reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

Mam pytanie: czy ktoras z Was stosowala u dziecka na kolke kropelki Sab Simplex? Nie sa one dostepne w Polsce ale ja mam okazje do kupienia ich w Niemczech i w sumie to ciekawa jestem czy sie sprawdzaja tak jak o nich pisza...

ja je kupilam bo duzo znajomych i rodzina mi je polecalo. moja kuzynka ma dwojke dzieci ktore cierpialy na straszne kolki, probowala juz chyba wszystkiego i tylko sab simplex im pomagalo wiec sie ubezpieczylam jakby co

reklama
Ewa ja tez kupiłam ten stanik Alles Mama Bianca i jestem z niego bardzo zadowolona, wogóle z firmy Alles jestem zadowolona. Faktycznie lepiej kupować w sklepie bo rozmiarówka jest zawyżona. ja kupiłam przez internet (niestety duże rozmiary ciężko kupić w sklepie) i musiałam jeden stanik lekko przerobić:/

Dziewczynki, sprzedam laktator NUK elektryczny, użyty całe 3 razy. Kupiłam go za 199zł, oddam za 140zł. Nie potrzebuję go, bo dostałam drugi. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana, proszę o prywatną wiadomość. Pozdrowienia!

A tak w ogóle to zastanawiam się dla kogo mają te staniki w sklepach? Bo chyba nie dla normalnych kobietek karmiących. Do jakiego bym nie weszła, to te najtańsze, najzwyklejsze staniki były tylko w małych rozmiarach. A jak chce się kupić pasujący, to oczywiście trzeba zapłacić więcej.

A tak w ogóle to zastanawiam się dla kogo mają te staniki w sklepach? Bo chyba nie dla normalnych kobietek karmiących. Do jakiego bym nie weszła, to te najtańsze, najzwyklejsze staniki były tylko w małych rozmiarach. A jak chce się kupić pasujący, to oczywiście trzeba zapłacić więcej.

Ło... To ja jestem nienormalna, bo na mnie były rozmiary ;) Nie no - żartuję oczywiście :) Fakt, że rozmiarówkę mają w sklepach zazwyczaj dość ograniczoną. Ja mam "szczęście", bo biust zawsze miałam średni, a teraz mi wiele nie urósł.
Co nie zmienia faktu, że nawet jak obwód i głębokość miseczki jest ok, to zazwyczaj szerokość fiszbiny jest za mała i po bokach biust wychodzi. Nie wiem, czemu oni to tak robią. Jak już skończę karmić i mi się rozmiar ustabilizuje, to mam zamiar pójść sobie do profesjonalnego sklepu z biustonoszami w Krakowie, gdzie mają zagraniczne rozmiarówki i dobrze dobierają biustonosze. Może trochę więcej za nie zapłacę, ale przynajmniej będzie wygodnie.

A ja weszłam do hurtowni dla dzieci wziełam z półki 2 staniki Canpol 80c i wyszłam. Pamiętam z pierwszego karmienia że tylko bawełniany stanik był ok, te z fiszbinami lub nie daj boże jakieś sztuczne po prostu mi piersi przegrzewały i było mi strasznie źle.

Z fiszbinami też są bawełniane :)
Jak dla mnie to te biustonosze są bardzo wygodne. I dość naturalne w dotyku. Zobaczymy jak się sprawdzą w praktyce.

Ja mam bawełniane z targu...Przy Lolku sie sprawdziły znakomicie, i piersi pełne mleka sie w nich ładnie prezentowały pomimo braku fiszbin.A na noc jakoś nigdy nie zakładałam stanika...I chyba sie nie wylewało z nich ale moze ldatego, że byłam w nocy dojona baaaardzo regularnie...Co 1 h co najmniej...Kurcze na dłuższa mete by mi było niewygodnie spać w staniku.

ja kupiłam ten octonisept czy jak to tam się zwie i już spirytusu nie kupuję. Kurcze muszę jeszcze kupić to tantum rosa - może dziś jeszcze bo nie wiadomo co się dziać będzie, a to trzeba mieć tak?

Też się nad tym zastanawiałam i znalazłam odpowiedź:)
"Jak można stosować TANTUM ROSA?
Lek Tantum Rosa stosować można na dwa sposoby: w formie płukania pochwy (irygacja) oraz w formie zewnętrznych przemywań okolic intymnych.
W obu przypadkach lek należy przygotować rozpuszczając zawartość saszetki w 0.5-1 litrze przegotowanej letniej wody.
Do płukania pochwy należy używać specjalnego irygatora ( Irygator Tantum Rosa). Jest on bezpieczny, wykonany z elastycznego i gładkiego plastiku. IRYGATOR TANTUM ROSA powinien być używany tylko przez jedną osobę, można stosować go wielokrotnie. Irygator nie stanowi kompletu z opakowaniem Tantum Rosa, ale można go kupić w każdej aptece. Dokładna instrukcja obsługi irygatora znajduje się wewnątrz opakowania oraz na naszej podstronie internetowej IRYGATOR TANTUM ROSA.
Płukanie pochwy należy wykonywać od 1-2 razy na dobę. Lekarz może zalecić inne dawkowanie.
Przemywania okolic zewnętrznych.
Tantum Rosa można stosować na intymne okolice w postaci przemywań lub nasiadówek. Takiego typu stosowanie zalecane jest szczególnie po porodzie.Bywa stosowane w leczeniu różnego typu podrażnień zewnętrznych narządów płciowych"

reklama
Zgadzam się , że rozmiarówki staników sa strasznie ograniczone :/ Ja z moim 80H mogę pomarzyć o kupnie w sklepie a jak już to trzeba iść do którejś galerii i zapłacić za markę ok 150 zł a na taki wydatek mnie nie stać, więc dzielnie kupuję przez internet i ewentualnie przerabiam ;) Na szczęście póki co przerabiałam tylko jeden.
Dzwoniła do mnie koleżanka i mówi do mnie "ja podczas karmienia miała aż 80E!" - jak to ma się do mojego H bez karmienia?? Mam nadzieje, że bardziej biust nie urośnie :/

Do góry