reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

u mnie nie tylko noc fatalna (a w zasadzie jej połowa), to jeszcze cały wczorajszy dzień.:baffled:
w ciągu dnia siadł nam prąd, nie z gruszki ni z pietruszki.:baffled: Dopiero wieczorem udało sie wyjaśnić wspólnie z bratem właścicielki, że ktoś zapierniczył główny bezpiecznik z korytarza od naszego mieszkania :szok:(tego niby nie wolno nam ruszać, ale brat właścicielki wyjął sąsiadom i dał nam). Podobno wczoraj widział ludzi w EDF-u (czyli nasza Enea), że wchodzili na górę, a tam mieszkają tacy jedni, którzy mają na bakier z płaceniem. On podejrzewa, że oni poszli i z głównej szafki na schodach wzięli sobie jakiś inny, co by prąd mieć. Chwała, że on tu mieszka, bo właścicielka oczywiście we Włoszech (bo teraz są wakacje szkolne tutaj) i ja nie miałam nr klienta, aby przyjechali kolesie w EDF-u.:wściekła/y:
W dodatku miałam temperaturę, która ustąpiła dopiero wieczorem, ale w zamian zaczęłam mieć skurcze i nie mogłam się ułożyć w łóżku. O 2 w nocy poszłam z kołdra na kanapę i zasnęłam:)
Wiktoria dziś już chyba ok, wczoraj do godziny około 13-14 zrobiła 8 kup :szok::crazy:(!!). Już chciałam ściągac Marcina i jechać z nią do lekarza, ale Smecta i 2-godzinny sen w końcu pomogły. Kaszle już niewiele. Dostała wieczorem takiego powera, że poszła spać o 22.

I dlatego dobrze jest nie mieć telewizora ;)
zmienisz zdanie w drugiej ciązy:-D

Bozee leci na TVP2 straszny program o bledach lekarskich :O

Moja mama idzie dzisiaj do spoldzielni wyjasnic sprawe naliczenia nam 1300zl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! doplaty z podzielnikow kaloryferowych!!!!!!!!!!!! BOZEE!!!!!!!!!!!! Pewnie sie skonczy tym ze beda jej kazali rozlozyc na raty.. ale z jakiej racji raptem nabilo 400jednostek skoro w poprzednich latach przy takim samym uzytkowaniu bylo 10! razy mniej?? i zawsze mialysmy jakas niewielka nadplate, ludzie, okna sa szczelne a mieszkanie ma 31m2 wiec musialaby miec kaloryfer na fula nonstop! Moim zdaniem cos nie tak z podzielnikiem. Ale jak to udowowdnic?? no i co ja mam zrobic jak jestem tu??????????
skąd Ty masz TVP2 w Norge?? U mnie nie do załatwienia....
polskie spółdzielnie to jedno oszustwo!!:angry:

Idę nadrabiać, co się wczoraj u Was działo

reklama
zapomniałam Wam napisać, że moja mama przebukowała sobie bilet i przyleci 18 listopada. Zostaje do 12 grudnia.
Nie wyobrażacie sobie jaki mój mąż szczęśliwy!! (tu nie ma ironii).
Stwierdził, że co innego mieszkać u teściowej, ale ją gościć, to mu się podoba. Najbardziej dlatego, że on już cały drży jak do niego dzwonię, czy nic się złego nie dzieje.

