reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
No dobra dobra no więc tak: mały waży 3700 g lekarz nie mógł go praktycznie zbadać bo cały czas uciekał jak rybka:tak: ja mam rozwarcie na 1 cm (czyli nic się nie zmieniło) ale główka jeszcze za wysoko więc jeśli do 2.02 nic się nie wydarzy to 4.02 mam sie stawić rano w szpitalu na wywołanie:cool2: lekarz nazwał go "MAŁYM TERRORYSTĄ" i że takiego uparciuszka nie widział:shocked2:
no i mam masować cyce bo to przyśpiesza poród i podobno mniej boli przy porodzie także 2 razy po pół godziny małż ma zajęcie:-p

Taaaaa uparciuch to on jest :p Ale widze ze sporych rozmiarow :D No i swietnie ze lekarz kazal Ci przyjsc juz 4 - u nas kaza sie zjawic w szpitalu tydzien po terminie :( ad piersi to ja tez czytalam, ale maz nie chce :/ a mnie samej jakos tak dziwnie...

Taaaaa uparciuch to on jest :p Ale widze ze sporych rozmiarow :D No i swietnie ze lekarz kazal Ci przyjsc juz 4 - u nas kaza sie zjawic w szpitalu tydzien po terminie :( ad piersi to ja tez czytalam, ale maz nie chce :/ a mnie samej jakos tak dziwnie...

Mój lekarz stwierdził że "Mały terrorysta" już dość wymęczył mamusię;D

Rutkosiu, fajne zalecie dostałaś :)))
Ligotka, mnie samej też jakoś dziwnie by było! :)))

ja w ogóle na razie nic nie robię żeby przyspieszyć poród, jeszcze chyba nie jestem gotowa ;)

Masowanie piersi tak jak seksik wzmaga wydzielanie hormonu oxytocyny, a przy okazji jest przyjemne, więc rutkosia szybko zaprzęgnij męża do roboty :-)
No spory ten już Roszek!

Claudia, widocznie każdy inaczej znosi intubację, bo ja się nasłuchałam i naczytałam okropnych historii. Sznych w postaciama już nie wiem, mam co do tego znieczulenia już całkowity mętlik w głowie. Ostatnio gdzieś czytałam, że do znieczulenia podpajeczynówkowego stosują teraz tak cienkie igły, że nie ma efektów ubocznych w postaci bóli głowy i mozna wcześniej wstać, ale nadal nie rozumiem, tego, ze jedna lekarka nie pozwala pić inna zaleca, jedna sciąga po 8-12 godz, a druga po 24 :-(
.

Ja dzis dzwonilam do szpitala gdzie bede miala cc by sie popytac co i jak bo bede w innym szpitalu niz za pierwszym razem. A wiec dla planowanych cc stosuja znieczulenie rdzeniowe (mam nadzieje ze dobrze to przetlumaczylam) i z tego co pielegniarka mi powiedziala to o 730 rano mam zaplanowana cc i juz po popoludniu wstane. Powiedziala ze zniecuzlenie bedzie trzymac kolo 3/4 godzin. Porozmawiaj z szpitalem gdzie bedziesz miala cc moze bedzie taka opcja

No dobra dobra no więc tak: mały waży 3700 g lekarz nie mógł go praktycznie zbadać bo cały czas uciekał jak rybka:tak: ja mam rozwarcie na 1 cm (czyli nic się nie zmieniło) ale główka jeszcze za wysoko więc jeśli do 2.02 nic się nie wydarzy to 4.02 mam sie stawić rano w szpitalu na wywołanie:cool2: lekarz nazwał go "MAŁYM TERRORYSTĄ" i że takiego uparciuszka nie widział:shocked2:
no i mam masować cyce bo to przyśpiesza poród i podobno mniej boli przy porodzie także 2 razy po pół godziny małż ma zajęcie:-p

Rutkosia, spory ten Twój Synek :-), no i ma charakterek :tak:, ale może jak wyjdzie to przestanie tak gnębić mamę i będzie tylko spał i jadł :-). No takie zalecenia od lekarza,że zazdroszczę ;-) i pewnie mąż bardzo się cieszy,że w taki sposób może pomóc...przyjemnie z pożytecznym :-D

reklama
Do góry