reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Pianistka jestem dumna z Ciebie . Ja jestem zdania ze lepiej po troche niz od razu wszystko ...

Pianistka ja daje młodemu rano mleczko koło5-6. Kaszka dopiero o 8.

reklama
pianistka, wspolczuje i trzymam kciuki i czekam na dalsze relacje!!!!

zmartwilas mnie,ze tak ciezko idzie, jak ja swoja odzwyczaje? dzisiaj testujemy kaszke smaczny sen czy cos takiego bobowity. zobaczymy ile pospi, bo u nas ostatnio spi 3-4h a potem pobudka co 2h albo czesciej. niewiem, czy to przez zeby, czy co,a z rana zrywa sie o 6. ja juz na rzesach chodze z niewyspania, do pracy trzeba chodzic, zaczynam miec dosc karmienia piersia, choc z drugiej strony jest to niepowtarzalne uczucie, gdy patrze z gory na przyssanego cycocha :)

modyfikowanego dalej nie chce, choc kilka razy dalam jej 2/3 cyckowego i 1/3 mod to jakos wypila, a od kilku dni podaje jej geste kaszki mleczno-ryzowe pol na pol z domowym musem jablkowym (uwielbia jablka) i na razie je, raz wiecej raz mniej, ok 100 ml.w dzien ma mleko 3 razy (dzis dwa, bo dalam troche kaszki do butelki i zatkala dziurki, a mala ze zmeczenia zdazyla zasnac, nie na glodniaka bo pol h wczesniej zjadla 130ml kaszki), a w nocy to roznie, bo jak jestem bardzo zmeczona, to nawet nie pamietem ile razy jadla....

ajjj dziewczyny wspolczuje bardzo z tym nocnym karmieniem i wogole z odstawianiem od cyca. Ja strasznie dlugo mialam do siebie pretensje ze bardziej sie nie staralam by karmic piersia i ze stracilam pokarm. ale teraz widze jak Wam ciezko.
TRZYMAM ZA WAS MOCNO KCIUKI! Nie poddawajcie sie! Z dnia na dzien bedzie lepiej ;-)

Pianistko ja też myślę, że może póki co warto zostawić to ranne karmienie. U mnie jest podobnie, jak nie dam cyca to mogę zapomnieć o spaniu. Z tym, że Alicja i tak wcześnie wstaje, ostatnio 6-7, wiec akurat ja tak będę wstawać żeby się wybrać do pracy...

Ja na razie plan mam taki, żeby odzwyczaić od cycka w pierwszej połowie dnia - od wstania do ok 15 - czyli tyle ile będę w pracy. Jak mała będzie chciała potem possać to jej dam. A w nocy.. cóż - ze względu na ten żłobek nie chcę jej zabierać najlepszego przyjaciela pocieszyciela, ale muszę ograniczyć liczbę pobudek, bo jestem nieprzytomna.

Dziewczyny, dziekuje znowu za slowa pocieszenia i ze jestescie z nami:)
Banana - kazde dziecko inne, moze twoja szybciej sie oduczy.
Malgosia - obawiam sie, ze i u mnie to sie skonczy na zasypianiu na poduszce, ale nie wszystko na raz:) nie moge jej pozbawiac wszystkich przyjemnosci na raz, poza tym nie oczekuje cudow od razu:) jak dajesz ta kaszke nad ranem lyzeczka to sie nie rozbudza?

Dziewczyny ja mam takie pytanko ... jezeli Paweł je na noc ok.19 to o ktorej powienien zjesc "sniadanko" ? 6? czy pozniej ? moze ja o 6 tez powinnam dawac mleko z 2 miarek ? narazie z 4 karmien nocnych doszlismy do 2 <ok.3 i ok.6> oczywiscie jak wstanie ok.7.30 tez krzyczy jesc ...a no i co wy macie w lozeczkach ?? :D my tylko podusie i kołderkę ... tak dzis zauwazylam ze jak Paweł spał "w nogach" to spał lepiej ... wtulony w jedna kołdra do jednego policzka druga do drugiego ... nawet pampka zmienilam przez sen hmmm ?

Dziewczyny ja mam takie pytanko ... jezeli Paweł je na noc ok.19 to o ktorej powienien zjesc "sniadanko" ? 6? czy pozniej ? moze ja o 6 tez powinnam dawac mleko z 2 miarek ? narazie z 4 karmien nocnych doszlismy do 2 <ok.3 i ok.6> oczywiscie jak wstanie ok.7.30 tez krzyczy jesc ...a no i co wy macie w lozeczkach ?? :D my tylko podusie i kołderkę ... tak dzis zauwazylam ze jak Paweł spał "w nogach" to spał lepiej ... wtulony w jedna kołdra do jednego policzka druga do drugiego ... nawet pampka zmienilam przez sen hmmm ?

Ja mam tylko przescieradełko.... boje sie dac mu cokolwiek. Młody spi w spiworku...poduszka niepotrzebna bo i tak lata po całym łózeczku. Co do sniadania to je w zalezonosci o której sie obudzi...dzisiaj o 9, niekiedy o 7. Oczywiscie mleczko z pełnej ilosci miarek. Uwazam ze po godzinie 6 rano powinno byc juz pełnowartosciowe sniadanko :)

Ostatnia edycja:
moj w lozeczku ma podusie i kolderke z ikei i malego misia...i Kacper czasami tak sie wierci ze glowke ma tam gdzie powinny byc nozki:-)a on je roznie po przebudzeniu...

reklama
Do góry