reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Madzienka super ze masc zaczela dzialac...czy ty juz masz swojego M na tygodniu czy jeszcze w rozłace zyjecie??
Anet oj to moglas sie wystraszyc...dobry aparat z tej Twojej malej
Karlita Mateusz w wieku Gabi spal jeszcze po obiedzie zawsze wtedy bylam z nim jeszcze w domu i to byl rytual, jak poszedł do zlobka to tam ma swoje rytualy a w domu juz niekoniecznie wiec praktycznie weekendy w dzien nie przespane bo nawet nie chcialam z nim walczyc. Ale ostatnio kładlismy sie i spal po 3h takze nie trac nadzieji moze to jakis przejsciowy czas, dzieci mimo tego ze sa spiace zazwyczaj z tym walcza
Talia z tym nocnym nadrabianiem sie zgodze bo moj maly nie nalezy do dzieci z gruby dobrze jedzacych i wlasnie w nocy budzi sie i butle mleka wypija wiadomo nie powinien pediatra twierdzi ze taki jego urok i takie ma potrzeby nie walcze z tym poki co
Anaconda gratuluje zdolnej cory takie rzeczy milo sie musi slyszec...

Moi panowie biora prysznic:-)a ja sie jeszcze wyleguje, odebralam tort urodzinowy dla chrzesnicy z Barbie(Anaconda postaram sie dla Majki zrobic fotkę:-)) ale mam problem z prezentem dla 4-latki. Macie ajkies pomysly adz moze na cos ciekawego wpadło wam w oko...bede wdzieczna

Marzenko dalej w rozłące:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

To za 7000 post!!!!!!!!!!!!

Zobacz załącznik 325651 ciastko1.jpg

Ostatnia edycja:
witam i ja

madzienka super że Julcia już lepiej z tym oczkiem:tak::tak::tak:

anaconda zdolniacha z Majeczki, i szlifuj talenta, szlifuj:tak::tak::tak::tak:

aneta super ta fotka:tak::tak::tak:, pomysłowa:-D:-D:-D

co do karmienia w nocy to ja zaczelam Mikołaja oduczać i zauważyłam że już zjada mniej, robię mu coraz rzadsze kazki i zjada mi już tak 120 a nie 240ml, tak wiec jesteśmy na dobrej drodze no i się zastanawiałma nad bardziej konkretną klacją, może tak jak karlita zacznę dawać kaszę gryczaną, bo mały lubi, do tej pory jadł kaszę manna z owocami:tak::tak:

a my już po basenie:tak::tak: i spotkaliśmy Justynę z Michałkiem bo maja zajęcia przed nami:tak::tak::tak: a Kola tak szalał że ledwie za nim nadązałam, ale mieliśmy ubaw ipisku było że ho ho:tak::tak::tak:

anet15 nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale chciałabyś żeby córcia w nocy nie jadła?? Może spróbuj dać jej jakiś makaron z mięskiem?? Bo mleko to raczej dla tak dużego dziecka to za mało i może dlatego się budzi.

Ja byłam u dietetyka jakiś czas temu i Pani mówiła żeby w nocy w takim wieku w ogóle nie karmić, a zamiast mleka dawać wody :tak:.

Ja jak oduczałam Natalcie jedzenia w nocy to co kilka dni zmniejszałam ilość mleczka w butelce. Jak doszliśmy do 90 ml przestała się budzić :tak:. Ale ona miała wtedy jakieś 8 miesięcy.
Wlasnie ,chcialam przestac ja karmic....ona juz nie jadla w nocy wcale...ale odkad zaczelam ja oduczac z nami spac w nocy(bo sie budzila i do nas wchodzila) to teraz wyje w lozeczku i wyje,wiec kiedys dalam dla spokoju kaszke w butli,no i teraz juz ze 2 tygodnie tak co noc jest....wiem ze nie powinnam....ale dzis zamierzam nie dac,zobacze co bedzie:sorry2:

Ta,makaron powiadasz....chcialabym zeby zjadla....ona wlasnie wcale nie chce nic jesc....zje 2-3 lyzki i juz koniec:-(
anet u nas Gabi koło 18stej Gabi je np kasze gryczana z sosikiem albo kawałek rybki ;-) a później przed spaniem dostaje mleko
o której Karola chodzi spać ??
dziwne że nie przesypia Ci nocek ... i jeszcze chce jeść ...

