reklama
Z bieżącego doświadczenia mojej siostry:
1. po urodzeniu nawet "duże" dziecko jest małe. uwierzcie. moja siostrzenica urodziła się tydzień temu w sobotę z wagą 3640g, 59 cm wzrostu i na razie nosi ubranka na rozmiar 56, większe są ZA duże. jestem tym bardzo zaskoczona, bo myślałam, że e 56 będą za małe i od razu trzeba będzie wskoczyć w te 58-62, a tu taka niespodzianka. wyglada na to, że nawet przy ubrankach dziecięcych rozmiar rozmiarowi nie jest równy.
2. mała nosi pampersy w rozmiarze 1. pampersy i hugisy bodajże. te z firmy bella (happy?) sie nie sprawdziły, bo są większe (czyt. za duże) i bardzo sztywne.
to by było na tyle z tego co zapamiętałam. ja to sie załamałam, bo moja córa bedzie chyba mniejsza, więc zastanawiam się na kupienie bodziaków w rozmiarze 52
mój urodził się chudziutki, 53 cm i długo chodził w ubrankach 56-62. nie inwestowałabym w mniejsze, dziecko bardzo szybko rośnie, najwyżej z tydzień coś będzie luźniejsze, zawsze to lepsze niż od razu przyciasne. poza tym jest jak piszesz, firma firmie nierówna tak samo jak rozmiarówka.
a i z pampkami u nas było to samo. kupiliśmy jedną paczkę Pampersów 1 i dwie od razu 2. okazało się, że długo, długo mały się w nich topił, kupka wypływała nogawką i używaliśmy 1. niby rozpiętość kg mała, ale różnica wielkości znaczna( 2-5, 3-6)
H
Harsharani
Gość
Ha, juz wiem skad znam firme produkujaca te przytulanki! Oni produkuja mega zarabiste skarpetki tez, takie anytposlizgowe. Uzywalismy ich zamiast papci w zimie 
Bosonozka, poszukalam Tobie..co gdzie i jak
Jezeli chodzi o ciuszki dla dzieci etc.
Po pierwsze oczywiscie Primark, ale ja ostatnio bylam i duzo sie zmienilo od czasu Olafa- praktycznie nic ciekawego dla chlopcow nie bylo, jednak jezeli nie masz nic przeciwko rozom dla dziewczynki- polecam. Tym bardziej, ze tam maja bardzo tanie bodziaki (7 funtow za 7 sztuk) i jakosciowo to jest dosc dobra bawelna. Podobnie maja Matalan i Peacocks.
Po drugie.. Mothercare.
Zobacz załącznik 299077Zobacz załącznik 299078
Np cos takiego. Teraz jest promocja, but one get one half price- czyli wyniesie Cie 21 funtow za 6 sztuk (niby nie jest malo, ale tak duzo ich nie potrzebujesz i sa fajnej jakosci).
No i sorry, ale to musze Ci pokazac!
Zobacz załącznik 299079
strona:
baby girl 0-12 months from the Mothercare clothing range - Pushchairs, Car Seats, Nursery Furniture, Baby & Maternity Clothes
Nastepny sklep wedlug mnie z fajnymi ciuchami to debenhams (tylko zauwazylam, ze dla dziewczynki bardzo rozowo).Warto jednak czekac na promocje... Ja tam Olafowi buciki kupowalam, bo generalnie sa boskie i nie kosztuja az tak duzo:
Girls dresses - Baby Girls (0-24 months) at Debenhams.com
Zobacz załącznik 299087Zobacz załącznik 299088Zobacz załącznik 299089Zobacz załącznik 299092Zobacz załącznik 299090Zobacz załącznik 299091
Nastepny sklep: Marks&Spencer.
http://www.marksandspencer.com/Girl...3XPD4&pf_rd_p=470877813&pf_rd_s=global-top-10
W M&S polecam kurteczki i sweterki.
