reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z FRANCJI!

witajcie:)
ja przelotem:)
jak zwykle zabiegana jestem
dzis bylam wreszcie w hm i kupilam sobie spodnie ciazowe bo moje jeansy juz mnie cisna
ale powiem wam w ogole nie bylo rozmiarow
wszystko od 42 wzwyz! porazka!
nie wiem czy juz sie chwalilam ale moje male juz fika w brzuszku, co wieczor jak sobie juz w lozku leze czuje lekkie pukanie:)
narazie to mile, zobaczymy czy nosze nastepnego brutala czy moze delikatna panienke....????
powiem Ci że w Zara nic nie lepiej.... kupiłam w Plsce latem spodnie ciążowe rurki - niby ok, materiał super, rozmiar 38 i... cały czas za szerokie w brzuchu!! a za miesiąc mam termin, więc ceikawe kiedy będa dobre...

my dla malego zrobilismy najgorsze glupstwo : tj; chcielismy zaoszczedzic a wozku, niby dobry wzielismy firmowy Chicco. jezdiz ok, nie ciezki. gondolka i czesc lezaca dla nowordka ok, tylko ze siedzeniowka nam sie popsula po miesiacy czy 2 uzytku... a ze my jestemsy z mezem stresznie nieuwanzi jelsi chodiz o papiery, dokumenty, daty, rachunki itp ... zgubilismy gwarancje no i trzeba bylo kupci nowy... kupilismy tylko spacerowke, ale juz za to dobra, 400 stowy kosztowala - mac laren, jets super i gwarantowana na zawsze, wiec chyba warto bylo..;oby... ;)
dla wiki miałam wielofUnkcyjny PUMA, ale to jeszcze w Polsce. Potem spacerówkę kupiliśmy drugą włoską - Brevi.
Teraz chce od razu wielofunkcyjny Brevi, bo spacerówka mi się mega dobrze sprawdziła.

Poradźcie jeszcze jakie wkładki laktacyjne i jakie podkłady poporodowe kupić?

reklama
witam week endowo:)
fakt josephine ciuszki w hm sa slodkie a zwlaszcza te najmniejsze
piekne byly chcialam cos kupic ale nie bylo specjanie jakiss uniwersalnych kolorow, ale przyznam szczerze ze po kasrze mam w cholere ciuchow i mam tez duzo na dziewczynke bo szwagierka ma core , ale napewno cos dokupie:)
wozek mclaren jest ok, podoba mi sie ale akurat nie mialam
dla kaspra mialam peg perego pramette 2w1 bardzo fajny, ale sprzdalam
pozniej kupilismy spacerowke quinny zapp i naprawde to bl wypas!
ma tylko jeden minus ! nie rozklada sie do spania, ale ogolnie jest malenka i w kazda dziure mozesz ja wsadzic:)
teraz kupujemy napewno bugaboo bee plus6 po prostu sie w tym wozku zakochalam!
co do koloru to sie zobaczy po 6 grudnia
co do przeczucia to mam na dziewczynke, ale sie zobaczy co bedzie naprawde byle zdrowe prawda?
jezeli coreczka to chyba wezme wozek czerwony ze spiworkiem(wkladka dla noworodka rozowa) a jezeli chlopczyk to caly czerwony:)

jakie macie plany na week end??

parisienne fajny ten wasz wozek :) i opcja polaczenia czerwonego z rozowym b. mi sie podoba :)
a my mielsimy kupic spacerowke quinny no i nie wzielismy przez to ze nie ma pozycji spania... pisalam z epopsula nam sie nasz jak maly od niedawna siedzial moze miesiac-dwa... dlatego wzielismy maclarena, a potem sie okazalo z ei tak nie spi NIGDY we wozku, ja bylam taka sama :) ale nie zaluje, bo maclaren jest super no i nawet jak za 3 lata mi cos siadze, to wymienie jeszcze :)

fajnie, ze szwagierka da ci ciuchy u mnie miedzy wrzesniem 2008 a 14.01.2009 w najblizszej rodiznie urodizlo sie ... 4 chlopakow :) teraz doszedl piaty z sierpnia 2010, ktory odziedziczy ciuchy po wszystkich... a dziewcyznek brak, obecne maja po 8-12 lat, wiec trzeba wrazie co ciuszki dziewczece kupowac :)

u nas plany na wekened... wstalismy o 10 :) maly szalal do 21 a pozniej spi jak niedzwiedz do pozna... zreszta on ogolnie jets mega spioch i oby tak zostalo :)
a teraz kawka, maz chcial jechac do normandii bo jets dlugi weekend, mozna wziac 2 noce, ale go sprowadzilam na ziemie, ze w przyszla sobote sie przeprowadzamy i czas robic kartony i planowac wszystko, dzwonic dzis po ubezpieczalniach itp
wiec u nas weekend pod znakiem kurzu od ktorego juz mi wylazl jeczmien i prawdopodobnie starc :) buzki

powiem Ci że w Zara nic nie lepiej.... kupiłam w Plsce latem spodnie ciążowe rurki - niby ok, materiał super, rozmiar 38 i... cały czas za szerokie w brzuchu!! a za miesiąc mam termin, więc ceikawe kiedy będa dobre...

dla wiki miałam wielofUnkcyjny PUMA, ale to jeszcze w Polsce. Potem spacerówkę kupiliśmy drugą włoską - Brevi.
Teraz chce od razu wielofunkcyjny Brevi, bo spacerówka mi się mega dobrze sprawdziła.

Poradźcie jeszcze jakie wkładki laktacyjne i jakie podkłady poporodowe kupić?

antylopka ja mam u tesciowej spodnie ciazowe noby byl moj rozmiar a nigdy ich nie zalozylam...brzuch byl za duzy juz wam zreszta pokazywalam fote jak wygladal troszke przed porodem ;)
ale teraz na pewno bede miala szybciej brzuch i wiekszy to licze, ze sie przydadza... :)

co do podkladow to ja juz nie pamietam... na pewno jakies z najnizszej polki gdzie robia spcjalne na porod lub...dla babc... takie dlugie... wiem ze jedne wzielam z apteki, a jedne z normalnego marketu byly tak samo dlugie, a skutecznosci juz nie pamietam niestety... a jesli chodzi o wkladki laktaycjne to ja tez mialam na 100% dwie rozne do sprobowanie, wiem ze kontynuowalam na Doddy, ale tej drugiej firmy tez juz nie pamietam... zreszta dlugo nie pouzywalam bo mialam malo mleka i szybko mi sie skonczylo... od miesiaca musialam dokarmiac, a karmienie zakonczylam w rowne 4 miesiace synka...

josephine - dzięki:) wczoraj patrzyłam w carrefourze, bo M mi kazał kupować, bo miał cykora że jakby co to potem jego wyślę, hehehe no ale nie kupiłam, bo nie wiedziałam czym mam się kierować....
Wiktoria wczoraj też poszła spać chwilke po 21 i obudziła się dziś po 9 rano:) super, bo normalnie budzi się około 8, czasem wczesniej.
My już po spaceku, teraz gotuje się rosołek i czekamy na powrót Marcina. W weekend to się pewnie do IKEI wybierzemy, bo ja kilka rzeczy sobie upatrzyłam

antylopka o ile sie nie myle to takie dlugie wkladki higieniczne robi forma TENA. dostepne w supermarketach sa, a z apteki juz wiem mialam firme Ruby :) bardzo dlugie, dobrze po porodzie. no i koniecznie jednorazowe majtki, dostepne w carrefourze.

a nas wypad do ikei czeka w przyszla niedziele, w pitaek-sobota przeprowadzka, jak juz wszytsko bedzie stalo to trzeba bedzie skoczyc na bank po jakies dodatkowe szafki, lampki itp

witam! co do majtek i wkladek poporodowych to ja mialam wlasnie te Tena! a majtiki siatkowe to w aptece; tyle ze ja rodzilam we wloszech takze nie moge pomoc , bo nie wiem co i jak sie nazywa;) ale tena sa i tu i bardzo dobre! chlonne i nic nie przecieknie ;) ja na szczescie bardzo malo ich zuzylam moze cztery tylko i reszte trzeba bylo wywalic. ale majtki to mi sie spodobaly ;)
my planow nie mamy bo mala jescze slaba , nawet jak wyjdziemy na pol godzinki to ona juz zaczyna plakac , spiaca sie robi! dzis zjadla troszke mleczka!jutro chcialam jechac , nie pamietam gdzie , ale widzialam reklamy ze jest jakies festa z czekolada ;) mniam! ale niewiem czy mala da rade. ide kolejna kawe pic , papa!

JOSEPHINE to juz za tydzien przeprowadzka?????

taaak :) rowniutkie 7 dni!!! odliczam bo tu juz z halasu nie moge, zasypiam o 1h30 bo miedyz 24 a 1 sasiedzi biora godiznny prysznic... a izolacja taka ze slychac jakby u nas woda leciala... jestem taka padneita dzis, ze nawet kawa nie pomaga...

co do wkladek, wiem ze sporo poszlo do kosza i nawet 2 paki gatek siatkowych nienaruszonych mam do dzis... tylko ze ja w okres to tylko tampony, odzwyczailam sie od tego, ze leci, niewygodnie mi i pamietam, ze po porodzie wkladki chorobliwie zmienialam co chwile, wiec sporo tego poszlo, mimo ze dlugo to nie trwalo...

ja paaaadam !!!!!!!!!!!!! chce spac!!!! a mlay gada i gada w lozku i jeszze nie skapitulowal wstal o 10 i nie chce spac!!!
a aja prosze, o nieiwle, choc 45 minut ale niech spi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
moja spi! a ja sobie przypomnialam jak to kiedys sie robilo takie branzoletki z nitek! i robie;) teraz chwila przerwy bo w oczach juz mi sie mieni!
co do okresu to ja uwielbiam tampony!!!!! nie wyobrazam sobie jak mozna nosic podpaski , choc kazdy ma swoje upodobania!
a sasiedzi to tez u mnie nie zle cyrki! wczesniej na samej gorze mieszkali polacy i co wieczor po pracy pili;) ile ja sie k**rw nasluchalam i calej wiaznki bo oni pili przy otwartym oknie ;) no ale sie wyprowadzili , ale za to jest rodzina arabow i tak sie kloca a ta baba tak krzyczy codziennie , w dzien w noc ona chyba jest troche nie normalna ; maja tez syna co piszczy co tylko oni cos powiedza , duzy chlopak ! a ostatnio sasiedzi na gorze zrobile impreze chyba z 60osob bylo ! w tych malych mieszkaniach gdzie oni ich wsadzili?? tyh gosci! ale rowno o 24 rozeszlo sie towarzystwo! ja na poczatku myslalam ze jakas manifestacja pod domem a to tak sie echo roznosilo z gory ;)
widze chyba panowie od smieci znowu strajkuja bo jak dzis wyszlam to wozkiem sie nie miescilam na chodniku takie kosze pelne od wczoraj!!!
Josephine ja nie nawidze przeprowadzek! zwlaszcza z dziecmi! mam nadzieje ze szybko wam to pojdzie! i oczywiscie chce zdjecia tutaj nowego mieszkanka ;)

Do góry