jak wygląda u was dzienny jadłospis ??
Karlitka,bosze,zeby moja tak zjadala to bym do gory skakala z radosci....
Dzis wlasnie tez ok18 dawalam jej kasze z sosikiem,to zjadla 1 lyzke:szok:...i juz koniec.....z obiadami to samo,czasem ze 3-4 zje...ale co to jest:-(
A z jadlospisem to teraz calkiem sie rozwalil.......juz nie wiem sama co dawac zeby chciala jesc,cokolwiek....no bo jak,np dzis.....rano ok 8 zjadla kasze(nawet cala butelke...bo lyzeczka nie chce wcale:baffled:)...potem po spacerku ok12,zupke dalam...to zjadla doslownie 3 lyzki i to sama bo mi sie nie da wcale karmic:sorry2:.....potem poszla spac.....a jak wstala to ok 15 dalam drugiej zupki(ogorkowej),to tez liznela troszke i koniec,miesko probowalam dac z udka,to raz ugryzla:baffled:....potem pieklam drozdzowki i rogaliki...ale tez nie chciala,no moze raz ugryzla......ok 16 dalam serdelka(no bo przeciez prawie nic od rana nie zjadla),to pol zjadla,nie powiem...ale co to jest pol serdelka....ehhhh....no i na wieczor wlasnie ta kasze gryczana z sosem,ale to tez nie bylo zjedzone.....ehhhhh......wiec dalam kasze w butli ok 20 to wypila wszystko....no i tak jest prawie codziennie z tym jedzeniem.....
Wiec jesli ktoras zna jakis sposob an niejadkow to prosze o wszelkie sugestie,bede probowas wdrazac,moze cos wreszcie poskutkuje...............

nareszcie Ola poszła spać, pół godziny wciskała sobie kołderkę do buzi, później moje palce a na koniec złapała się za głowę, popłakała i zasnęła

Ola na basenie
Zobacz załącznik 325618
Sliczna focia,a Ola przeurocza...he,he...a to ze maz jest pod woda,to extra,wcale nie widac:-D

Dobra ja uciekam,bo moje panny jeszcze nie spia:-)

Karlita, anet jakie sosiki robicie do tej kaszy????

Anet a próbowałaś podać jej apetizer...nasza pediatra mówiła nam że rodzice to bardzo chwalą:tak::tak::tak:

Maltanka coś dla Twojego fana świnki Peppy, ponownie w Dziecku jest fartuszek do malowania właśnie z Peppą

Madziarka podłączyli Cię do świata????

Madzienka wow ile postów :tak:

anet15 u nas Natalcia też miała taki etap, że się budziła w nocy i się darła, po prostu to trzeba przeczekać :tak:, ostatnio też się budzi ale na szczęście tylko się kręci po domku. A może rzeczywiście tak jak dziewczyny mówią kup jakiś lek na apetyt. Kiedyś koleżanka mi mówiła, że jej roczne dziecko nie chce jeść. I właśnie kupiła coś na apetyt i pomogło :-).

mandziula zazdroszczę tego basenu

Dziewczyny dzisiaj padły. Natalka wcale nie spała, a Justysia bardzo mało. Więc przed 20 już w łóżkach były :tak:. Teraz idziemy się myć z M ;-).

Miłej nocki :tak:

reklama
a ja już wróciłam z angielskiego od dzisiaj mam dłużej po 20 kończę żeby się z materiałem wyrobić

szkolenie najprawdopodobniej da się zamienić na soboty, ale kciuki jeszcze trzymać:tak:

i dostałam meila z SJS to te P szkolenia z terminem mam nadzieję że się załapie jak tak to w sobotę jedziemy do Kielc:tak: także też trzymać kciuki:-)

karlita
moze to tylko takie przejściowe Hubert też przecież niedawno w ogóle nie spał w dzień a teraz śpi wczoraj nawet zaszalał spał 3h:szok: ps a nie za ciężki dla Gabi taki sosik na kolacje:confused: ja to zazwyczaj jakieś kanapki, parówkę itp. daję a na wieczór jeszcze mleczko na popitkę
anaconda super to szukaj zajęć dla Majki
madzienka to dobrze że maść działa oby szybko zeszło
aneta:-D a ten basen to znam:-D
marzenka u mnie jak zwykle pomysłów brak

ooo madzienka dzisiaj ciasto upiekła:-) i szampana stawia:-)

mandziula fajnie że wyszaleliście się na basenie

anet ja bym spróbowała coś dać na apetyt, u nas pomogło, teraz znowu mamy nieobiadkowe dni nie wiem chyba przez zęby bo idą 3 i 5 dziubnie mi po parę łyżeczek i tyle a za to kakao mogło by być cały dzień

o madzienka idę jutro do kiosku:-)

Do góry