reklama

Wszystko dla maleństwa

ja z apteki jeszcze bym radzila kupic jakies czopki przeciwgorączkowe. co prawda noworodkowi nic nie powino sie dawac bez konsultacji z lekarzem, ale w razie wysokiej goraczki trzeba jakos dzialac, i to jak najszybciej.

reklama
Z tego co wiem są gotowce tylko w szpitalach i na tych wacikach. Czytałam troche na ten temat wdzidziusiowych czasopismach i w sumie nic wiecej nie znalazłam, więc nie wiem, czy apteka oferuje taki spirytus. Zapytam sie jak będę.

ja kupiłam ten octonisept czy jak to tam się zwie i już spirytusu nie kupuję. Kurcze muszę jeszcze kupić to tantum rosa - może dziś jeszcze bo nie wiadomo co się dziać będzie, a to trzeba mieć tak?

Sunnflower mysle, że warto, bo łatwiej nie doprowadzić do stanu zapalnego i taka irygacja przyda sie po porodzie. Przymusu nie ma ,ale ja też mam zamiar sie w to zaopatrzyć. Nie wiem tylko ile saszetek zakupić.

Miałam tantum rosa po pierwszym porodzie i nie zdał egzaminu :( Tyle że może to dlatego że była źle zeszyta i rana tak czy siak się ie goiła bo nie miała prawa, była nie doszyta w paru miejscach :(Tak więc nie kupuje teraz tego.

Z tego co wiem są gotowce tylko w szpitalach i na tych wacikach. Czytałam troche na ten temat wdzidziusiowych czasopismach i w sumie nic wiecej nie znalazłam, więc nie wiem, czy apteka oferuje taki spirytus. Zapytam sie jak będę.

Nie tylko :) Ja mam taki 70-proc. w domu. Mąż kupił w makro ;) A jeśli jest w Makro, to powinien być w supermarketach też.

reklama
Zastanawiam się podobnie jak Sunnflower nad tantum rosa. Czy to jest konieczne? Nie wystarczą płukanki z wywaru z rumianku? To też jest przeciez odkażające, a znacznie mniej kosztuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry