reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam i ja :-):-)
Mąż nadal w domu więc ja jakaś mało zorganizowana, ale na szczęście jutro już do pracy śmiga ;-);-);-)
Te pochmurne dni mnie dobijają :-:)-(
Fogia jesteś jeszcze? :confused::confused:
Madziarka zdrówko podsyłam dla dzieciaczków :tak::tak:
Misia a jak dzisiejsza noc u Natalki, mam nadzieję ze to nocne wstawanie jej minie :tak::tak::tak:
Maltanka czyżbyś chciała Huberta do przedszkola posłać? :confused::confused:
Madzienka a ty kiedy posyłasz Julę?

reklama
Witam srodowo-przygnebiająco i w ogole... :-( Co za pogoda do niczego....:wściekła/y: az sily odbiera. Ja tylko zajrzalam do Was bo musze prac sie do roboty, nr1 pod prysznic, a potem wielkie ogarnianie przygotowywanie obiadu (bo popoludniu ksiadz-i nie bede kuchni rozwalala), jeszcze jak na zlosc nie moge znalezc krzyza na stol(nie mam gdzie i kiedy kupic)-pewnie dalam rodzicom-nie wiem. :-( wszystko jak na zlosc-jeszcze ta wizyta ksiedza potrzebna teraz...
Dzieki za slowa otuchy- a z ta umowa na stale tutaj to dalej niz bylo bo jak kolejna poszla na zwolnienie pozniej w czerwcu urodzi pojdzie na maciezynski i wychow(przy pierwszym byla chyba 1.5roku) to bede miala na zastepstwo dalej :-( i znowu nici z planow....

misia oby lekarz nic wiecej nie wykryl u malutkiej-zdroweczka!!!
Madziarka zdrowka dla Nelinki!!! co tam ginka mowila?wszystko dobrze???
maltanka to tez mialas zwariowany zabiegany dzien.
Madzienka wiesz wychodzi tak ponad 100zl taniej w Martynce, jeszcze nie wiem jak bedzie w tym nowym u mnie na osiedlu-bo to jest takie mini-w mieszkaniu wiec moze i cena moze byc inna niz w istniejących. 21stycznia jest dzien otwarty wiec chyba pojde i zobacze. a tak w ogole to mam nadzieje, ze dostanie sie do panstwowego-tam gdzie ja chodzilam- tuz obok mojego bloku.

Sunday dzięki, przynajmniej u ginki wszystko mam ok :)
A co do twojej pracy - jak tyle dziewczyn poszło na urlopy to może jednak będą chcieli cię zostawić na dłużej i zmotywować umową żebyś im nie uciekła do innego przedszkola...

Ja popijam herbatkę i inhaluję się z Nelcią... bleee... jak ja mam już dość chorowania...

Madziarka super ze tamte sprawy sa w porzadku:-)
anaconda chcesz M juz wygonic z domu?za dlugo siedzi?
fogia wlasnie jak tam u Ciebie???

Ja juz po prysznicu troszke mnie obudzil...:-) teraz popijam herbatke i jem kanapeczki, i w wir(mam malo czasu bo na 12 do pracy a tam to juz chyba redbulla musze wypic).

Poszłam wczoraj z Natalką do tego lekarza. No i oczywiście Pani nie wie co jej jest :szok:, kazała zrobić badania moczu. Mój tata dzisiaj przyjechał z rana i zabrał pojemniczek z mocze. Wieczorem powinny być wyniki.
Natalka dalej ma gorączkę i coraz gorszy katar. Dobrze że na razie Justysi nic nie jest.

marz21 ja to bardzo bym chciała, żeby Natalka w końcu czepiła się taty. Bo ciągle tylko mama i mama. Nawet wykąpać się nie mogę jak nie śpi, a jak chce siku i ja coś w kuchni robię, to też nie pozwala M ściągnąć majtek tylko drze się że mama. Oj mam nadzieję, że przejdzie jej.

gon1a oj współczuję dentysty :no:.

fogia wózek super :-)

Madziara78
ja też już mam dosyć chorowania. Szlak mnie trafia.

