Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
a po d...chcesz dostać? Pierwszy raz jestes w ciąży, ze nie wiesz że nie wolno i już. Ehh.. małż jest od kartonów, przecież nic by się nie stało jakbyś trochę poczekała. Ja tez w gorącej wodzie jestem kąpana i najlepiej mi jak zrobie wszystko sama, ale Ty teraz musisz sobie dać na luz i duużo odpoczywać. I tak jak dziewczyny piszą: leżeć z małą na macie itp. oszczędzaj się mamusiu ;-)Napisał dobranocka :
A teraz mnie zlinczujecie jak napiszę że właśnie wróciłam z piwnicy. Zawinęłam Małą w chustę, polarek na wierzch, no i cały karton rzeczy wyniosłam. W piwnicy jeszcze wory z ciuchami dźwigałam, dlatego pytałam jak to jest, od kiedy nie wolno nosić nic ciężkiego..
A co do odbijania to mojej czasem lepiej idzie jak ją położę w poprzek na moich kolanach. No i beka tak jak Leane Dziulki - donośnie, żeby mama wiedziała że już można powrócić do normalnej pozycji

a ja miałam przed chwilą stan przedzawałowy.. mała bawiła się na naszym łóżku, mąż wszedł na kompa więc poszłam do kuchni zrobić mu kanapki do pracy. małż w międzyczasie podreptał do łazienki. Wracam do pokoju, patrze na łóżko za Isią a tu pusto!! ciśnienie mi podskoczyło ! Obok łożka - pusto! mamy przerwę między łożkiem a ścianą więc rzucilam się na łożko i zaczęłam krzyczeć imię męża i nagle za sobą słysze płacz - mała kimała w bujaku i się wystraszyła mojego wrzasku..matko myślałam że zemdleję..małż przełożył ją do bujaka bo wychodził z pokoju. Ehh nie wiem jakim cudem ja jej w tym bujaku nie zauważyłam jak wchodziłam..