reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2010

cześć dziewczynki.
my dzisiaj po szczepieniu, ja po pobraniu krwi. Poza tym stara bida czyli nic się nie dzieje:-)

Madzik, dzięki za pocieszenie, generalnie wszystko jest ok z Hanką więc tak bardzo się nie zamartwiam i biorę na luz:-)

peemka, pobrałam AllPlayera i wszystko mi działa

tweenie
, za parę lat będziesz się prosić, żeby przyszła do łóżka:-) czasami są beznadziejni???? praktycznie zawsze sa beznadziejni, a chwil grozy współczuję serdecznie, człowiek się robi kilka lat starszy w takiej chwili...

ewelad, od kiedy wracasz? do roboty w sensie.... moja też ma czasem takie plamki suche na ramionach i na udach czasami, znika i się pojawia, nie przejmowałabym się tym raczej.

agatka, no normalnie chyba rozniosłabym ta lekarkę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak jej coś nie pasuje to mogła panienką na telefon zostać i wybierać który klient jej się podoba i którego obsłuży a którego ni. Franca jedna, ufff ulżyło mi

reklama
Witam wieczornie :-)
m ma dziś wychodne, a ja się przy karmi relaksuję, ale mały jeszcze nieśpi i co chwila wyrzuca smoczek na podłogę i mnie przywołuje. Byłam dziś z Antim, koleżanką i jej brzdącem na seansie w multikinie, było bardzo sympatycznie, cała sala kinowa dla nas, szkoda tylko że drinków z palemką nie serwowali :-) mały był wręcz zauroczony kinem.

ewelad gartuluje wygranej, to zaszalejesz na zkupach dla Lili :-)

jedyneczka no mnie się też zdaje, że mały bliskości w nocy potrzebuje, dziś na przykład w okolicach 4 postanowił mnie obudzić uderzając mnie smoczkiem po twarzy :-), bo oczywiście zasypia w swoim łóżeczku, a potem biorę go do siebie:happy2: bo wygodna się zrobiłam i nie muszę wstawać w nocy do łożeczka tylko szybko na leżąco serwisować szkraba :-)

agatka_natalia u nas do 4 miesiąca było jedno karmienie ok 3 i tak się coś poprzestawiało, że budzi się co 2 godziny :szok: a co do lekarki to straszna historia, co ona tylko uśmiechnięte dzieci raczy leczyć?? jakaś delikatnie mówiąc dziwna. Przyjemności na narciarskim wypadzie:-)

MMmmMM mój mały też taki cycuś mamusi jest :-) a ten pediatra to niech sponsoruje te słoiczki jak jest takim zwolennikiem :-) na początku te kwoty są co prawda nieodczuwalne, ale potem ziarnko do ziarnka...:-)

ewelad ja planów dnia nie wprowadzam z uwagi na powrót do pracy, niech się panie w żłobku wykarzą :-) pewnie mają swoje sprawdzone metody, tylko czy mój mały cwaniak bedzie na nie podatny??:-)

tweenie też bardzo lubię z małym spać, na początku całe noce spał w łożeczku, a teraz co raz prędzej biorę go do łóżka, mam tylko nadzieję, że przez to kiedyś w jakieś kompleksy nie wpadnie :-D

aneta-h dzięki za słowa pocieszenia, no mam nadzieję, że uda się to wszystko jakoś zorganizować, póki co mam jeszcze miesiąc, do pracy wracam 7 lutego :-/

Tymczasem.

ja już prawie sama ze sobą piszę tutaj:-D ale jeszcze tylko tydzień:-)

sąsiad przyszedł nam powiedzieć, że jak był z psem to jakaś laska parkowała i porysowała D samochód, auto służbowe, więc dramatu nie ma- D napisał kartkę z nr tel, dał za wycieraczkę i czekaliśmy, właśnie zadzwoniła mama tej dziewczyny cała w stresie i mówi: 'k..., drugi raz jej auto dałam i drugi raz komuś zderzak uszkodziła':-D

agatha wracam 17.01 do kołchozu:-(
peemka ja nad planem pracuje, bo babcia sytuacji może nie ogarnąć