Krolcia jesli swiadomosc makijazu na Ciebie dziala to bedzie dobrze :)) na mnie nic nie dziala jak mnie wzruszenia ponosza heh a potrafie sobie siapac oczami czesto ;)

Bozee leci na TVP2 straszny program o bledach lekarskich :O

Moja mama idzie dzisiaj do spoldzielni wyjasnic sprawe naliczenia nam 1300zl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! doplaty z podzielnikow kaloryferowych!!!!!!!!!!!! BOZEE!!!!!!!!!!!! Pewnie sie skonczy tym ze beda jej kazali rozlozyc na raty.. ale z jakiej racji raptem nabilo 400jednostek skoro w poprzednich latach przy takim samym uzytkowaniu bylo 10! razy mniej?? i zawsze mialysmy jakas niewielka nadplate, ludzie, okna sa szczelne a mieszkanie ma 31m2 wiec musialaby miec kaloryfer na fula nonstop! Moim zdaniem cos nie tak z podzielnikiem. Ale jak to udowowdnic?? no i co ja mam zrobic jak jestem tu??????????

my jak mieszkaliśmy w warszawie to nam przy wyrównaniu przyszła nadpłata 800 zł za prąd do zapłacenia, właściciel mieszkania był oburzony, że jak można tyle zużywać prądu, a my wszędzie żarówki energooszczędne, poza tym mieszkanie miało 30 m2 i ja zaczęłam podejrzewać, że jak spisywali liczniki to inkasent spisał licznik z korytarza koło drzwi wejściowych, a my jako nieliczni w bloku licznik mieliśmy w mieszkaniu, ale nic zapłaciłam te 8 stów, nawet babę na poczcie wryło, że nie widziała takiej dopłaty, ale ja nie odpuściłam i zaczęłam dochodzić skąd taka dopłata, i doszłam swojego, bo rzeczywiście się okazało, że spisali licznik z klatki a nie z mieszkania, bo ja inkasenta na oczy nie widziałam, wyjasnili sprawę i była faktura korygująca i co - zwrócili ponad 600 zł, więc za całe pół roku było 100 kilka zł dopłaty,

więc radzę żeby twoja mama spróbowała dojść tego dlaczego tyle naliczyli, niech weżmie fachowca sprawdzi te kaloryfery, zapłacić pewnie teraz będzie musiala, ale jak się uda wyjasnić sprawę to jej zwrócą, więc nic tylko walczyć o swoje, bo to są złodzieje

z tego co widzę to chyba juz taki będzie urok tych ostatnich miesięcy, bo każda z nas obolała i niewyspana,

ja o dziwo żadnych skurczy nie mam, jedynie brzuch boli jak przy okresie, ale jak dziś po południu będę taka padnięta to nie wiem jak ja dziś do SR na ćwiczenia dotrę, a mąż strasznie chce iść, aż się zdziwiłam:-)

Witam mamusie :)
Mnie tu już dawno nie było i widzę że wuzki pokupowane i gotowe panie na lokatora :-) ja też skupiona na szkole rodzenia i szykowaniem wyprawki dla bobaska, a jeszcze wykańczam dom - parter 2 pokoje i finito reszte zrobi się później :p
Już zimno tu na śląsku a kurtka zimowa ledwo na brzuchu się dopina, nie wiem jak brzuch mi jeszcze urośnie to się nie zapnę ale nie mam zamiaru kupować większej kurtki na 1 miech jedynie a potem co(?) w takim worku chodzić :-D
no nic pozdrawiam gorąco przyszłe mamusie:) i zaś znikam ...

straszliwie mi zdrętwiały palce w prawej ręce to już druga noc z rzędu. Dokładnie drętwieją mi wszystkie palce oprócz małego nie mam kompletnie w nich czucia i nie jestem w stanie nic zrobić żeby to drętwienie zeszło, dziś męczyłam sie 1h żeby mi przeszło.
Mam to samo! Moja ginekolozka mówi, że to zatrzymana woda uciska nerwy, nazywa się to fachowo cieśń kanału nadgarstka. Kazała mi smarować liotonem 1000 - wczoraj zaczęłam wieczorem, niestety w nocy to samo... Może dzisiaj pomoże :)

Witam Mamuśki :-)

Jak tam Wasze zakupy??
Mi właśnie przyszedł wózek - jest super :happy::happy::happy:

