reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Antuanet ale macie zaśnieżone autko...z mojego na szczęście wiatr zwiewa śnieg:tak::tak::tak:

Karlitko czekamy na wieści z usg...
A co do skakania to moja po wszystkim skacze czy to fotel czy to łóżko

A mi spaliły się czerwone lampki na choince buuuuuuuuuuuuuuuu
chyba teściowa mi wczoraj zauroczyła choinkę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
karlitka trzymam kciuki za usg! A Gabrysia akrobatka. :-)

a ja znowu mam skurcze co 10 min, no co za cholerstwo. :crazy: wzięłam ciepły prysznic, wypiłam leki, idę się położyć.

A mi się zachciało faworków i zamierzam je zaraz zrobić bo i tak z domu wyjść jeszcze nie mogę :crazy::crazy::crazy:
Fogia leż plackiem cały dzień może przejdą skurcze
Karlita nie możesz odpocząć widzę :blink::blink:
Antuanet ale masz zaśnieżone autko, nasze to tylko z jednej strony było całe w śniegu bo wiatrzysko wiało tylko na jeden bok :-D:-D:-D
Zmykam zabierać się za faworki :tak::tak::tak:

Po 3 dniach siedzenia w domu postanowiłam wyjść z córką na spacer i przy okazji zrobić zakupy w STOKROTCE. Nie udało się. doszłam do Willowej i wróciłam. Zaspy były tak duże że utkną mi wózek. Nie dałam rady dalej go pchać. Na chodniku wydeptana jest ścieżka na dwie nogi. Porażka. Wróciłam pod blok tam chodnik odśnieżony. Maja pobiegała trochę przy klatce. Zmarzłyśmy obie.

Dziewczyny stosujecie mleko GERBER? Jeśli tak to jaką macie opinię na ten temat?

Witam po nieprzespanej nocce. Siadłam na chwilkę odpocząć od kuchni:-p:tak:.
Fogia, tylko nie rozpakuj się za wcześnie;-).
Karlita, niezła akrobatka z Gabi - Juli nie raz zleciał i śmiejemy się że z niego śliwka węgierka i gruszka ulęgałka w jednym;-):tak:. Z resztą śliwkę miałyście mozliwość w Bugi zobaczyć;-):tak:.
Antuanet, nasz też na parkingu samochód zasypany - mamy tyle dobrze że mamy parking wspólny z karetkami pogotowia to czasem spych odśnieży;-):tak:.
Anaconda, podeślij trochę faworków jak już nasmażysz bo u mnie to tylko na tłusty czwartek je robię:tak:.

witam i ja

u mnie ciągdalszy poszukiwana butów i dalej nc, wróciłam zmarznięta i z wielkim nerwem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: gdzie w Lublinie mżna jeszcze za butami połazzić??????

karlita widzę że cię porządkowanie dopadło, ja pamiętam jak dziś ze wszystkie okna wyszorowałam:-D:-D:-D a Gabi to niezła akrobatka:tak::tak:

antuanet oj cięzko dziś z tym odśnieżaniem, u nas małż też z łopatą latał jak chaciałam wyjechać:tak::tak:

anaconda faworki!!!!! ależ mi smaka narobiłaś:tak::tak::tak:

fogia uważaj na siebie:tak:

a moje dziecko ma faze że tylko mama, już mi normalnie ręce opadają jak tylko mnie zobaczy to zaraz lezie i coś chce:no::no: i strasznie szybko zaczą się uczyć nowych rzeczy:tak::tak::tak: i zaczyna chodzić przy meblach:tak::tak::tak::tak::tak:

zmykam dokończyć obiadek i posiedzieć w ciszy chwilke bo Kola jeszcze śpi:tak::tak::tak:

Ale zimno na dworze.... wieje brrr.... wyszłam z Nelą, doszłyśmy do kościółka zobaczyć kiedy będzie ksiądz i wróciłam z nią do domu... bo tak wieje że się iść nie da... nie wiem co mojemu tak gorąco było - chyba łopata i odkopanie samochodu tak go rozgrzało :-)

Madzieńka miałaś rację - nawet do biedronki nie dotarłam, szkoda mi małej było... :-)

Karlitka daj znać jak tam usg... zaciskam kciuki oby nic się nie działo!!!
A co do skoków -- zobaczysz co drugie będzie wyprawiało...:-p mi już szkoda słów na moich rozrabiaków... ;-):tak: bo Nela powtarza po Julku wszystkie jego głupoty... tyle że ona czasami nie jest taka sprawna jak on, albo ma krótsze nogi... i nie zawsze skończy jak Julian...

ale tak szczerze to myślę że ją to trochę wzmacnia- przynajmniej nie jest mazgajem, wywali się to się otrzepie i idzie dalej :-D:-D:-D:-D a Julek jak był młodszy to płakał i czekał aż się go pocałuje a Nela przychodzi żeby ją pocałować dopiero jak na serio mocno rąbnie... :-);-)

Fogia oj... ciekawe ile ty jeszcze takich skurczybyków wytrzymasz... nie rozpakuj się za wcześnie! Leź i odpoczywaj ile się da...

ale Anaconda smaka robi... mniam faworki - u nas się je robi tylko na tłusty czwartek... ale zawsze można tradycję zmienić nie? To jest ciasto dobre na wyżycie się nie? Anaconda podpowiedz - kto ci aż tak podpadł? :-D

A ja idę robić kawusię póki mała padła... a później znowu za drugie trzeba sie brać... a ja znowu mam jakiegoś lenia...

Ostatnia edycja:
wróciłam z usg i od razu przekazuje najświeższe wieści :-)

Norbert
dalej jest chłopcem ;-)

jest śliczniusi widzielismy Go na 4D ;) słodko spał z główka na rączkach a nosio jaki ma śliczniusi ;-) dostałam czarno białą fotkę to później ją zeskanuję ;-) chociaz w kolorze ładniej to wyglądało ;-)

duża sztuka z niego, ma bardzo długie nóżki bo wychodzą na skończony 40 tydzień

ogólnie średni wiek ciąży to 39 tydzień i 4 dni więc w sumie wychodzi jakby mały był 2 tygodnie starszy więc potwierdza sie usg z 32 tygodnia gdzie mały wymiarami był juz w skończonym 34 tygodniu ;-)

nie licząc usg ze szpitala gdzie wyszedł o wiele mniejszy ;)

obecna waga Norberta .... 3700g
:-D ładna kluseczka nam się szykuje

wszystkie przepływy w porządku, wszystko na swoim miejscu ;-)

była tez kontrolowana blizna ... lekarz się zapytał czy będzie kolejna cesarka powiedziałam że tego nie wiem - blizna ma niecałe 5mm ale na środku bo mierzy się na środku - powiedział ze tu Pani dr musi zdecydować co do porodu.

anaconda u nas faworki też się robi tylko na tłusty czwartek ;-)

reklama
karlita super że wszystko dobrze, i jaki duży już. Fajne takie USG 4D, myśmy zawsze tylko normalne robili w szpitalu, ale to kwestia kaski.

Jakbyś urodziła w tym roku to byś miała dzieciaczki rok po roku :-),tak jak ja :tak:.

Do góry