piciem próbowałam i tez nic ... najgorsze ze mu te mleko z butki na max 2.30 zaspokaja głód :( chyba zaczniemy troche inaczej i po kąpieli bedziemy jesc normalna kolacje <kanapeczki czy co innego> i dopiero lulu :( nie mam siły .... macie pomysły co zrobic aby Paweł nie jadł tyle w nocy ??

kasia moze to chwilowe? moze jakis skok rozowjowy i potrzebuje wiecej jesc? a jak w dzien? mysle ze to minie za chwile

moze bardziej woda niz herbatka? masz moze wlaczone kaloryfery w sypialni? mozliwe ze jest suche powietrze i chce mu sie pic:/

kasia moze to chwilowe? moze jakis skok rozowjowy i potrzebuje wiecej jesc? a jak w dzien? mysle ze to minie za chwile
niee :) on tak ma zawsze czasem o 23 nie je dopiero ok 2 np ... :) ale kolacja <19> 2 w nocy pobutki i nad ranem <ok7> zawsze było :| czas to zmienic ....... a w dzien je duzo !! dziś np
7-mleko 150ml
9-serek
10.20 <spanie> 100ml kaszy z butli
12 zupka <sporo>
14 ryba po grecku <sporo>
16 ryba <sepił od taty bo wrócił z pracy i jadł>
16.45 <sen> kasza z butli 150ml
19.20 manna 200ml <szok ze az tyle>
i odrazu poszedł spac ....

w miedzy czasie flipsy, biszkopty itp

niee :) on tak ma zawsze czasem o 23 nie je dopiero ok 2 np ... :) ale kolacja <19> 2 w nocy pobutki i nad ranem <ok7> zawsze było :| czas to zmienic ....... a w dzien je duzo !! dziś np
7-mleko 150ml
9-serek
12 zupka <sporo>

Kasiula on stale je szok. Może spróbuj mu wprowadzić 5 posiłków w tym 3 mleczne. Np
7-kaszka/mleko
11-sniadanie
15-obiad
19-mleko/kaszka
w nocy-mleko/kaszka

Do oporu woda/herbata + przekaski typu flipsy itp

Kasia a w nocy podajesz mu mleko zagęszczone czy nie?? może spróbuj mu zagęszczać każdą porcję mleka ,Kuba o 23 dostaje ostatni raz mleko zagęszczone kaszą do takiego stopnia żeby przez smoczek przeszło i potem dopiero rano 6-7 znowu zagęszczone ale mniej niż na noc

Dziunka - mi jakoś nie pasuje na zęby , bo chyba jeszcze na następne ma czas , chociaż lekarka mówi , ze to mozliwe.

Małgosia on zjadał do tej pory w nocy na dwa razy po 100-150 ml. Teraz troche wiecej. Spradzałam mu w nocy brzuszek- mieciutki, goraczki nie ma. jak tylko wypija co tam jest w butelce zasypia , za godzine znowu se budzi - pije łyka , albo 15 łyków i idzie dalej spać . Dziś próbuje go oszukac herbatka. Martwie sie zeby sie nie przyzwyczaił , ze zasnie w nocy tylko jak cos wypije :/ zobaczymy co dzis bedzie

7-mleko 150ml
9-serek
12 zupka <sporo>

wow:) je kurcze wiecej od ignasia a jak sie roznia w wadze;)

eh poczytałam dużo w necie i piszą aby dawać wodę :| ale co podgrzewacz czy w temp pokojowej ? :|
ja daje w temperaturze pokojowej
robię mu taką słabą herbatkę Bobo Vity z owoców
żeby nie biegać w nocy do kuchni to wstawiam samą wodę do termosa
i potrafi tak wydoić nawet 3 butelki 150ml z kupka niekapka ale teraz jest włączone ogrzewanie i jest suche powietrze w mieszkaniu może dlatego tyle pije
kiedyś myślałam że on jest głodny bo tyle wypija i chciałam dać mu mleko ale on za nic w świecie nie chciał

ja daje w temperaturze pokojowej
robię mu taką słabą herbatkę Bobo Vity z owoców
żeby nie biegać w nocy do kuchni to wstawiam samą wodę do termosa
i potrafi tak wydoić nawet 3 butelki 150ml z kupka niekapka ale teraz jest włączone ogrzewanie i jest suche powietrze w mieszkaniu może dlatego tyle pije
kiedyś myślałam że on jest głodny bo tyle wypija i chciałam dać mu mleko ale on za nic w świecie nie chciał

A ja tez mam zaawsze wode ciepła w termosie czy to dzien czy noc :-D i nie musze gotowac tylko mieszam tak aby nie bylo za gorace tzn troche takiej z temp pokojowej troche ciepłej i jest mleko a co do herbaty to zalezy jak jest ciepło ale zazwyczaj kapne mu ciut ciepłej.

U mnie wida nimeralna czy ta przegotowana dla Marcela z temp pokojowej potrafi byc chłodna wiec wole kapnąć ciepłej zeby czasem mu na gardełko czy na chrypke nie poszło jakby wypił takie chłodne a byłby spocony. Wole dmuchac na zimne

Ostatnia edycja:
reklama
a tak mozna? brzuch nie bedzie bolał ze tyle wody a mało mieszanki mlecznej ??

Mozna, moje dwie kol. tak rozrabialy, zeby oduczyc nocnych karmien i z sukcesem:) Pediatra im doradzal. Chodzi o to, zebys z dnia na dzien nie wyskoczyla z sama woda, bo ci nie wezmie jak caly czas pije mleko, tylko stopniowo rozcienczala. Mysle, ze zaszkodziloby tylko, jesli dalabys za duzo mleka w proszku w stosunku do wody, moglby bolec brzuszek, ale jak dasz wiecej wody to nic nie bedzie, smak po malu zalapie i nawet sie nie spostrzeze, jak nie bedzie chcial mleka:)

Do góry