Ostatnia edycja:
eweladka gotuje mięsko razem z warzywami,właśnie czytałam też że powinno sie osobno,ale nie wiem dlaczego, mama mi też tak gotowała obiadki i było oki,w żłobku u teściowej też tak gotują. A synek koleżanki...nono....wie co dobre hihi.
Oj to mała będzie miała radoche z wygranej jak mama coś fajnego kupi

ewelad a wiesz nie wiem sama, Emi miała np. na kostkach u nóg i na udzie nawet:baffled:
Niby nie gotuje się na mięsie wywarów/zupek ale myślę że to raczej rosół ciężki taki zabroniony bo ile tam tego mięska i to chudego daje się do takiej zupki. Nie gotowałam jednak więc sobie ręki nie dam uciąć czy to oki czy nie, pewnie jak ze wszystkim zależy to od małego brzuszka:tak: Ty mi tu syna nie prorokuj:-D M dziś też coś przebąkiwał, chyba upadł na łeb albo co:-D

agatha to prawda, Emi co ja się naproszę żeby ze mną spała:-p

peemka niech żyje wygoda:-D Ja się jakoś nie mogę zebrać do takiego kina bo raz nie mam z kim a dwa Nadia nienawidzi autem jeździć więc marnie widzę drogę ok. 20-30 minutową a potem seans z zasmarkańcem:-D Nie martw się o małego, mój M jeszcze jako stary koń ok. 10letni do mamusi chodził do łózka jak tata szedł do pracy:-D I wyrósł na słodziaka przytulaśnego dla mnie :-D No i przepada za mamą ale tak zdrowo na zasadzie przyjaźni , kieruje się zaś zawsze swoim rozumem, może dlatego że mama jego jest taka taktowna,rozsądna, nie wtrąca się i nie narzuca swojego zdania. Ale zawsze synusia wysłucha:-)

ewelad zapomniałaś o mnie, ja też monologi sadzę:-D Ojej to juz za tydzień idziesz:-( No to niezła laska a reakcja mamy też dobra:-D

aneta też spróbuję razem właśnie gotować i jak będzie oki to oki:-D A się na to zanosi bo coś moja za słoiczkami nie przepada:sorry:

Mała wstała o 8ej i dopiero padła pół godziny temu bo taka była rozbawiona przez dziewczyny:eek: Ciekawe ile pośpi. M gra a potem musi mi spacerówkę przytargać z garażu choć na spacer nie wiem kiedy, nadal chrząka i wykasłuje flegmę, jutro do kontroli idziemy. I kurde nie myliśmy głowy w chorobie 4 dni na zalecenie lekarki i ciemieniucha się zrobiła:eek: I nie zauważyłam od razu bo kudły gęste. I jak się tego teraz pozbyć:eek: Jutro M ma wolne to idę do fryzjera zrobić się na rudo:-D

hejka:-)

monologu ciąg dalszy:-D dziecię śpi już godzinę-cuda dziwy:-D

anetka jutro wobec tego spróbuję coś ugotować Lilce-zobaczymy, czy się pozna na kulinarnym talencie mamusi:-D
jedyneczka rudo-cudo będziesz jutro powiadasz?:-) super, ja miałm 10 lat rude, a teraz skapucniałąm w ty macierzyństwie na brąz:-D moja coś pokasłuje-fuck!!! mam nadzieję, że ślina; na ciemieniuchę może ta olejuszka?MacKar Olejuszka - olejek na ciemieniuszkę Skarb Matki - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl

kurcze, ale tu pustki ostatnio, jeszcze jak jedyneczka i ewelad do roboty wrócą to już pora światło gasić chyba.....
ja będę z biura klikać - obiecuję.

Jesteśmy u teściów na obiedzie, Hanys śpi w foteliku, po drodze jej się padło.

