reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

ola, mikrobibra powiadasz? sorry, ze ja tak o tych oknach i lustrach, ale ja mam w domu maly 'big brother' i lustra mam wszedzie. A ja po prostu nie umiem ich myc i robie tylko nowe mazy.

A wszystko kupilam w promocji mniej niz 50% :) a ze przesylki sa za free, wiec lubie robic zakupy przez internet. Teraz przymierzam sie do kupienia wanienki, takiego kuferka na kosmetyki
21cJ5zbHkjL._SX315_SY375_PIMothercareGreen30percentoff,BottomRight,-10,-10_SX315_SY375_.jpg
i zastanawiam sie czym sie kierowac przy zakupie torby do wozka, czy ogolnie na wyjscie gdzies. Chociaz w jednym sklepie przy zakupie bodajze pieluszek dostane jakas tam za free

reklama
aga_cina - z doświadczenia koleżanek: co najmniej 30 tetrówek. Grosze kosztują, a używa się ich do wszystkiego, od wycierania małej paszczy, poprzez zasłanianie wózeczka, podkładki antyzarzyganiowe na ramię mamy etc. Lista zastosowań jest długa.

do karmienia mam juz wszystko :) no moze jeszcze to ocieplacze do butelek musze kupic :)
Myslicie, ze 8 tetrowych pieluszek wystarczy?

myślę, że 10 to minimum. tyle miałam przy Piotrusiu i wcale nie było tego wiele. potem dokupiłam jeszcze kilka flanelowych. nie nadążysz z praniem. są jednak ciągle w użyciu, jak nie przy ulewaniu, przy jedzeniu, to na przebijaku podczas przewijania, w wanience. ja zawsze też 2 nosiłam w torbie przy wózku, tak na wszelki wypadek. często się przydawały.

Dokupie biale :) kupilam te kolorowe, ale jakos tak mi sie dziwnie na nie 'patrzy', moze dlatego ze widze je pierwszy raz, a zawsze tylko takie tradycyjne, biale, lub lekko rozowe, bo komus wrzucilo sie cos czerwonego do prania ;)

echhh a ja dostałam od mamy ciuszki, które kiedyś należały do mnie i do mojego brata...takie słodziaki, bo 27 lat temu to większość rzeczy przysyłała ciocia z Niemiec. Kaftaniki były troszkę pożółkłe, więc je wymoczyłam w vanishu i wyprałam i dupa blada:( nie zeszło..a myślałam, że Junior będzie miał rzeczy po mamie;)

echhh a ja dostałam od mamy ciuszki, które kiedyś należały do mnie i do mojego brata...takie słodziaki, bo 27 lat temu to większość rzeczy przysyłała ciocia z Niemiec. Kaftaniki były troszkę pożółkłe, więc je wymoczyłam w vanishu i wyprałam i dupa blada:( nie zeszło..a myślałam, że Junior będzie miał rzeczy po mamie;)

po mnie ostał się jeden pajacyk w super stanie, jakby został zakupiony rok temu i uwielbiałam go zakładać synkowi, a kilka pozostałych rzeczy sparciało i dosłownie rozleciały się w rękach:-D

reklama
Do góry