Idę chyba wstawić jakąś zupkę, może Natalka łaskawie w końcu coś zje, bo na razie kiepsko nam idzie :wściekła/y:, ale mam nie wmuszać, tylko pić kazała. A jak nie na wrzeszczę to i nie napije się. Dałam jej na śniadanie serdelki, które uwielbia i mi wypluła wszystko :wściekła/y:. Załamać się idzie :no:

Emilia u nas też totalny brak apetytu jest... ale ja wyluzowałam - zgłodnieją to zjedzą... nie wmuszam bo to nic nie daje tylko wszyscy się denerwujemy... ale moje przynajmniej piją... to wiem że się nie odwodnią.

No i lekarz stwierdził że przy bactrimie może być brak apetytu... więc mam wytłumaczenie. :-)

Najgorsze to jak nie wiadomo co dziecku jest... ile czasu u was się ta gorączka utrzymuje?? Może to faktycznie zapalenie pęcherza - nie płacze ci jak ma sikać?
A może to ta 3-dniówka... jeśli tak to po 3 dniu powinna temp spaść i powinno ją wysypać...

Kurcze, a dala ci coś ta lekarka czy kazała czekać i tyle?

U Was to jeszcze dodatkowo ciężko się z dziewczynkami porozumieć... kurcze - nie za ciekawie...
Życzę Ci dużo siły i wytrwałości... no i zdrówka dla dziewczynek!!!!

Ostatnia edycja:
Madziara myśmy byli z Galenie w sobotę bo dostała gorączki i nos zatkany. Wtedy dała Bactrin, Budhesonit i Rutinacea. Przeszło w niedzielę. W poniedziałek to już super było. A we wtorek obudziła się znowu z gorączką i jeszcze gorszym katarem. To poszłam do nas do przychodni. Ale powiedziała żeby na razie nie zmieniać leków. Jak będzie gorzej przyjść z powrotem. I dzisiaj też ma gorączkę i katar.
A jak sika to nie płacze. Nawet ostatnio nie popuszcza już wcale. Więc wątpię żeby to pęcherz był, ale zobaczymy jak wyjdą wyniki.

hej dziewczynki, ano jestem jeszcze :-(

u mnie tak sobie. Nocka ze skurczami ale nie za mocne i nieregularne wiec ... :crazy:

oprócz tego spuchłam okropnie, jak wczoraj wieczorem zobaczyłam swoje stopy to aż się poryczałam, kostek nie było widać, miałam tylko dwa klocki wielkości łydek.

mam coraz bardziej dosyć, dobrze że to wizyta już jutro i ten piątek coraz bliżej.

w planach mam dziś pranie, prasowanie, jutro gotowanie obiadu na kilka dni i porządki. Chcę tych moich panów jak najlepiej przygotować do mojej nieobecności.

Co do wózka to macie rację, tani nie jest, ale powiem wam, że zbieraliśmy na niego kasę kilka miesięcy. Wpadł mi w oko już kilka miesięcy temu, no i chciałam żeby to była maksymalna opcja czyli gondola, spacerówa i fotelik. Trafiło się, że u tego sprzedającego jest bardzo dużo dodatkowych akcesoriów więc porównując ceny w tradycyjnych sklepach bądź internetowych to była naprawdę okazja.

Dzień dobry, ja już na nogach:-D:-Dale moja śpiąca królewna smacznie śpi....

Mam dzisiaj takiego lenia, że nawet zupy nie chce mi sięgotowac ale nie mam wyjścia:-p:-p:-p:-p

Anaconda od września mam zamiar puścić Julę do przedszkola, jak się dostanie:sorry2:

Sunday dzięki za info o przedszkolach....ciekawe czy będą drzwi otwarte w Motylku, z chęcią wybrałabym się...
Madziarka, Sunday jakbyście coś wiedziały dajcie znać....

Zdróweczka dla wszystkich chorowitków

reklama
A ja walczę od pół godziny z syropem Julka... zaparł się i nie chce za nic wypić... ani groźby ani prośby nie pomagają... mam dość. Wysiadam.

Emilia a jak u was z piciem bactrimu? Dziwne z tą gorączką... że nagle tak wróciła... oby sobie poszła precz i już nie wracała!!!!

Madzieńka zaprosiłabym ciebie na zupkę do nas bo mam już ugotowaną ale nie wiem czy lepsza zdrowa Jula i zupa gotowana przez ciebie czy chora Jula i moja zupa :-D

Do góry