reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

GALA- no dokladnie,opicie sprzętu to podstawa:tak:;-)takze niech sie tylko Pawimi pojawi to wbijamy sie na impreze-ja upije sie na smutno...ale bede z Wami..

am nadzieje,ze posciel Wam wyschnie dziewczyny..ja mam na zmiane bo co wizyta w Ikea to nowa posciel wpada sama do koszyka;-):-p

ubralam sie cieplo na "suszenie" kola a czuje sie jakaś polamana,musze poszukac poduszke elektryczną i sie rozgrzać:baffled:

reklama
wiesz co Mamo........ najpierw poczekajmy z tym upijaniem co pokaze wynik betki......... jesli bedzie wysoki, to moze nie bedzie Ci wolno pic..... a jesli niski, to moze nawet bedzie wskazane..... chocby i na smutno, to trzeba bedzie zacisnac zeby i przez to przejsc......

jestes nam wszystkim tutaj tak bliska, ze przezywamy to niemalze razem z Toba...... oczywiscie tak jak sie da........
ale naprawde glowa do gory, biust do przodu i bedzie dobrze!
bo musi byc!

masz fajnego mezulka, kochane i zdrowe dzieciaczki i wcale a wcale nie musisz konczyc staran o jeszcze jednego maluszka... ale przeciez to wszystko wiesz....
jestes mloda babka i wszystko przed Toba...
a nic sie nie dzieje bez przyczyny.....
ja w to wierze i to sobie powtarzam ciagle kiedy co miesiac wyskakuje mi jedna krecha a ta druga nie chce wyjsc, choc czary mary tam odprawiam nad tym testem i ogladam go ze wszystkich stron ;-)

czekamy razem z Toba na jutrzejsze wyniki
i trzymamy Cie za reke

GALA- dziekue Ci!!!! wiesz co-Ty to musisz być "jajcara"-wiesz co mam na myśli???:)))szkoda ,ze mieszkamy tak daleko od siebie bo normalnie mam ochote sie z Tobą spotkać...

ja tez zawsze oglądam test z kazdej strony i az sie usmiechnelam jak o tym napisalaś-juz widze nas 2 ogladajace test pod swiatlo i szukające cienia cienia drugiej kreski...ale to tak jest jak sie baaaardzo chce dziecko...
ja czuje Wasze wsparcie i dzieci Wam trzymam sie w pione bo inaczej przeplakalabym pol dnia...wiele z dziewczyn tez jest po stracie i wiemy jakiego sparcia sobie udzielac ,co choć troche koi ból...

a moze jeszcze razem bedziemy chodzily z brzuszkami i rosly :):))...

Hej, mężuś jakby lepiej;) chyba okłady z niemłodych piersi pomogły;-). Na szczęście mój nie jęczy i nie marudzi. Wyrywa się do prac domowych bo go deprymuje, że bezużyteczny...
Hania po bańkach szaleje, chyba powtórka w czwartek jak nic się nie zmieni.

Zuzkus fachowa kobitka
Weroniczka dobrze, że ku lepszemu idzie
Gala;-) u nas tak jest, że jak coś nawywijam ja, to mąż i tak mnie przeprasza...:zawstydzona/y:
mamo:-D

U mnie też pranie, pranie tak jak u Was

Hej!!!

Pawimi pozazdrościć tylko tego nowego, czerwonego sprzęciora!!!
Weroniczka super że Tadzio ma się lepiej. Resztę pewnie dopiero złapie... Osobiście uważam że im wcześniej dzieciaki przejdą ospę tym lepiej.
Gala doczekasz się w końcu tych upragnionych dwóch kresek!! " Czary mary nad testem"- podoba mi się... My przy Michałku co test to oglądaliśmy go w różnym świetle mając nadzieję że może pod jakimś innym kontem zobaczymy te dwie krechy... :) no i mamy Michałka a teraz jeszcze wpadkową Hanię (co wydaje się byc nierealne przy moich poziomach hormonów:-D)
Zuzkus niezła jesteś z tymi autami:tak:
Mama no ja się czuję ogólnie nieźle tylko te nogi takie opuchnięte... Niedługo trzeba b ędzie przygotowywać rzeczy dla maluszka, poprzynosić, uprać i wyprasować ubranka i pieluszki tetrowe. Skręcić łóżeczko (komoda z przewijakiem stoi już od jakiegoś czasu). W piątek rano mamy kolejne spotkanie z położną. Dzisiaj dostałam od niej maila że mam codziennie rano kontrolować wagę... Mam nadzieje że będzie dobrze. Nie miałam problemów ani z obrzekami ani z ciśnieniem przy poprzednich ciążach. Nie wiem czemu teraz się jakieś problemy zaczynają :(
A jak Ty się czujesz kochana? Bardzo dobrze że wróciłaś do nas...
bedismall a jak Ty sę czujesz? i jak dzieciaczki? Ty masz termin porodu szybciej niż ja. Też jesteś taka przerażona jak myślisz o tym jak sobie dasz radę? Ja ciągle staram się brać za przykład Joaś... ale obawy mam o to jak będzie na początku.
Izulka u mnie jak u ciebie. Nawet jak ja coś zrobię to i tak mąż przeprasza:-). Zdrówka dla Hani

ściskam mocno wszystkie mamuśki

Ostatnia edycja:
szkoda ,ze mieszkamy tak daleko od siebie bo normalnie mam ochote sie z Tobą spotkać...

no ja juz pare razy taki pomysl mialam..........
ale cholercia ten Poznan jest strasznie daleko :baffled:

tak sie czasem zastanawiam jakby to bylo, gdyby byla okazja tak choc jeden raz moc sie zpotkac ze wszystkimi kobietkami z tego wateczku :-)
oj dzialo by sie dzialo :tak:

juz widze nas 2 ogladajace test pod swiatlo i szukające cienia cienia drugiej kreski...

ha ha ja to nie dosc, ze ogladam ze wszystkich stron, to jeszcze nie dowierzam i urzadzam pare razy kontrole tak z zaskoczenia..... czy aby to nie jakis zart i czy nie wyskoczyly po jakims czasie te II :-D

a moze jeszcze razem bedziemy chodzily z brzuszkami i rosly :):))...

...no ja tego nie pisze za kazdym razem bo byloby nudne....
ale ja caly czas o tym mysle i nadzieje taka mam :tak:

GALA- z zaskoczenia bierzesz testy :):):))))) to sie usmialam -bo ja tez:))ale jajka...

no a spotkanie bylo by czadowe -bez dwóch zdań...mamy tu super babki i na pewno buzku by sie nam nie zamykaly:):)))

EWUNIA- no to dobrze,ze w kontakcie z polozną jestes,ze sluzy pomocą i daj znac po spotkaniu :)

AZILE- co u Ciebie kochana??????????

IZULKA-u Ciebie tez pranie :)) moze dzis jest Światowy Dzień Prania :):)))

jestem za!!!!!
jak nie opijemy to przechlapane, znowu padnie a szkoda bo na pewno taki piekny slodziutki czerwoniutki jest... ;-)
obejrzalam sobie jakis stary odcinek "chce byc piekna" i az sie poplakalam...........
nacierpia sie te kobietki ale jakie potem maja piekne zabki, noski i biusty......
mnie wystarczylyby nowe zabki i biuscik i naprawde juz nic wiecej........ :-D

Jestem za opiciem!!! Bez dwóch zdań!
Gala ja bym sobie tak cycki podniosła bo jak tak dalej pójdzie to mi się będą podczas biegania między nogami plątać:(

IZULKA-u Ciebie tez pranie :)) moze dzis jest Światowy Dzień Prania :):)))

Mama - dołączam się do Światowego Dnia Prania - dodam, że bez entuzjazmu:((( Bleee... U mnie do normalnego prania dochodzą bluzy i spodnie Hubertowe. Wiesz jak to się pierze, nie??? Najpierw namaczanie, wywabianie plam, pranie, prasowanie, brrr...

EwuniaF, Bedismall - laski, a kto da radę jak nie wy??? No kto??? Więcej wiary, morze cierpliwości i spokój a wszystko poukłada się samo na odpowiednie półki. Wyluzujcie dziewczyny. Może trochę krócej pośpicie, może czasem będzie Wam się chciało ryczeć w niebogłosy, ale znacie coś piękniejszego niż uśmiech dziecka i wiara, że mama może wszystko? Ja nie znam...

Co do zaproszeń: dziewczyny, mieszkam daleko od kraju, ludzie, których tu spotykam są różni, nie wiem czy Bedismall ma podobne doświadczenia, ale na ogół to bardzo interesowne osoby,które biorą, dając w zamian kłamstwa, zazdrość i zawiść. Każdą z Was powitałabym chętnie z otwartymi ramionami więc jak tylko Wam przyjdzie do głowy podróż na Zieloną Wyspę możecie liczyć na moją gościnność, ciepły kąt i całą masę hałasu:)

Jeśli chodzi o podróże: przetestowałam lot z dwójką dzieci i w szóstym miesiącu ciąży z dwoma walizami i wózkiem. SAMA. Nie polecam, ale da się. Umordowałam się okropnie, ale poleciałam.
Nie zakładam też, że zawsze będę wszędzie zabierać dzieci. Marzy mi się weekend tylko z mężem w Barcelonie. Obiecaliśmy to sobie na 15 rocznicę, więc za dwa lata, jeśli nic się nie zmieni, zostawiamy dzieci z babcią i srrrruuuu:))))

Poz tym spoko. Czekam na telefon z dziekanatu z potwierdzeniem przyjęcia na studia, Iggy ma chyba skok wzrostowy: śpi już trzecią godzinę i je jak przerwany.

Taaaa koniecznie trzeba sprzet opis tylko...dla nas to juz pora dobra ale Pawimi bedziemy od rana do picia namawiac??? ;-) :-D

Anaklim moj M jak pracowal na Slasku a jeszcze nie bylo Macka to raz na miesiac zostawialam dzieci mojej mamie i sruu do niego piatek sobota i niedziela tylko dla nas...oj dzialo sie dzialo. Warunki mial super pokoj 2-osobowy z lazienka, WC i aneksem kuchennym

Ja sobie pranie na sobote zostawilam ;-) a dzis lodowke mylam

Pozdrawiam
Gala Mamo czytam o sprawdzaniu testow i az sie przykro robi bo ile jest takich kobiet ktore placza nad testem z II wcale nie z radosci :no:

A zjazd jak najbardziej...tylko gdzie my znajdziemy taka sale zeby dzieci pomiescic?!?!

Izulka moj maz jak chory to oj oj! Umiera juz przy katarze

reklama
Zuzkus - u mnie też. Umiera przy katarze i to dość głośno, żeby wszyscy słyszeli jak cierpi:))) Grypa to już agonia:) Ale jak mu coś na prawdę dolega to po cichu bierze leki:( Faceci:(

Mama - wiad na priv Ci posłałam.

Laski ja się wybieram w styczniu do Polski, chyba sama, albo z Iggim więc dojadę w sumie wszędzie na spotkanie, dajcie tylko znaka wcześniej:)))

Do góry