reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
kasia Igi je w zasadzie tak samo też kromkę półtorej na sniadanie i po godzinie zaraz jest głodny natomiast na wadze stoi

U mnie Oli też słabo je inne rzeczy.
Wczoraj ok 8 zjadł 60 ml mleczka (za wczesnie dałam nie był głodny)
o 9-80 ml dokonczył porcję
potem spał a jak się obudził była 12 więc pobawił się troszkę a ja rano ugotowałam obiad bo już mi go żal było ze słoiczkow juz nie chc ei tylko mleko i mleko. Wiec zrobiłam malutkie kawałeczki cielęcinki w sosie, ktory zagęsciłam mąką, ziemniaczki i buraczki. No jak na niego zjadł z 10 pełnych małych lyżeczek - ale był głodny bo po 3h to on po 180 ml już głodnieje a tutaj zjadł 80 ml.
Godzinkę po obiadku domagał się mleka więc zjadł mleczko z kaszką z butli. Łychą nie daję bo ma odruch wymiotny ;/ Zresztą to nie dobre te Pepti z kaszką ryżową w takiej ilości, mi samej nie smakuje ;P
Deserku ze słoiczka ciut zje, raz więcej raz z 1/3 słoiczka 190 g. Skrobane jabłuszko ale nie starte bo skrobane mniejsze ilosci na łyżeczce są a jak starte i tego jest dużo to już nie, ciut banana, zupki moje..tak sobie (właśnie gotuję pewnie mąż zje). A tak to mleko, mleko z kaszką (ryżowe smakowe, 8 zbóż Nestle, kaszka manna Bobowita).

Gosiu a czemu chcesz dac jej kakao??? To jest jeszcze bardziej kaloryczne, no chyba ze nie chce ci pic samego mleka, ale jak pije to ja bym nie dawała. Pawel jest w 97 centylu i niechcialabym na razie podawac mu czekolady, czy cukierkow, dopuki sam sie nie domaga. Dostaje codziennie flipsiki i z 2 ciasteczka dla maluchow no i owoce se słodyczy :)))

A tak myślałam do podwieczorku ;-)

No właśnie, muszę Asię zważyc, bo nie jadła nigdy aż tyle.:szok: aż myślę o zbadaniu kupki czy jest wszystko ok.
No ma apetyt laska... Dziś zjadła całe danio z bananem i za chwilę obiad 300g. Po chwili już chodzila am, am i zajadała z teściową jej obiad a przed chwilą wsunęła talerz suchych (!) ziemniaków :confused2: Przed nimi zjadła mandarynkę, teraz je gruszkę. O 18 pewnie kanapka, a o 20 mleko.
Na śniadanie MUSI BYĆ jakieś 300g kaszki + cały banan czy inny owoc.
Non stop w jednym jedzeniu. W międzyczasie popija mod.mleko, sok u teściowej a w domu cycka, je biszkopty, herbatniki czy flipsy lub paluszki bo to jedyny sposób na zapchanie pyszczka. Inaczej jest ryk że chce "am":eek: Jedyne kiedy nie je to jak śpi i jakieś pół godz po spaniu:szok::-D
Czasem odmawia jedzenia, kręci głową na "nie" ale po 10 minutach się już upomina.

A może to dlatego że rośnie? Ma już 75 cm :-):-):-):-) W końcu!!!
Spójrzcie:

reklama
Moj glodomorek od paru dni wsuwa paroweczke na sniadanie, ale sie zajada i sam sobie wklada do buzi jak mu nabije na widelec paroweczke i chlebek z maselkiem
parowki kupowalam w zaufanym sklepie miesnym i sa to Berlinki, ktor maja duzo miesa w skladzie i pani mowila ze sa odtłuszczane dla dzieci cokolwiek to znaczy.

A co tam od calego zla tego swiata go nie uchronie, ma juz roczek i trzeba cos powoli zmieniac w naszej diecie.

Do góry