reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

dzien dobry

Justelka moje gratulacje...i szybkiego powrotu do domku

ayla1 prawdopodobnie julek i czarek:)

w ogole widze,ze kobietki pieknie dajecie rade...ja juz jestem na fenoterolu,coprawda minimalna dawaka ale zawsze...plan mam taki,zeby dotrwac do grudnia i tego sie trzymam:)

czy ktoras rodzila naturalnie?

olka rodzilam przez cc i teraz tez bedzie cesarka,byle tylko jak najdluzej wytrzymac

ide cos porobic,bo pozniej to i weny brak i mlody nie daje:)

reklama
Witam :)
Dziś zaliczyłam znów badanie, tym razem do ginekologa. A w ogole obudziłam się z bólem w klatce, tak na środku. Nie wiem czy któreś mi tam podeszło czy coś.... ale ogólnie nie jest źle :)

Cafe, ja na fenoterolu jestem już sporą chwilę. Na początku była mała dawka, potem chwile przerwy i teraz znów (3x po pół). Do tego luteiny, magnezy ...

Aaaa i mam dzis 33 tydzień :) 34 tak wyczekiwany już prawie w zasięgu :)

Ayla właśnie drugiego takiego nie mam :/, tylko niebieski (ewentulanie różowy gdyby jednak była Milenka :D). Tak w ogole to mam bardzo mało podwójnych takich samych rzeczy.
I gratuluje udanego ktg :) Twarda sztuka z Ciebie, że spokojnie dotrwasz do swojego terminu :) choc wiadomo że z dnia na dzień ciężej się człowiek czuję.

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
no ja biore 4 x 0.5 tabl na dobe
mam wrazenie,ze odkad juz nie pracuje - jakies 2 tyg - to czuje sie coraz gorzej...jeszcze niedawno smigalam,wszsytko robilam bez problemu a teraz...ledwo chodze...troche porobie i zmeczona,bleeee
no ale nie ma co medzic,lepiej nie bedzie,hehehe
byle do grudnia

Cześć dziewczyny:-).
Witam nowe mamuśki w trójpaczku.
cafe widzę, że jesteśmy prawie na tym samym etapie ciąży. Powiem Ci, że ja też nie czuję się najlepiej. Jak tylko więcej pochodzę to zaraz bruch jak kamień i tak ciąży do dołu. Wprawdzie lekarz nie biorę jeszcze fenoterolu ale lekarz kazał mi brać dużą dawkę magnezu tzn 3x2 tabl do tego duphaston, luteina, żelazo no i oczywiście witaminy. Pocieszam się tym że już nie dużo zostało do końca a lepiej na pewno nie będzie. Powiem Ci, że w domciu też mam już jedno dzieciątko, 4 letnią córcię. Napisz dokładnie na kiedy masz wyznaczony termin porodu bo ja na 7 stycznia ale nastawiam się na grudzień.
justella cieszę sie, że maluszki już przy tobie. Życzę Wam dużo, dużo zdrówka no i szybkiego powrotu do domu.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę miłego dnia.

kasik ja tez mam termin na 7 stycznia,hehehe
no moj gin mowi,ze spokojnie mamy dokulac sie do grudnia i bedzie dobrze
i tak tez bedzie,nie ma innego wyjscia
znasz plec?ile waza dzieciaki?
tydzien temu moi wazyli 1030 i 1040

cafe Ha, ha to ci numer z tym terminem, ciekawe która z nas dłużej wytrzyma. Co do płci to ja już sama nie wiem. W 18 tc gin stwierdził, że parka, w 22 tc to potwierdził a jak byłam ostatnio 26 tc to powiedzial, że jeden siusiak na 100 % a co do drugiej dzidzi to nie jest pewny bo chowa się za braciszkiem i dokładnie nie widać ale może być i drugi siusiak. Prawdę powiedziawszy jest mi to obojętne byle tylko dzieciaczki zdrowe były. Co do wagi to nie jestem w stan ie Ci powiedzieć, ponieważ lek nie ważył ich ostatnio. Powieział, że póki co dzieci bardzo duże, wg usg 3 tyg do przodu i ułożone główkami na dół, tak że jeśli się nie odwrócą to mogę rodzić naturalnie:szok:.

no to super..tak jak mowilam,u mnie raczej w kolo 36 tyg rozwiazemy ciaze...takze po cichu licze,ze na swieta bedziemy juz w domku:)

a jak wyprawka?
jaki wozek wybralas?
jejku mam tysiac pytan,tymbardziej,ze jestesmy na tym samym etapie

reklama
no ja biore 4 x 0.5 tabl na dobe
mam wrazenie,ze odkad juz nie pracuje - jakies 2 tyg - to czuje sie coraz gorzej...jeszcze niedawno smigalam,wszsytko robilam bez problemu a teraz...ledwo chodze...troche porobie i zmeczona,bleeee
no ale nie ma co medzic,lepiej nie bedzie,hehehe
byle do grudnia

Miałam, a nawet mam tak samo. Nie pracuję chyba od 2 tyg. i też jak byłam w ruchu to lepiej się czułam. Jednak mimo wszystko chyba teraz lepiej w domu posiedzieć.
Sezon przeziębień, zimno itp.

Od wczoraj mam bardzo spuchnięte ręce, z trudnością zginam palce. Mam nadzieję, że to tak ma być i nic złego się nie dzieje :eek:

Do góry