reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Czesć mamuski. Ja ne mam czasu was czytacv,tylko po kilka postow wieczorewm przed snem a odp juz nie dam rady.
W piatek w CZD za wiele sie nie dowiedzielismy. Boshe ile tam dzieci. Wyjechalam stamtad oczywiscie z deprecha jak sie napatrzylam na tyle ludzkich nieszczesc... :(
Filipowi probowali zrobic pewne badanie,ale nie udalo sie ono poniewaz ma za male zyłki,ktore pekły pod naciskiem wenflonu, w zwiazku z tym 3.grudnia jedziemy ponownie... Ponownie na to samo badanie,wtedy zbadaja mu przpeływ miedzy komorami i przedsnikami serca i powiedza nam czy zabieg jest konieczny, czy teraz i w razie czego to kiedy... Szkoda,ze tak wyszlo ;( chcialabym jzu wiedziec na czym stoimi dokładniej. Moj synek jest taki dzielny. ponad3godzinna podroz zniosl rewelacyjnie, pieknie jadł,spał i usmiechal sie wciaz i do nas i pozniej do wszystkich lekarzy. Nawet tak bardzo nie plakał przy kłuciu,ale ja przy tym nie dalam rady byc i tatus z nim zostal,az mi sie rece ze stresu trzesly. dobra,nie smece juz. Ide ululac Małego,bo marudzi w łóżeczku,leouej niech sie jeszcze przespi do kapania...pa

Aniu Filipek jest dzielny i Ty z mężem tez bardzo jesteście dzielni, podziwiam Was bardzo i z całych sił trzymam kciuki za Filipka!!!

agenta rr- gratuluję synkowi, sprytny chłopak zKrzysia

iwwka- współczuję kochana, nie wiem co dokładnie na czym polegają te wady ale z tego co napisałaś jest nadzieja, zę to ustąpi i trzeba w to mocno wierzyć!!!

ewelinka- witaj

magdalenka79- trzymam kciuki zeby oczko szybko wyzdrowiało!!!

ewa- fajne fotki, tak, tak nóżki są fantastyczne, widać ze Karolci się bardzo podobają, mój to juz codziennie użądza konsumpcję stopek:))) po czym skarpetki do wymiany bo całe mokre

paulka- szybko te nasze dzieci zaczynają:)))masz rację imprezy rodzinne są strasznie męczące, ja za nimi nie przepadasm :((

milka jak Olaf się czuje???

konniczynka- Emilka jest śliczna, pięknie się uśmiecha:))) nie robiłam tych odlewów niestety nikt nie wpadł na pomysł zeby nam sprezentować a mi trochę było szkoda kasy bo nie wiadomo co by mi z tego wyszło

eagle- niezła imprezowiczka z Ciebie, trzymam kciuki za opanowanie sztuki picia z butli

lencja - u ciebie mozna zgonić pewnie na skok rozwojowy u mnie takie wstawanie ciągnie się od niepamiętnych czasów:((((

anecznik- ja będę żałować zapewne niedługo bo moje dane ma już pewnie pół świata :)))))))

anik- widzę ze u Ciebie w biurze też takie zołzy jak i u mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

gosiagro- zaraz poszukam w necie odpowiedni dokument dotyczący opieki i moze pomacham im przed wrednymi twarzami, strasznie niedouczone te baby w tym biurze, zamiast iść pracownikowi na rękę to przy kazdej pierdółce kłody pod nogi rzucają, nawet usłyszałam ze mi się z pzu pieniądze nie należą za urodzenie dziecka wyobrażasz sobie!!! a później jakimś cudem okazało się nagle ze jednak mogę dostać pieniążki, co za babska, tak jakby to z ich kieszeni miało iść

ewelinka- u pracodawcy składasz wniosek, nasjpóźniej tydzień przed skończeniem macierzyńskoiego, te dwa tyg. są płatne

agi- natchnęłaś mnie na kawusię zaraz kończę pisać i lecę zrobić sobie, już z tydzien nie piłam, a jak piłam to zimną bo ciągle coś przy małym trzeba było zrobić

magdalena79- śnieg???? gdzie ty mieszkasz???

