reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

hehehe nie ma to jak dr GOOGLE :)

hehehe ja mialam wyplakatowany cały pokoj z nimi :p A kochałam się dla odmiany w Nicku :p

Faktycznie dla odmiany, u mnie wszystkie dziewczyny z klasy tylko w Nicku lub Braianie się kochały :-) Ja miałam bluzę z nimi :-) :-) Jej tyle lat minęło a ja wciąż pamiętam imiona wszystkich chłopaków. Chyba sobie zaraz coś włączę ich z neta aby powspominać szalone młodzieńcze lata i miłostki :-D :-D

Ciekawe czego będą słuchać nasze brzdące :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka....
Młoda śpi więc moge troszkę popisać....Dzis był zabiegany dzień....Po pierwsze prawdopodobnie wszystko ok z moją morfologia....Poszłam spytać o wyniki i pani w recepcji zajrzała do komputera i powiedziała że wszystko jest ok....Szpital przesyła tylko informację czy jest ok czy nie...Jeśli jest nie ok to wtedy piszą co i jak jest źle i jaki wynik a jak ok to tylko piszą w normie...Także nie wiem ile ale prawdopodobnie moje płytki są w normie!!!!...Chyba :-D
No i obejrzeli Polcie i stwierdzili że to z całą pewnością odparzenie polika ze wzlędu na ślinę...Polcia woli w nocy spać na tym boczku (lewym)....i wogole pierwszy ząb wyjdzie chyba też po lewej stronie...tak coś czuję jak dotykam dziąsło...Także mam nadal podować jej jedzonko ...Dzis dostała 6 łyżeczek jabłuszka....smakowało dzieciątku....
No i byłyśmy na zajęciach muzycznych dziś....Extra....ale za to jutro nie ma masażu niestety....No cóż...
Zaraz będzie mój serial na Foxlife...Greys Anatomy8....Ostatni odcinek 7 serii obejrzałam chyba na dzień przed wyjazdem na urlop do Polski....a teraz były powtórki i od dziś seia nr 8...Juuuuppppiiiii!!!!

Kasiek - ja bym nie szukała informacji w necie...Ja tak robiłąm na początku i większość choróbstw mi u Polci pasowało....Szok...Panikowałam, az P. się wku..ił delikatnie mówiąc i tak mnie opierdzielił ze szok....Moja mała też się wierci...ciągle macha nogami, raczkami, pręzy się czasem....ale to chyba tak jak z ludzmi dorosłymi...Jeden jest spokojny, przesiedzi cały dzien w jednym miejscu , drugi miejsca nie moze znależć dla siebie i wszędzie go pełno!!! My z P. ciagle w ruchu...więc może mała ma to po nas...Ja bym poszła do innego pediatry i to skonultowała i już...Napewno będzie dobrze!!!!! Damianek jest uroczy i nie wygląda mi na dziecko z porażeniem...nic a nic!

hefi, anecznik
- Backstreet Boys to był też mój ukochany zespół w czasach "młodości"...Kochałam się w AJ...bo był najbardziej zbuntowany i te tatuaże....A teraz Kevin też wraca bo ostatnio jak sie reaktywowali to bez Kevina!

athena my tez myslelismy o tym foteliku jednak opinie mnie przeraziły co do wygody dziecka w nim :( i szukamy dalej. Poza tym każdy mówi co innego odnosnie fotelików 9-18 dla takich małych brzdąców.

Hejka....
Młoda śpi więc moge troszkę popisać....Dzis był zabiegany dzień....Po pierwsze prawdopodobnie wszystko ok z moją morfologia....Poszłam spytać o wyniki i pani w recepcji zajrzała do komputera i powiedziała że wszystko jest ok....Szpital przesyła tylko informację czy jest ok czy nie...Jeśli jest nie ok to wtedy piszą co i jak jest źle i jaki wynik a jak ok to tylko piszą w normie...Także nie wiem ile ale prawdopodobnie moje płytki są w normie!!!!...Chyba :-D
No i obejrzeli Polcie i stwierdzili że to z całą pewnością odparzenie polika ze wzlędu na ślinę...Polcia woli w nocy spać na tym boczku (lewym)....i wogole pierwszy ząb wyjdzie chyba też po lewej stronie...tak coś czuję jak dotykam dziąsło...Także mam nadal podować jej jedzonko ...Dzis dostała 6 łyżeczek jabłuszka....smakowało dzieciątku....
No i byłyśmy na zajęciach muzycznych dziś....Extra....ale za to jutro nie ma masażu niestety....No cóż...
Zaraz będzie mój serial na Foxlife...Greys Anatomy8....Ostatni odcinek 7 serii obejrzałam chyba na dzień przed wyjazdem na urlop do Polski....a teraz były powtórki i od dziś seia nr 8...Juuuuppppiiiii!!!!