Dodatkowo absolutnie polecam ciuchy z supermarketow typu ASDA:
Girls | ASDA direct
oraz TESCO:
Clothing at Tesco Search Results Page 1
Zobacz załącznik 299093
Bosonozka, poszukalam Tobie..co gdzie i jak
Po pierwsze oczywiscie Primark, ale ja ostatnio bylam i duzo sie zmienilo od czasu Olafa- praktycznie nic ciekawego dla chlopcow nie bylo, jednak jezeli nie masz nic przeciwko rozom dla dziewczynki- polecam. Tym bardziej, ze tam maja bardzo tanie bodziaki (7 funtow za 7 sztuk) i jakosciowo to jest dosc dobra bawelna. Podobnie maja Matalan i Peacocks.
Po drugie.. Mothercare.
Zobacz załącznik 299077Zobacz załącznik 299078
Np cos takiego. Teraz jest promocja, but one get one half price- czyli wyniesie Cie 21 funtow za 6 sztuk (niby nie jest malo, ale tak duzo ich nie potrzebujesz i sa fajnej jakosci).
No i sorry, ale to musze Ci pokazac!
Zobacz załącznik 299079
strona:
baby girl 0-12 months from the Mothercare clothing range - Pushchairs, Car Seats, Nursery Furniture, Baby & Maternity Clothes
Nastepny sklep wedlug mnie z fajnymi ciuchami to debenhams (tylko zauwazylam, ze dla dziewczynki bardzo rozowo).Warto jednak czekac na promocje... Ja tam Olafowi buciki kupowalam, bo generalnie sa boskie i nie kosztuja az tak duzo:
Girls dresses - Baby Girls (0-24 months) at Debenhams.com
Zobacz załącznik 299087Zobacz załącznik 299088Zobacz załącznik 299089Zobacz załącznik 299092Zobacz załącznik 299090Zobacz załącznik 299091
Nastepny sklep: Marks&Spencer.
http://www.marksandspencer.com/Girl...3XPD4&pf_rd_p=470877813&pf_rd_s=global-top-10
W M&S polecam kurteczki i sweterki.
Dodatkowo absolutnie polecam ciuchy z supermarketow typu ASDA:
Girls | ASDA direct
oraz TESCO:
Clothing at Tesco Search Results Page 1
Zobacz załącznik 299093
H
Harsharani
Gość
Zobacz załącznik 299095Zobacz załącznik 299094 (TE BUCIKI AZ 4 FUNTY!)
Cenowo ASDA i Tesco na serio wygrywaja, a wedlug mnie nie sa tak strasznie rozowe. Nie sa tez zle jakosciowo.
Mam nadzieje, ze troche Ci pomoglam. Generalnie jesli sie troche poszuka, mozna duzo kupic, za niewielkie...no ok..moze nie niewielkie, ale duzo mniejsze pieniadze niz w Polsce.
Cenowo ASDA i Tesco na serio wygrywaja, a wedlug mnie nie sa tak strasznie rozowe. Nie sa tez zle jakosciowo.
Mam nadzieje, ze troche Ci pomoglam. Generalnie jesli sie troche poszuka, mozna duzo kupic, za niewielkie...no ok..moze nie niewielkie, ale duzo mniejsze pieniadze niz w Polsce.
U
użytkownik 838
Gość
slodkie te ciuszki 
H
Harsharani
Gość
Wiem, ale ja sie niestety bardziej nastawiam na chlopca...az mnie w srodku sciska, ze jednak nigdy takiej sukienki nie kupie... No, ale.. mam cudownego syna i prawdopodobnie bede miala jeszcze jednego.. 
U
użytkownik 838
Gość
Ja narazie nie wiem, czy chlopczyk, czy dzieweczka?
Przypuszczac to ja sobie moge, ale bedzie co bedzie
Za tydzien - mam nadzieje! - juz sie dowiem
)) Narazie tylko ogladam i sie przymierzam do zakupow... Dziewczynki chyba troche fajniej ubierac mozna i nie tylko we wszechobecny roz. Nie wiem, to moj pierwszy bobas, wiec bez roznicy plec - jak to sie mowi, oby zdrowy byl! 
futrzakowa
yea! to ja!
bardzo fajne te ciuszki no i 7funtów za 7 sztuk...poezja:-)
reklama
K
koncia
Gość
ojj,jakie słodziaki
mam nadzieję, że jeszcze mi się dziewczynka "przytrafi"
fajnie mieć parkę i przebierać w różnych ciuszkach.
Podziel się: