reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam wieczorowo:tak:
sienio
pamiętam jak przeżywałaś, ale to podobno zawsze rodzice panikują a dzieci szybko się aklimatyzują w przedszkolu:-)I pokazuj foto małego przedszkolaczka:-)
madziara78
zdróweczka dla Ciebie i Neli, żeby Wam szybko przeszło:tak: A co do jazdy to ja do dzisiaj nic nie widzę w bocznych lusterkach a jeżdżę już prawie 9 lat;-) Więc Ty się nie przejmuj, egzamin to będzie dla Ciebie tylko formalność.
aneta82 współczuję przeżyć i wracaj do zdrówka!
madzienka miłego wieczorku z małżem:tak: Oby Julka szybko Wam zasnęła...
maltanka mnie też tak już ponad tydzień "coś" brało ale zlekceważyłam i tak mi się zrobiło że oddychać nie mogłam normalnie. Więc lepiej kuruj się póki jeszcze nic się nie wykluło.
sunday może jakaś aspirynka na noc? A my do okna założyliśmy uszczelki i jest o niebo cieplej.
talia super że prace postępują! Może na święta już ubierzecie choinkę w swoim mieszkanku, czego szczerze życzę.
fogia nie pędź tak, jeszcze masz trochę czasu. Odpoczywaj więcej:tak: A te bańki to takie na "denaturacie"? bo podobno są w sklepach jakieś mechaniczne....
Ja dzisiaj trochę leżałam jak mały spał a później już normalnie chodziłam. Z moim dzieckiem coś się porobiło, spał ponad 3 godziny, ładnie zjadł obiad, ładnie się bawił i nie marudził:szok: Tylko w kółko powtarzał "Kuba gzecny, chyba Mikołaj psyjdzie" Jestem dumna z niego:-) Bo jakoś dzisiaj nie chciałoby mi się z nim biegać po domu:tak: Teraz już śpi więc i ja się kładę. Miłej nocki:-)

reklama
Witam o poranku, pierwsza jestem?:szok: Widac ze sobota dzisiaj i dlugie wylegiwanie sie w lozku :-) U nas juz wszyscy na nogach, Maks dorwał lizaka i nie bylo mocy na niego zeby mu go zabrac :-( zaraz kakao zrobie i kanapki z pasztetem :-) mniam!:-)
Ja obudzilam sie z wielkim bolem gardla, moj M tez narzeka az w nocy wstawał po tabletki :-( mamy neoangin(czy jakos tak) ale ja nie moge tego ssac - wykreca mnie na samą mysl. :-( tzreba by sie zaopatrzyc w cos innego .

fogia uwielbialam ten moment przygotowania do narodzin bobasa, skladanie przebieranie ubranek- ja dostalam mase od bratowej wiec mialam co przebierac, z reszta nadal co mi podrzuca po swoich chlopakach :-), Ale i tak kochana oszczedzaj się:-)
Antuanet Slodziak z Kubusia, ale musi to wygladac ekstra jak tak mowi, my juz mowimy Maksiowmi o Mikolaju ale jeszcze do konca chyba nie obczaja o co chodzi, no ale w sumie to moze i lepiej dla nas :-):-):-)

Ja zaglądam do was na chwilkę z kawusią w ręku...

u nas już lepiej, Nela nie gorączkuje, prawie nie kaszle... więc jestem dobrej myśli że do mikołaja wydobrzejemy... oby!
Mam tylko nadzieję żeby Julcio się trzymał...

Sienio Julek też w piątek przyniósł zdjęcia... jedno - z kolegą ma rewelacyjne! Kolega to oczywiście synek mojej siostry więc mają rodzinne super zdjęcie! :-) jak uruchomię mój skaner to wstawię je na bloga i pokażę na :ninja2:

Chorowitkom dalej podsyłam zdróweczko!!!

Talia fajnie że przynajmniej mama nie zaniemogła! Udanych zakupów życzymy! :-)

Mandziula ale mi smaka na pierogi robisz... mniam...
a ja w planach mam dziś kopytka ;-)

Madzieńka Anaconda
udanych tańców... szkoda że nie możemy się z Wami spotkać! :-(

Madzieńka złóż Tacie najserdeczniejsze od nas :tak:;-)

Karlitka podczytujesz nas? Mam nadzieję że czas szybko ci ucieka... że odpoczywasz w doborowym towarzystwie i już w poniedziałek będziesz w domku!!!
Później do Ciebie dryndne... tylko nie wiem o której najlepiej żeby ci nie przeszkodzić... ale to nic - bedę cię łapać :tak:

Fogia my rozumiemy instynkt ale uważaj na was!!!! Masz jeszcze czas więc nie przepracowuj się bo nie warto narażać maleństwa! :tak:

Antuanet
ale masz słodkiego synia!!!

Julo też nie może się doczekać Mikołaja... codziennie się dopytuje czy to już dziś przyjdzie....

idę pić tą moją kawusię bo mi zamarźnie... :-D:tak::-D

A zapomniałam Madzieńka napisałam maila

Ostatnia edycja:
Witam i ja :-):-):-)
My dzisiaj do godz.9 spaliśmy no a co za tym idzie dopiero za śniadanie się wzięliśmy :baffled::baffled:
Talia a daleko od Was mieszkają Twoi rodzice? I obyś już na święta w swoich czterech ścianach była :tak::tak::tak:
Madziarka dużo zdrówka dla Was żebyśmy mogli się spotkać za tydzień na mikołajkach :tak::tak::tak:
Madzienka i jak przygotowujecie się do baby disco? Bo my tak :tak::tak::tak:
Fogia oj fajnie masz z tymi przygotowywaniami do narodzin bobaska :tak::tak::tak:
Senio jak Maja w tamtym roku poszła do przedszkola to ja też od razu zauważyłam u niej zmiany rozwojowe, też jestem zdania że dziecko powinno chodzić do przedszkola :tak::tak::tak:

witam i ja
a my dizs do 9 w łózku leżeliśmy, Mikołaj brykał a ja odsypiałam cały tydzień:tak::tak:
potem usiłowałam porzadki zrobić ale jakos nie wyszło bo Mikołaj mi pomagał, teraz śi to skończyłam pierożki i zaraz taki wczesny obiadek bedzie:tak::tak::tak: a potem muszę domek ogarnąc bo jutro rodzice przyjeżdzają;-);-);-)

antuanet słodziak z Twojego Kuby:tak::tak:

madziarka i jak po bańkach??? przeganiajcie te choroby daleko:tak::tak: kopytka tez dobra rzecz:tak::tak:

madzienka, anaconda udanej imprezki życze:tak::tak::tak:

Witajcie, my juz po wizycie u pediatry nadal nic nam nie jest....wiec na disco idziemy:tak::tak::tak:
Kreacje szykujemy więc anaconda do zobaczenia:tak::tak::tak:

Madziarka odpisałam....

Karlitka podczytuje nas....ciekawe jak tam nasza ciężaróweczka....

Kupiłam torebki niestety nie było tyle ile chciałyście....a więc
Sunday-2 duże i 2 małe (1,18zł)
Mandziula-3 duże (0,90zł)

Ale pusto:unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure:

gdzie jesteście??????

My po andrzejkach:tak::tak::tak::tak::tak:

Baby Disco...super imprezka, szkoda tylko ze nas tak mało było:-(, anaconda jak imprezka dalej...rozkręciła się jeszcze bardziej???:-):-):-)
za rok idziemy w większej grupie...obiecujecie???
krótka relacja :elvis:

Imieniny taty tez udane, pojadłam pyszności za wszelkie czasy...i jeszcze jutro do mamy na obiadek jedziemy więc niedziela wolna od garów....:tak::tak::tak::tak:

A za oknem zima...i ślisko:blink::blink::blink:

a jak zdróweczko naszych chorowitków???

Ostatnia edycja:
Witam się sobotnio, a w zasadzie prawie już niedzielnie;-)
zaraz spróbuję nadrobić zaległości ale nie wiem, czy mi się uda:-(bo moje dziecko się zepsuło:-:)-:)no:spało do tej pory bardzo ładnie, a od nocy z czwartku na piątek jakiś koszmar...budzi się co pół godziny...z wyjątkiem, gdy śpi razem z nami:sorry2:dłużej też wieczorem siedzii w efekcie nie mam na nic czasu:wściekła/y:
poza tym, o ile niedawno opanowała pierwsze pojedyncze kroczki na czworakach, to teraz już zasuwa po całym domu jak mały samochodzik:tak:raczkowanie pełną parą:tak::tak::-):-):-) (no ale przecież w piątek 8 miesięcy nam stuknęło) a co za tym idzie pilnowanie non stop, bo przecież szafki i inne zakazane miejsca sa najfajniejsze:baffled: zresztą co Wam będę mówić - same wiecie:-p
dziś jeszcze pojechaliśmy do Rampersa obejrzeć fotelik (Kiddy Guardian)...ale się nie udało, bo na Inżynierskiej mieli awarię i powódź:szok::szok: a na Wolskiej tych fotelików nie mają:no::-:)-( no a poza tym sobotnie porządki i stanie przy kuchni...i tak szybko dzień zleciał:-(że dopiero znalazłam chwilę by zasiąść do internetu:sorry2:

a w piątek w pracy była lista osób, którzy będą pracować poza Lublinem, mnie na niej nie było...także już teraz oficjalnie można powiedzieć, że się udało!!! :-D

ojej, ale wirusów się rozpanoszyło....wszystkim chorowitkom dużoooooooo zdrówka!!!
super, że disco się udało!!za rok i my się już piszemy ;-)
no i przyszła zima :-( dobrze, że dziadek na Mikołaja kupił sanki...będzie okazja wypróbować ;-)

widziałyście dzisiejsze Kuchenne Rewolucje?znowu był Lublin i Czarcia Łapa...jestem pod wrażeniem...kiedyś trzeba się tam wybrać!

Ostatnia edycja:
Witajcie,
wiecie że moja Nela dopiero wstała :szok: spała prawie do 9 - chyba odsypiała te wszystkie noce co ją kaszel budził... :-D:tak:

Karlitka dziękuję za smska!!! Nasza Ciężaróweczka napisała że cały czas podczytuje ale nie może nic odpisać bo ma za kiepski net... że Norbert w dzień śpi a w nocy szaleje, że Gabi jest grzeczna... i że jest w luksusowych warunkach - leżą we dwie w sali bo reszta już urodziła i przenieśli je na noworodki :tak:;-)
Karlitka czekamy na dalsze wieści! :) trzymaj się dzielnie a jutro marsz do domku leżakować!!!!

Madzia Anaconda zdjęcia cudne!!! Ślicznie dziewczyny wyglądały... szkoda że nas nie było :baffled:
Madzia ale masz dobrze z tymi niedzielnymi obiadkami... ja dziś niestety stoję przy kuchni... robię dziś łososia ;-)

Misia a no - teraz to się dopiero zaczyna pilnowanie :tak:

idę robić śniadanko bo jakaś głodna się robię... a później niedzielna kawusia... nmiam...

reklama
Ale wszystkie poszalały na andrzejkach że nadal pusto:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

My już po śniadanku...powoli szykujemy się na jakieś małe-ciężkie zakupy, wykorzystując obecność P a później do mamy na obiadek...

Madzia łososia mniam....chyba kiedyś przyjadę podpatrzeć jak go robisz...

Karlitko nawet nie masz co poczytać, bo dziewczyny nie odzywają sie:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

ja już dzisiaj mocno zaciskam kciuki za jutrzejszy dzień...mocno mocno bardzo mocno...za Karolinkę i Kasię:-):-)

Anaconda a Ty gdzie jesteś???tak długo zabalowałyście na andrzejkach???;-)

Moja Jula siedzi przy swojej zabawkowej skrzynce pocztowej i wysyła listy do Mikołaja i mówi "Mikolaju mikolaju przynies pjezent duzi":-D:-D:-D:-D

Miłego dnia

Do góry