reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wracamy do formy

Ja dałam za wygraną. Przestałam liczyć na to że szybko mi się biodra zejdą do rozmiarów sprzed ciąży:D Mimo, że waga już praktycznie taka jak przed ciążą. Musiałam sobie jakieś portki kupić bo w żadne nie wchodziłam. I tak z rozmiaru 36 mam teraz pierwszy raz w życiu spodnie 40-stki. Nieźle :p

reklama
Dziewczyny, a czy któras z Was ma brązowe przebarwienia na skórze? Zadna dotąd o tym nie pisała, wiec może jestem jedyna...?
Wygląda to tak jakby mi ktoś otoczki brodawkowe pomalował na brązowo a farba rozeszła się cieniami tez na boki, prawie jak brązowe rozstępy! Od łona do pępka idzie blada brązowa kreska, a pępek to był prawie czarny. Wczoraj odmoczyłam naskórek i drapałam aż trochę zeszło... Co z tym robić????????????????????????

Dobranocka ja mam linię od łona do pępka i od pępka trochę do góry. Zrobiła mi się pod koniec ciąży i już mnie wkurza bo wygląda jakbym miała bliznę po cięciu jakimś. A krzywa jak cholera jest :-D Czytałam że po porodzie zniknie więc czekam ale jakoś jej się nie spieszy.
Pępek natomiast jest wielką lochą. Zawsze miałam płyciutki, malutki pępuszek a teraz mam wielką i głęboką dziurę. Masakra.

Dziewczyny co używacie na te okropne rozstępy? Mi niestety powyskakiwało ich trochę i nie wiem co na to stosować?!
Kiedy po CC można zacząć doprowadzać swój brzuch do normalności , tzn chodzi mi o jakieś ćwiczenia, bo bardzo nie podoba mi się brzuch i muszę zacząć coś z tym robić.

No ja właśnie też bym chciała wiedzieć,kiedy mogę zacząć ćwiczyć - jeśli ktoś wie na 100 procent to napiszcie dziewczyny.Ponadto kiedy po cc mozna wziąść długą gorącą kąpiel w wannie i jeszcze kiedy można bezpiecznie nosić jakies większe ciężary np 10-15 kg,bo ja sie boje wózek wnosić na 3 piętro...chociaż tak naprawdę to nie wiem czy dam z nim radę...

Dobranocka - ja miałam przed ciążą różowe,blade sutki,brodawki,a teraz są bardzo ciemne,brązowe.Mam nadzieję,że będą takie jak kiedyś...Moja mama mi mówiła,że jak chodziła ze mną w ciąży to miała otoczkę dookoła ust i jej zeszło zaraz po porodzie.Dlatego na buzię na wszelki wypadek używałam kremu na przebarwienia dla mam-Perfekta Mama i nie mam nic,ale brodawki to już inna sprawa.

Ostatnia edycja:
CzarodziejkaM wg tego co mówi mój gin to 4 tyg od usunięcia szwów po CC nie kapiemy się pod lustrem wody - czyli nie moczymy na dłużej rany/blizny (tak szybko pod prysznicem można oczywiście) a 6 tyg nie podnosimy nic co wazy więcej niż nasze dziecko, więc wychodzi na to że już możesz spokojnie i jedno i drugie robić. Ja wanny nie mam więc tu dylematów nie miałam a podnosić, hmm podnosiłam troche róznych rzeczy dość ciężkich już bo jak nie boli to nie pamietam że coś w ogóle było cięte.

Dzięki Dziewczyny za pocieszenie - mój M. trochę sie z tych cycków przebarwionych podśmiewa, a mi się płakać chce ze taka jestem oszpecona. Cyce jak u murzynki - czy jeszcze kiedyś będą takie pełne i jędrne jak przed ciażą?????? :-(Smarowałam je, kupowałam dobre staniki, cóz więcej mogę?

reklama
ja mam dokladnie jak malutka
na rozepy kupilam perfecta mama, w ciazy stosowalam mustele i byla do bani
wogole plakac mi sie nad moim cialem chce, wielkie pregi na udahc i tulku i biuscie, brozowa krecha na brzuchu, pepek wileki i brazowy jakby byl brudny, otoczki brodowek jak opisala dobranocka i flak na brzuchu tragedia juz stroju kapielowego nie wloze :(

Do góry