reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ruchy maluszka

reklama
Ja czuję na samej górze(wiem, że to nogi) i na samiuśkim dole! w miejscu gdzie normalnie jest wyrostek. Takie coś malutkiego mi się tam wwierca! Myślałam, że to rączka, ale na usg było widać, że to łokciami mi się tam rozpycha!!

Najczęściej Madzia kopie nogami w górnych partiach, ale jak zaczyna się cała ruszać to czuję nawet powiedzmy w "pupie" czyli niziutko ma główkę. Zresztą ostatnio 2, 5 tyg. temu jak lekarz mierzył głowę to w okolicach pipki już.

Nózki malucha czuję kilka centymetrów nad pępkiem, za to najnizszy punkt to miednica i jej okolice, tyle że te "niższe" ;) Myślę że już się maluch ostro szykuje. A właśnie skończyła mu się czkawka;)

No to mnie uspokoiłyście, bo ja czuje maluszka własnie tak nisko, niżej niz blizna na cc a górne ruchy tez niżej nich dotychczas...

u mnie to zależy od chwili - od żeber po... sam(!!) dół - kluje jak przy skracaniu szyjki, jak się zaprze nogami i główką ciśnie.
A z drugiej strony czasami rozpycha się na boki...

A moj synus to zazwyczaj wypycha mi piastki w bok tak ze az mi oczy wypycha albo czuje jego nozki na zoladku badz mnie glowka wali po pecherzu:laugh2:

Moja siostra dziś "naocznie" zauważyła ruchy dzidzi. Była wręcz w szoku, że tak brzuch może się ruszać. Biedna nie wie, że to było tylko małe fikanko, a do szczytu możliwości małego jeszcze baaaardzo dużo brakowało;-) No i przy okazji położyła rękę i pierwszy raz poczuła. Gdzie ona się uchowała, to ja nie wiem. Maluszek ma chyba jakiś respekt przed nią albo jej się wstydzi;-)

reklama
ja przeważnie czuję ruchy na wysokości pępka a jak długo siedzę to aż do samych żeber, natomiast w drugą stronę to czuję naprawdę nisko. Mam wrażenie, że jest niżej bo nigdy tam nic nie czułam ale nie wiem jak określić na jakiej wysokości:/ niżej niz gumka od majtek ( czy to komuś cos mówi? )

Do góry