idę myć włosy, póki jeszcze mam bo mi tonami wyłażą, potem pranie wstawię, ziewmniaki obiorę, surówkę zrobie ogarnę bałagan i chyba wtedy dopiero kawka, ehhh
mąż zabrał aparat do pracy (nie powiem gdzie się tak pracuje ciężko) i nie mogę zdjęcia wstawić, jak wróci moze znajdę chwilkę i wstawię mojego żarłoka stopkowego

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po rozmowie , mam nadzieję że wróci wszystko do normy , jednak zostało w serduszku troszke niepewności niestety:(
Yoshe a gdzie Ty przy tym MPN mieszkasz bo może mieszkamy koło siebie a nie wiemy nawet.
Gosiugro - niestety nie korzystam z portali typu FB , NK. Dlaczego? dlatego że co czas jakiś zdarzają się włamania na serwer i kradzieże danych , haseł itp. Ja sama 2 lata temu straciłam konto email przez NK i na szczęście szybko się zoriętowaliśmy bo konsekwencje byłyby gorsze (np włamanie do konta bankowego) Własciciel NK wyłgał się z odpowiedzialności... a teraz to już nawet nie jest właścicielem polak tylko jakaś zagraniczna firma kupiła naszą klasę. FB kilka miesięcy temu też miał kłopoty wielkie z tytułu włamania na serwer, więc ja po pierwsze dla zasady nie zakładam kont już na żadnych społecznościówkach a i mój mąż po tym wszystkim i z tytułu swojego zawodu nie chce nawet słyszeć o takim koncie. Można by założyć drugą zamkniętą galerię tutaj bo jak rozumiem ta która juz istnieje jest dla wybranych , sprawdzonych użytkowników i ja nie mam do niej dostępu co oczywiście rozumiem i szanuję

Pięknie słoneczko wyszło jak Jas wstanie to zjemy i pójdziemy pospacerować. Moja mamunia wczoraj przywiozła Jasiowi sprawdzone warzywa i jabłuszka , schodzę dzisiaj na dół by je zanieść do gospodarczego domku a tu... tylko ziemniaki:(
Jakaś masakra , babcia pochowała wszystko !!!! i nie mogę znaleść Mówiłam że to są warzywa tylko dla Jaśka ! A ta pochowała bo to dla niej , jestem tak zła że nawet nie pytajcie , jak wróci to muszę wydobyć informacje gdzie one są!

Ostatnia edycja:
gosiagro- zaraz poszukam w necie odpowiedni dokument dotyczący opieki i moze pomacham im przed wrednymi twarzami, strasznie niedouczone te baby w tym biurze, zamiast iść pracownikowi na rękę to przy kazdej pierdółce kłody pod nogi rzucają, nawet usłyszałam ze mi się z pzu pieniądze nie należą za urodzenie dziecka wyobrażasz sobie!!! a później jakimś cudem okazało się nagle ze jednak mogę dostać pieniążki, co za babska, tak jakby to z ich kieszeni miało iść

gdybyś miała problem ze znalezieniem to reguluje to 188 art KP

i znalazłam coś takiego:
Nie udzielenie dni wolnych od pracy na żądanie pracownika na podstawie art. 188 K.p., przy założeniu, że pracownik takie uprawnienie posiada, wyczerpuje znamiona wykroczenia z art. 281 pkt 5 K.p. zagrożonego karą grzywny do 5 tys zl

Ostatnia edycja:
dziękuję Gosiu zaraz poczytam

w tym zapisie nie ma mowy że jeden dzień przysługuje w pierwszym półroczu a drugi w drugim półroczu, czyli powinny mi dać 2 dni, one sobie same wymyślają co i jak i komu dawać, co za babsztyle