Kasiek - ja bym nie szukała informacji w necie...Ja tak robiłąm na początku i większość choróbstw mi u Polci pasowało....Szok...Panikowałam, az P. się wku..ił delikatnie mówiąc i tak mnie opierdzielił ze szok....Moja mała też się wierci...ciągle macha nogami, raczkami, pręzy się czasem....ale to chyba tak jak z ludzmi dorosłymi...Jeden jest spokojny, przesiedzi cały dzien w jednym miejscu , drugi miejsca nie moze znależć dla siebie i wszędzie go pełno!!! My z P. ciagle w ruchu...więc może mała ma to po nas...Ja bym poszła do innego pediatry i to skonultowała i już...Napewno będzie dobrze!!!!! Damianek jest uroczy i nie wygląda mi na dziecko z porażeniem...nic a nic!

hefi, anecznik
- Backstreet Boys to był też mój ukochany zespół w czasach "młodości"...Kochałam się w AJ...bo był najbardziej zbuntowany i te tatuaże....A teraz Kevin też wraca bo ostatnio jak sie reaktywowali to bez Kevina!

Super że wszystko dobrze u Ciebie i małej :-) :-) oby tak dalej :-)
Co do A.J. to ach ach :-) szkoda że mój w niczym go nie przypomina ;-)

ewela28
Na ważenie idziemy dopiero na początku stycznia. Skończyliśmy już szczepienia i teraz pediatra powiedziała, że jak się nic nie będzie działo, to co 2miesiące mamy tylko na ważenie i mierzenie przychodzić.
Tort rewelacja!
Piosenki śpiewam małej w kąpieli i w czasie porannej kąpieli, czasem recytuję wiersze Brzechwy, choć przeważnie po prostu do niej mówię o czymkolwiek :-) A śpiewam Pieski małe dwa, ach śpij kochanie, Pies na medal, piosenki Fasolek, a także dużo piosenek wojennych: O mój rozmarynie, Rozkwitają pąki białych róż, Warszawianka, Przybyli ułani, Krakowiaczek jeden...
Śpiewam to, czego tekst pamiętam ;-) czasem tylko nucę. I choć strasznie fałszuję (P. zawsze komentuje, że najpierw mogłabym z małą się obchodzić po dobroci, a dopiero potem śpiewać :-p:-D), to Emilka zadowolona:-D
iiwka
Swietny tort, chyba miałyście też dużo frajdy w trakcie robienia- 4 siostry w jednej kuchni:tak:
Dziewczyny mam STRAJK GŁODOWY!
Co ja mam zrobić? Jasiek zjadł 150ml o 6 rano i o 9 tylko 50 i teraz jak sie obudził odmawia jedzenia. Miałyście tak? Czy to objawy ząbkowania? Czy co?
Zwariuję zaraz chyba
U nas też tak było chyba przez 2 dni i jakoś samo przeszło. A teraz z kolei od dwóch dni Emilka wcina często i dużo (chyba,:-p bo z dwóch cyców chyba przy każdym karmieniu), aż czasem za dużo, bo ulewa:dry:)
A teraz idziemy tacie obiad gotować:p Siedzi mi na kolanach i zastanawia się jak tu złapać moje przedramie do buzi:)
Tata?:-D
Jaka Natalka samodzielna z tą butlą!:tak:
Do spania to nic jej nie potrzeba, tylko smoczka i tetrę-przyjaciółkę:) I sama usypia;)
U nas podobnie, choć czasem trzeba kilka razy wkładać jej smoczka do buzi, nim zaśnie, bo jej wypada:biggrin2: A wieczorem po kąpieli zazwyczaj zasypia sama nawet bez smoczka i cycka :biggrin2:
Np. z mężem podejrzewamy że mały ma ADHD... non stop się rusza tak szybko, wierci, kręci głową, bije się rączkami po brzuszku... pręży... dziś wyszukałam w necie że takie zachowanie może być spowodowane porażeniem mózgowym... sama nie wiem co o tym myśleć... lekarze nic nie mówią... od poniedziałku rehabilitacja, niby na napięcie mięśniowe, ale przy porażeniu jest podobne zachowanie dziecka... :( masakra... jak nie urok to sraczka :'(
Porażenie to na pewno nie jest, bo MPD ma więcej bardzo charakterystycznych objawów...

