reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ruchy maluszka

reklama
ja poczułam pierwsze ruchy w 18 tygodniu, i mąż przykłądając rękę - twierdził że nic nie czuje.... ojjjj jak mnie to irytowało:) jak to nic nie czuł? skoro ja czułam tak mocno... no ale co fakt to fakt my czujemy te słodkie kopniaki o wiele mocniej i wyraźniej niż mało wrażliwe łapy naszych mężów. Zresztą mój z czasem zaczął przykładać ucho - wtedy młody nie zaprzestawał kopania, a i mąż czuł wyraźniej:)

a ten moj szkrab to takie dziwne ma zachowanie jak ja przykladam reke to sie uspokaja a jak tatus to zaczyna "wariowac" mąz ostatnio stwierdzil ze to taka meska solidarnosc hehe

hehe gwiazdeczka u mnie jest na odwrót - moj ręka nie uspakaja Krzysia za to każda inna działa uspokajająca. Juz mnie to drażni bo np kuzynka chciała poczuć kopniaki nooo ale się nie dało bo syn nieśmiały :] Wczoraj chciałam go podejść i nagrać kopniaki to też się uspokoił - zaczął kopać jak kamerę wyłączyłam :]

Mój dał czadu w szpitalu. No aż cały brzuch mi chodził. Nie codziennie oczywiście ale mial takie napady. Raz na ktg tak dał czadu, że brakowalo kawałku zapisu tetna, ale w tym czasie napstrykałam ruch za ruchem więc się śmiała, że to nie szkodzi bo widocznie zagłuszył, walac w aparat. a ja chwile przed ktg zjadłam najzwyklejsza landrynke i fikał koziołki z radości...a tetno jak mu mierzyły to po całym brzuchu zwiewał...Ubaw miały...

Franciszek w sobotę przeżył pierwszą w swoim życiu czkawkę :) Aż mi go szkoda było - 15 minut się chłopak męczył... Mówię mu - wstrzymaj na chwilę oddech, to ci przejdzie. A on nic ;)

Czkawka w brzusiu bardzo zdrowa jest. Ćwiczy płucka. Lolek często czkał, Filip rzadziej ale też. a mój brat to podobno miał takie czkawki, że szok. Cały brzuch mamie skakał.

reklama
Wczoraj małemu zachciało się przeciągać. Główką zaparł się o miednicę, a nóżkami brzuch wypychał. Bolało jak cholipcia, a na dodatek jego tatuś akurat w dziurę wjechał :/

Do góry