reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Wikula wiem bo czasem sama się jakby zmuszałam bo akurat to może być ten dzień, i jak sobie mówiłam nie myśl o tym to jeszcze bardziej myślałam ale teraz też staram się do tego podchodzić jak najmniej emocjonalnie się da.
Savi nie badałam temperatury więc nie podpowiem.
Lilou też uważam że test to dobry pomysł , podwyższona temp to pozytywny znak....

cześć
biorę luteinę doustnie.wiem,że ona podobno podnosi temp. ale czy zaobserwuje u siebie spadek temp. tuż przed @??
moja faza lutealna trwa 14dni,z tym,że spadek temp następuje wlasnie 14-tego,a na następny dzień witam się z @.
dziś jest mój 15dfl i nadal 37,00. czy możliwe,że coś mi się w cyklach poprzestawiało? w tym miesiącu pierwszy raz brałam luteinę i duphaston.
to może wplynać na II fazę cyklu?
sawi co do bromku nie pomogę,bo nie biorę :/
A kiedy odstawilas leki?

a no właśnie maćku wczoraj odstawiłam
wczoraj też robiłam ostatni test ciażowy - 1 krecha!
myślę,że coś mi organizm szaleje:crazy:
a podwyższona temp to prawdopodobnie przez luteinę:cool:
nie robię juz żadnych testów!!! bo wszystkie już zużyłam:zawstydzona/y:
więc teraz mnie przynajmniej nie korci. poczekam spokojnie na tą wstręciuchę:tak:

może któraś z Was wie,jak to jest w końcu z tą luteiną
dopóki ją się bierze to @ nie przyjdzie?

a no właśnie maćku wczoraj odstawiłam
wczoraj też robiłam ostatni test ciażowy - 1 krecha!
myślę,że coś mi organizm szaleje:crazy:
a podwyższona temp to prawdopodobnie przez luteinę:cool:
nie robię juz żadnych testów!!! bo wszystkie już zużyłam:zawstydzona/y:
więc teraz mnie przynajmniej nie korci. poczekam spokojnie na tą wstręciuchę:tak:

może któraś z Was wie,jak to jest w końcu z tą luteiną
dopóki ją się bierze to @ nie przyjdzie?

To pewnie przez nia masz podwyzszona tempke. Bo to przeciez progesteron, ktory wlasnie powoduje wzrost temperatury. Tak jak i inne objawy ciazowo-malpowe.

A @ przychodzi najczesciej dopiero po odstawieniu luteiny.

Choc oczywiscie moze byc tak, ze jednak fasolka jest, ale test jej jeszcze nie wykrywa. I tego Ci zycze:tak:

Dziewczyny! Mam pytanie dotyczące testów owulacyjnych. W pierwszym cyklu z CLO pęcherzyk był malutki: 11 mm w 15 dniu cyklu. No i na testach owulacyjnych była bladziutka druga kreseczka, czyli do pęknięcia pęcherzyka nie doszło??? A w związku z tym, jeśli w tym cyklu ( z podwójną dawką CLO ) zobaczę na teście dwie wyraźne kreski to czy do pęknięcia na pewno dojdzie??? Martwię się bo niektóre dziewczyny pisały, że bez zastrzyku, samo CLO nie spowoduje pęknięcia... No a mój lekarz wcale nie wspomina o tym zastrzyku:no: Przepraszam, że tak trochę namieszałam;-)

Dziewczyny! Mam pytanie dotyczące testów owulacyjnych. W pierwszym cyklu z CLO pęcherzyk był malutki: 11 mm w 15 dniu cyklu. No i na testach owulacyjnych była bladziutka druga kreseczka, czyli do pęknięcia pęcherzyka nie doszło??? A w związku z tym, jeśli w tym cyklu ( z podwójną dawką CLO ) zobaczę na teście dwie wyraźne kreski to czy do pęknięcia na pewno dojdzie??? Martwię się bo niektóre dziewczyny pisały, że bez zastrzyku, samo CLO nie spowoduje pęknięcia... No a mój lekarz wcale nie wspomina o tym zastrzyku:no: Przepraszam, że tak trochę namieszałam;-)
Wiesz, to czy pęknie pęcherzyk może potwierdzić lekarz poprzez usg. Clo jednak nie gwarantuje pęknięcia pęcherzyka...///A chodzisz na monitoring??? Bo przy clo trzeba obserwować wszystko dokładnie

reklama
Do góry