Pozdrowionka
Mnie przyszedł wczoraj i cały dzień się z mężem nim woziliśmy:-D Co do niego podchodzę to odkrywam w spacerówce coraz więcej rzeczy:-) Jesteśmy OGROOOMNIE zadowoleni:tak:
Podejrzewam, że i ty się musisz dobrze bawic przy wózku ;-)

Mam to samo! Moja ginekolozka mówi, że to zatrzymana woda uciska nerwy, nazywa się to fachowo cieśń kanału nadgarstka. Kazała mi smarować liotonem 1000 - wczoraj zaczęłam wieczorem, niestety w nocy to samo... Może dzisiaj pomoże :)
chyba jakaś ciążowa odmiana .... Pani ginekolog lepiej niech się ortopedia nie zajmuje, bo coś jej dzwoni, ale nie tam gdzie powinno.
A Ty się ciesz, że to nie zespół cieśni kanału nadgarstka, bo już byś na lekach p/zapalnych, p/bólowych i na rehabilitacji była.

zmienisz zdanie w drugiej ciązy:-D

Całkiem możliwe ;) Tylko że my nie mamy nawet gdzie postawić telewizora ;) Więc póki co nastawiamy się na kupno projektora i najwyżej będę dziecku puszczać bajki z płyt - przynajmniej będę mieć kontrolę, co ogląda ;)

Siedzę nad robotą od rana i jakoś mi strasznie brzuch twardnieje... Buu... To chyba ze stresu, bo zabiłam dziś kolejnego robaka w łazience. A dwa tygodnie temu robiliśmy dezynsekcję. Ja już nie mam siły do tego bloku. Człowiek się wykosztowuje, a sąsiedzi sobie hodują robaki, które potem do nas przełażą... Pan od dezynsekcji mówił niby, że u nas nie ma i że te pojedyncze to muszą być jakieś zabłąkane z zewnątrz, ale jakoś mnie to nie pociesza. Nienawidzę robactwa... Parę miesięcy był spokój, a teraz znowu zaczęły krążyć. Ja nie wiem - czy one zmieniają legowiska na zimę czy co?...
Mąż się od rana dobija telefonicznie do spółdzielni, ale tam oczywiście nigdy nie ma nikogo kompetentnego. I pewnie jedyna opcja na dezynsekcję całego bloku to będzie przegłosowanie ustawy na marcowym zebraniu. Tylko co z tego, skoro i tak połowa ludzi nie wpuści specjalistów do mieszkań, bo "skoro to robaki zabija, to dla ludzi pewnie też jest szkodliwe" - i potem takie baby z dumą się chwalą pod blokiem, że one nikogo nie wpuściły. I zsypu też nie pozwolą zamknąć, bo to wygoda... Grrr... Nóż się w kieszeni otwiera.
I zamiast się cieszyć z mieszkania, to ja tylko czekam aż spłacimy kredyt i będziemy mogli zacząć swój dom budować. :( :( :(

Witam z rana. Spałam 9 godzin, a dalej zmęczona jestem. Czy może mi ktoś wytłumaczyć, jak to możliwe?
Ręce opuchnięte w czasie jesieni - dziwne uczucie. Mam normalnie baleronki. Myślałam też o kupnie zimowych butów bez obcasów, ale chyba sobie podaruję, bo teraz musiałabym kupić co najmniej rozmiar większe, a co potem z nimi zrobię?

Muszę znaleźć sobie na dzisiaj jakieś zajęcie. NA razie zmykam. Miłego dzionka :)

reklama
:-)Witam Was po dłuższej nieobecności !

Trochę mnie nie było bo nie ukrywam że stresowałam się swoim samopoczuciem, taki kłujący ból po prawej stronie w dole brzucha znowu się pojawił w sb i dzwoniłam do lekarza. Wczoraj byłam z tego powodu na wizycie, ale o tym na odpowiednim wątku.
Póki co wracam do "życia" i mam nadzieję, że będę już z Wami regularnie.

BUZIAKI dla WAS i miłego dnia!:-)

Do góry