reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Nadzieja obłędne :tak::-)

A jak już jesteśmy przy temacie bucików to jaki "rozmiar" bucików kupujecie? chodzi mi o takie butki jak to aestima ładnie nazwala "na wejście" czyli generalnie tylko do wózka na pokaz :) ???

Katmisz, super zakupy!

Co do wanienki, mimo tego, ze dzidzia będzie przełozona do wanny, jak zacznie pewnie siedzieć, polecam tą większą. Będzie wygodniejsza.

Maty gąbkowej nie polecam - siedlisko bakterii.
Foczki plastikowej również nie - niewygodne

To oczywiście moje subiektywne odczucia, dla mnie te rzeczy były niewygodne i nieprzydatne (wanienka profilowana też mi się nie sprawdziła), ale wiele mam korzysta i chwali...

Forever, tak jak napisała Blusia:
pierwsze prawdziwe buty, jak dziecko zaczyna chodzić
majty - przy pożegnaniu pieluch...

Blusia, Zebrra - to dobrze sobie wymyśliłam z tymi butami i majtkami :-) Z chodzeniem wiadomo - zależy od dziecka - a co do pieluch - kiedy można je odstawiać ?
Nadzieja :) - butki a la lata 70-te.:-D

buuuu Zebrra, czemu nie ma fotek Twoich dzieciaczków w podpisie ? :-:)-( Tak lubiłam na patrzeć na Twojego synka w tym bombastycznym pomarańczowym krawacie :-(
Córcie masz śliczną. A synek to będzie laski rwał jak dorośnie że juhu!! :-D:-D

Forever, ja mało kupuje w h&m, nie wiem ale jakoś zawsze mi nie po drodze do tego sklepu... wole Next'a :tak:
W Mothercare też jest zła rozmiarówka, dziecko musi trochę poczekać zanim "dorośnie" do rozmiaru z metki. Poza tym wkurzają mnie bodziaki z tej firmy :no: Są zbyt mocno wycięte na nóżkach, i ma się wrażenie że dziecko zamiast bodziaki nosi jakby damskie majtki wysoko wycięte.
W Next bodziaków nie kupowałam więc nie mam porównania.
Moje ulubione bodziaki to Early Days :tak:

Madzioolka, ja kilka stron wcześniej wklejałam linka leżaczka jakiego miał Marcel. Jest on wciąż sprawny, niezniszczony więc nie będę kupować nowego. Jestem z niego zadowolona.
Co do wanienki to musiałabym zmierzyć tą po Marcelu.
Tej maty do kąpieli nie polecam. Po każdej kąpieli musiałbyś ją "prać", jest ona z gąbki więc trzymają się wszystkie zarazki i bakterie. Poza tym musiałabyś ją jakoś suszyć na dworze bo w łazience raczej Ci nie wyschnie. Fotelik pod tym względem jest bardziej higieniczniejszy.
Ale czy to wogóle jest potrzebne?.. Ja obyłam się bez. Po pierwszym tygodniu co dziennej kąpieli nabierzesz takiej wprawy że z zamkniętymi oczami będziesz kąpać dzidziolka :tak::-)

Katamisz gratuluje zakupów :tak: Już sporo masz "z głowy" ;-) Co ci moge doradzić to - dokup sobie gdzieś takie bezpieczne lusterko (ono nie jest ze szkła, tylko z takiej hmmm pleksy czy czegoś). Chodzi mi dokładnie o to lusterko brakujące przy macie.. Dzieciaczki uwielbiają się w nim przeglądać :tak::tak: (ono tak trochę zniekształca prawdziwe odbicie - ale chyba właśnie ten bajer tak je interesuje).

Forever, Blusia, co do tych kapcioszków ze skórzaną podeszwą to polecam firmy Marilyn. Szycie mają rewelacyjne, nawet po kilkakrotnym praniu w pralce się nie zniszczyły - ani nie puściło szycie, ani kolor się nie zmienił.

Z chodzeniem wiadomo - zależy od dziecka - a co do pieluch - kiedy można je odstawiać ?
:-D:-D:-D:-D:-Dpierwszy raz dziś zdrowo się uśmiałam:-D:-D:-D:-D:-D
Jeszcze dziecka nie urodziła, ani razu córcia jej nie obsikała, nie usrała się po pachy - a już myśli o zaprzestaniu pieluchowania :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

A Wy co wiosne poczułyście dziś czy cooo? Wszystkie pozmieniały avatorki i suwaczki :eek::eek: normalnie Was nie poznaje :eek::eek:

Barmanka79
1.dzięki za info odnośnie Mothercare - mam mało rzeczy od nich bo do najtańszych nie należą a body wogóle, ale akurat o tej firmie nie słyszałam odnośnie "manipulacji" z rozmiarówką.
2.firma Marylin to ta polska od rajstop i skarpetek ? muszę spbie gdzieś zapisywać te namiary od razu bo nie znajdę później
3. z pieluchowaniem - właśnie z tych powodów co napisałaś :eek: ( choć dziewczynki są "łatwiejsze" )... chciałabym jak najszybciej

Wczoraj połaziłam trochę po sklepach...weszłąm do Smyka...i doznałam szoku...ja nie wiem skąd oni biorą te ceny...najzwyklejszy pajac kosztował 38 zł...bez rewelacji...butelka Tommy Tipee kosztowała 34 zł...na allegro 12,99...dobrze że są lumpki gdzie można upolowac piękne rzeczy za bezcen...jakbym miałam kupować w takim sklepie to ciężko by było

Oj tak....:szok:
Będę miała fotelik - i to taki jaki chciałam :-) - karuzelę, wanienkę, rożek, podgrzewacz i sterylizator, butelki, jakieś ciuszki i kołyskę :happy: - i pewne i coś jeszcze. W związku z tym moje pytanie - czy jako, że nasze dzieci urodzą się w czerwcu to czy jest sens zaopatrywania się w pościel do kołyski czy nie przyjąć wersji bez poduszki, z prześcieradełkiem i z pieluchą flanelową lub tetrową do przykrycia ? Nie chciałabym przegrzewać Młodej.

reklama

Katamisz gratuluje zakupów :tak: Już sporo masz "z głowy" ;-) Co ci moge doradzić to - dokup sobie gdzieś takie bezpieczne lusterko (ono nie jest ze szkła, tylko z takiej hmmm pleksy czy czegoś). Chodzi mi dokładnie o to lusterko brakujące przy macie.. Dzieciaczki uwielbiają się w nim przeglądać :tak::tak: (ono tak trochę zniekształca prawdziwe odbicie - ale chyba właśnie ten bajer tak je interesuje).

Tak to prawda sporo już mam i bardzo mnie to cieszy bo troszkę kasy udało mi się zaoszczędzić dzięki takim zakupom "na raz".Pozostały mi w sumie do kupienia jakieś bajerki jeszcze.Np wanienka, butelka ze smoczkiem, dydek, kosmetyki , laktator , pieluchy, materac do łóżeczka...najdroższe mam już za sobą w sumie.Jak kasa nam pozwoli to kupimy huśtaweczkę taką do bujania jak madzioolka pokazywała wcześniej.A jeśli chodzi o to lustereczko to chętnie bym kupiła ale czy coś takiego można dokupić osobno??No bo grzechotki dokupię i doczepię ale lustereczka nie widziałam...

A Wy co wiosne poczułyście dziś czy cooo? Wszystkie pozmieniały avatorki i suwaczki :eek::eek: normalnie Was nie poznaje :eek::eek:

A jakoś mi tak nudno już było z tymi moimi obrazkami ;-)Musiałam pozmieniać...

Ostatnia edycja:
Do góry