reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

w końcu kupiłam kosmetyki dla córci,
stanęło na bobini baby, aktualnie sama je testuję:-)
ladnie się pienią, mają ladny, delikatny pudrowy zapach, a skóra po nich jest miła w dotyku, mam nadzieję, że mojej córci też przypasują

wciąż jednak nie kupiliśmy pieluszek, bo nie moglismy się zdecydować,

wszyscy jak jeden mąż polecają pampersy, choć są tacy co odradzają, to samo w opiniach użytkowników w necie na temat huggies i belli, ta druga ma podzielone, dla jednych rewelacyjne dla drugich kiepskie,

i jak tu wybrać te dobre????

a w ogóle to mam problem z dobraniem stanika do karmienia, dziś mierzyłam B80 i D80, co ciekawe B było większe od D, ale i jeden i drugi rozmiar nieźle mnie uciskały,
wczoraj w smyku zmierzyłam całą rozmiarówkę od B do D w rozm 80,85,90 i żaden nie był dobry, te miseczki odstają i sie marszczą, nie wiem, czy oni je szyją na jakieś obsinięte cycki?
bo na moje streczące i jędrne nie pasują, może mi babka w jednym sklepie te z canpola przywiezie, bo one jedyne jakoś pasowały, ale w obwodzie ciasne i chyba musi mi 90 przywieźć, zresztą zauważyłam, że tyję w biodrach i udach teraz na finiszu, i cała jakaś jestem napuchnięta:no:

reklama
Ja kupiłam Tantum Rosa,ale słyszałam też o rivanolu,że dobry,ale wiecie dla każdego co innego.Każdy będzie zachwalał inny preparat...

Wy tak o tym Tantum Rosa a ja nawet nie pomyślałam o tym w sumie po poprzednim porodzie też nie używałam i było ok. Teraz nie wiem czy mam to kupić czy nie.

Tunia ja na start kupiłam Huggiesy - małą paczkę. potem sprawdzimy pampersy i zobaczymy ktore lepiej bo chyba najlepiej samemu jednak przetestować. jak się zdecyduje na poród tam gdzie mój gin pracuje to widziałam, że tam kazdy jak wychodzi to dostaje małą paczkę pampersów to będę miała porównanie i zobaczę co wybierzemy na stałe. w każdym razie żadnych dużych paczek teraz nie kupuję bo tego wszędzie pełno i w każdej chwili mąż może skoczyć do sklepu.

co do staników to ja też nie wiem jaki rozmiar. kupiłam sobie jeden fajny sportowy odpinany jak byłam w irlandii i miałam nadzieję, że będę miała już do karmienia ale on to jest taki akurat na teraz a przecież jak najdzie mleko to cycki będą jeszcze większe hehe a już kupowalam większe i jak widać biust się powiększył, że ledwo w ten stanik wchodzi. także masakra. ale znam kobietę co ma sklep z bielizną i już mi obiecała, że mi pomoże coś wybrać więc jakoś to będzie. w każdym razie jakoś wybrać się do niej nie mogę :)

a ile kosztuje w ogóle to tantum rosa?

ja zaplacilam chyba cos kolo 20 zl ale nie pamietam dokladnie. W srodku jest 10 saszetek do rozpuszczenia.

Mam pytanie: czy ktoras z Was stosowala u dziecka na kolke kropelki Sab Simplex? Nie sa one dostepne w Polsce ale ja mam okazje do kupienia ich w Niemczech i w sumie to ciekawa jestem czy sie sprawdzaja tak jak o nich pisza...

ja zaplacilam chyba cos kolo 20 zl ale nie pamietam dokladnie. W srodku jest 10 saszetek do rozpuszczenia.

Mam pytanie: czy ktoras z Was stosowala u dziecka na kolke kropelki Sab Simplex? Nie sa one dostepne w Polsce ale ja mam okazje do kupienia ich w Niemczech i w sumie to ciekawa jestem czy sie sprawdzaja tak jak o nich pisza...

Kaczucha ja osobiście nie stosowałam bo za moich czasów chyba nie było ale moje znajome stosowały i mowiły że tylko to pomaga.
Mam nadzieję że mnie przyjemność kolek ominie tym razem (NADZIEJA MATKĄ GŁÓPICH :-))

reklama
Ja wczoraj zainwestowałam w biustonosze do karmienia - jeden na noc (miękki) i jeden na dzień (z fiszbinami). Stwierdziłam, że nie będę kupować na allegro, bo przymierzyłam 10 sztuk w jednym rozmiarze i każdy był inny, więc bałabym się kupować w ciemno. Poza tym różnica w cenie była mała - 5-10 zł w stosunku do internetu.
A mam takie modele:
NATURANA - DLA MAMY W PRAŻKI / rozmiary / (1301936400) - Aukcje internetowe Allegro - na noc (zapłaciłam 50 zł)
biustonosz do karmienia Alles Mama Bianca 02 80C (1281842146) - Aukcje internetowe Allegro - na dzień (80 zł)

Na noc dokupię sobie chyba jeszcze jeden taki sam, bo najbardziej mi podpasował. A na dzień będę szukać jeszcze jasnego. Ceny nie są oszałamiające, tak mi się przynajmniej wydaje.

Pani w sklepie mówiła, żeby rozglądać się za biustonoszami do karmienia najwcześniej początkiem 9 miesiąca. Z rozmiarem potem już nie powinno być większych problemów, bo one są zazwyczaj bawełniane i dość rozciągliwe - zmieści się i wkładka laktacyjna, i biust jak "trochę" napęcznieje mlekiem.

Aha - rozmiar wzięłam za radą pani sprzedawczyni taki, jaki nosiłam maksymalnie w ciąży. Czyli 80C (przed ciążą miałam 75B, więc nie ma większej zmiany ;)).

Ostatnia edycja:
Do góry