Jedyneczka, u nas też ciemieniucha się wczoraj pojawiła, naoliwię jej główkę porządnie po południu.

helol laski.
pisze z bzykiem na ramieniu ale sie pewnie zaraz zacznie wiercic.nasz babel konczy dzis 6 miesiecy...:szok::szok::szok: matko kiedy to zlecialo...M robi potrawke z wieprzowiny a ja sie bycze.pachnie bosko :-) dzis zamierzam malemu podac kaszke tyle ze nie wiem ile wsypac bo mam mleczno-ryzowa a nie chcee za bardzo go zapchac.moje dziecko juz samo siada .na kolanach narazie zrywa sie i fik i siedzi.tyle ze musze byc czujna bo na boki sie giba jeszcze.
mam pytanie: jak kapiecie maluchy wasze?-dalej na lezaco?

ewelad gratki wygrania w konkursie.my tez mielismy esa wyslac ale zapomnielismy :-)

anetka
podziwiam cie...kurcze praca a jeszcze gotujesz malemu.az mi sie glupio zrobilo i tez mam zamiar zaczac cos gotowac zwlaszcza ze z kasa u nas krucho.

jedyneczka zdrowiejcie laseczki.u nas tez wozek stoi a my sie kisimy w domu.najpierw choroby a teraz ma miec szczepienie i boje sie powrtu choroby wiec dalej siedzimy.u nas tez ciemieniucha byla 3 tyg temu. ja zwyklej oliwki uzywalam na godz przed kapiela a potem mokra pielucha na troche na lepetynke i ladnie sie wszystko wyczesuje. choc oboje nienawidzilismy tych zabiegow.najgorsze jest wlasnie u kudlatych bobasow :-(

agatha pisz pisz koniecznie bo faktycznie pustawo sie robi. nie "chwalac sie" ja tez sie do tego przyczyniam :zawstydzona/y:

agatka faktycznie lekarka niezle przyjeb...na.ale na temat sluzby zdrowia u nas ma juz opinie wyrobiona jak wiekszosc z nas wiec no comments.

i tyle bo mycha placze

witam się popołudniową porą:-)

byliśmy wczoraj na kontroli no i nie za ciekawie:baffled: Marcepan przybrał od 23 listopada tylko 30 dkg, waży 7500, lekarka powiedziała, że ma niedowagę:baffled: poza tym w końcu Marcelek rozpłakał się w jej obecności i się zdziwiła, mówi, ze to nie płacz, tylko krzyk, jakby go coś bolało ( a jak mówiłam to kilka m-cy temu, to nikt mnie nie słuchał:no:). W związku z tym, a także tą niedowagą i zaparciami dostaliśmy skierowanie na cały pakiet badań (krew, mocz, transaminazy, Tsh), no i USG j. brzusznej. Na badania idziemy jutro, a na usg w poniedziałek. co ciekawe, jak dzwoniłam się umówić do szpitala na to usg, to Pani umówiła nas na 11-12 i - tu uwaga- mówi, ze dziecko ma być na czczo:-D jakaś śmieszna chyba..

poza tym w weekend mam zjazd na studiach i na samą myśl niedobrze mi się robi:no:

reklama
pospacerowaliśmy cała familią-przyjemnie dzisiaj bardzo:-)obiad mam z wczoraj, wyro rozwalone cały dzień, więc tak sobie w tym barłogu zalegamy dalej:-D

agatha u mnie w pracy net zablokowany, ale będę wskakiwać na bb w miarę możliwości-myślę że to już uzależnienie, więc obiadu moze nie być, seksu może nie być, ale żeby bb nie było-never!!!:-D
louise gratki 6 mieszków Stasina-niesamowicie czas zasuwa:tak: my kąpiemy od ponad msca w wannie normalnie, tylko foczkę kupiliśmy taką plastikową-Lila zachwycona-inna jakość kąpieli, a nie jak baleronik ściśnięta:-)
Ewcik czekam na wieści o Marcepaniątku kochanym i kciuki trzymam, żeby doszli o co chodzi, żeby była diagnoza i plan postępowania!!! idioten jakaś-do 11 na czczo to ja bym nie wytrzymała, a co dopiero dzieciaczek

Ostatnia edycja:
Do góry