Moje dziecko chyba oducza się samodzielnej zabawy:-( Dziś to cały dzień chciała się bawić ze mną lub przy mnie, tylko trochę spokoju było w czasie jej snu.

Ja Kamilowi śpiewam to samo w dzień jeśli widzę że ma problem z zaśnięciem :-) czasem to tylko aaaa

Fajna piosenka już sobie słowa spisałam :-)

Na noc mój maluch zasypia przy "Sonacie Księżycowej" Beethovena :-) Gorzej jeśli telefon mi się rozładuje i nie mam jak mu jej puścić :-D

Dziewczyny dowiecie się jako pierwsze, świat już nie będzie musiał czekać na nowego króla POPU :-) Narodził się już :-) :-) Siedzę sobie z małym w pokoju a on przy kawałkach M. Jacksona tupie nóżkami i sobie pokrzykuje :-D :-D inne kawałki tak na niego nie działają, no może trochę rap :-D :-D

Jeśli chodzi o POP to widziałam wczoraj w tv że stare zespoły wracają na rynek muzyczny i rozpoczynają trasę koncertową w tym Backstreet Boys :-) to był zespół mojego dzieciństwa :-) trochę kochałam się w A.J. albo jego okularach przeciwsłonecznych już sama nie pamiętam, a teraz wracają jak ich zobaczyłam to gdyby mi nie powiedzieli to bym nie poznała tak się zmienili :-) :-) To jak dopiero ja się musiałam zmienić przez te lata :-D

Kochana 2 lata temu New Kids On The Block wrócili i myślałam że się zesikam ze szczęścia :) Ehhh te lata młodości. Cały pokój od podłogi do sufitu , każdą ścianę miałam w ich plakatach.

Jeśli chodzi o POP to widziałam wczoraj w tv że stare zespoły wracają na rynek muzyczny i rozpoczynają trasę koncertową w tym Backstreet Boys :-) to był zespół mojego dzieciństwa :-) trochę kochałam się w A.J. albo jego okularach przeciwsłonecznych już sama nie pamiętam, a teraz wracają jak ich zobaczyłam to gdyby mi nie powiedzieli to bym nie poznała tak się zmienili :-) :-) To jak dopiero ja się musiałam zmienić przez te lata :-D

Młoda jesteś... ja dojrzewałam przy muzyce New Kids on the Block :-) Ktoś pamięta?

edit... Perfecta- oczywiście cała ściana- plakaty z Popcornu i Bravo :-) Ja kochałam Joe? A Ty? Bo wiekszość dziewczyn szalała za Jordanem... Nie wiedziałam, że wrócili na rynek... w tym samym składzie?

Ostatnia edycja:
reklama
<y tak na szybko możemy powiedzieć że małemu się p[odoba, ale w nim nie da się spać(nie wiem czy w jakimś się da) bo on jest siedzący. Ja żle słyszałam o Graco czy jakoś tak a ten był na 1 miejscu w foteliki.info i to zdecydowało za kupnem...a zapłaciliśmy 810zł więc znośnie

No właśnie my ze względu na bezpieczeństwo chcieliśmy go kupić ale negatywne opinie na temat wygody dziecka że np. jak juz jest starszy i sie nie miesci w tym "zabezpieczeniu" albo że ma to za wysoko nas troche zaniepokoiły. Przymierzaliśmy nawet do niego Julke w sklepie i dla mnie był ok. :/ Zastanawiamy sie jeszcze nad Maxi Cosi Tobi.

Do góry