Ostatnia edycja:
dziękuję Gosiu zaraz poczytam

w tym zapisie nie ma mowy że jeden dzień przysługuje w pierwszym półroczu a drugi w drugim półroczu, czyli powinny mi dać 2 dni, one sobie same wymyślają co i jak i komu dawać, co za babsztyle

pewnie że sobie wymyślają:wściekła/y::wściekła/y: ja bez problemu dostałam 2 naraz no i Karo tez mówi ze to bzdura z tymi półroczami!

hejus dziewczynki

Ale mialam dzis sen :szok: snilo mi sie,ze bylam w 8tyg ciazy i szukalam gina,ktory mi ciaze przerwie :szok: OMG

Moj mały marudny ,musze z nim siedziec i sie bawic 1 110.jpg1 074.jpg

a mój fifi chory, byłam z tym kaszlem i dostał antybiotyk bidulek, mam nadzieję, że pomoże, szczepienie przełożone o ok 2 tyg, zalezy jak antybiotyk zadziała, mam jeszcze mu psikać tantum verde i pulmex baby smarować.......... jak by tego było mało przez 2 tyg Fifi nie przybrał ani grama................

Ostatnia edycja:
a mój fifi chory, byłam z tym kaszlem i dostał antybiotyk bidulek, mam nadzieję, że pomoże, szczepienie przełożone o ok 2 tyg, zalezy jak antybiotyk zadziała, mam jeszcze mu psikać tantum verde i pulmex baby smarować.......... jak by tego było mało przez 2 tyg Fifi nie przybrał ani grama................

Biedny Filipek,duzo zdrówka zyczę. Wagą się nie martw jak wyzdrowieje zapewne nadrobi z zapasem

reklama
moz-screenshot-3.jpg
dziewczyny kochane

bylismy dzisiaj na szczepieniu,
Kubus wazy 9,1kg, mierzy 72 cm ;) sporo, ale juz tak nie rośnie jak na poczatku, w12 tygodniu wazyl 8 kg i w przychodni nie mogli uwierzyc, a jak sie urodzil(2,9) to ogladajac ubranka na 80 cm byłam przekonana, ze bedzie ich uzywalmoz w 10-12miesiącu, a teraz zaczynam je zakladac, jak ma 4,5 miesiąca

moj Babel byl taki dzielny, ze az go wycalowalam z radosci,wcale nie plakal, przy zastrzyku tylko sobie raz jęknął, balam se ze bedzie krzyczal i juz nawet cycuś był przygotowany, zeby go uciszyc w razie czego ;)

czy tym razem widac moje fotki?
https://www.babyboom.pl/forum/members/mama-kubulki-83302/albums/kubula-3201/picture294564t.jpg
https://www.babyboom.pl/forum/members/mama-kubulki-83302/albums/kubula-3201/picture294563t.jpg
https://www.babyboom.pl/forum/members/mama-kubulki-83302/albums/kubula-3201/picture294568t.jpg

katarzynajanicka
trzymajcie sie dzielnie i szybko wracajcie dozdrowia, trzymam kciuki!

ewela ale słodkie te Twoje chlopaki ;)

czy naprawde mozemy wtkorzystac 2 dni urlopu okolicznosciowego???

"W sytuacji, kiedy pracownik przebywa na urlopie wypoczynkowym a termin zdarzenia, które usprawiedliwiałoby nieobecność pracownika pokrywa się z urlopem - pracownikowi dni wolne nie należą się."
skoro się nie należy na urlopie wypoczynkowym to na macierzyńskim nam przysługuje? podobno urlop okolicznościowy z tytułu urodzenia dziecka nalezy sietylko mężczyznom, bo kobiety sa zawsze na macierzyskim, prznajmniej przez pirwsze 6 tyg, czy ktoś wie jak to est? Wy dostałyście urlop okolicznościowy?
pozdrawiam milego dzionka

Do góry