reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

petinka już kiedyś tu pisałam (przy okazji problemów joll z tą bakterią), że miałam ją jakoś w 13-15tc, brałam na to furagin i kolejny posiew moczu był już jałowy, więc też na pewno sobie z nią poradzisz!

reklama
Asiunia- ja juz tez pewnie USG nie bede miala. zreszta ide w czwartek do gin a potem pewnie zwyczajnie za 4 tyg czyli pod koniec marca wiec moge juz nie zdazyc. :-(
tylko tyle ze teraz juz wiem ze w razie czego jade na IP i tam bez probem KTG i USG. wiec ok.
no tyle ze u nas nawet na IP jak KTG wyjdzie ok to USG nie zrobia...

Wczoraj czytalam historie dziewczyny ktora w 28tc dowiedziala sie o tetniaku czy jakies narosli miedzy plucem a serduszkiem maluszka i w szpitalu powiedzieli ze juz nic nie da sie zrobic i ma sie zglosic jak przestanie czuc ruchy dziecka..... :shocked2:Normalnie szok! Jak tak mozna? NIe wyobrazam sobie byc w ciazy i nie czekac na porod a na moment kiedy dziecie umrze...
Przepraszam ze wyjezdzam z takim podlym tematem, ale nie moge przestac o tym myslec.:sorry:
Historia skonczyla sie pomyslnie. ;-)Kobieta i jej maz znalezli jedynego w polsce lekarza co robi operacje plodu w lonie mamy i kilka razy miala zabieg polejajacy na usunieciu plynow z tego tetniaka zeby serducho i pluco moglo sie rozwijac, a po porodzie przeszla operacje usuniecia tego "cholerstwa" i dzis jest zywiolową 3 latka.:-)

TYle ze wciaz mysle co bym zrobila jakby mi tak powiedziano. Chyba zamknelabym takiego lekarza w klozecie i zajzala dopiero jak przestane slyszec jakies ruchy:wściekła/y:

Lilou - wszystkiego najlepszego!!!
ja też postanowiłam się odnowić i jutro na 11 mam umówionego fryzjera. wyglądam jak strach na wróble, bo albo źle się czułam, albo Pawelca nie było w domu. a jutro nie odpuszczę, idę i już. tym bardziej, że we wtorek wizyta w Wyszkowie, niech lekarz nie myśli, że baba jaga będzie u niego rodzić!
coraz bardziej do mnie dociera, że to już ostatnie "dni" ciąży. w dodatku ostatniej w moim życiu:-)
mam zamiar jutro zrobić zakupy ubrankowe, bo jak się okazało, jeszcze ciut mało ciuszków mam, jak zapakowałam torbę, to wyszło, że nic w komodzie nie zostało:szok:
zimno u nas cały dzień, dom wychłodzony po nocy i kurcze nie mogę go porządnie rozgrzać, a za oknem wciąż Syberia.

a ja tak czytam i trochę zazdroszczę,że mężów macie o normalnych porach w domu;) mój do 18 w pracy..zanim wróci, potem obiad, jeszcze jakieś zakupy chociaż żywnościowe bo na inne się już nie zdąży,coś do załatwienia...i dzień leci, tak właśnie patrze na słonko za oknem i myślę,że fajnie by było jakby wracał do domu ,hehe

a dziś sr , mężu się cieszy, bo będziemy bawić się lalkami;-)

to się ciesz Kochana! Moj jak w pn z rana wyleciał tak wraca w środę wieczorkiem, I tak na zmianę - 2 dni jest 2 dni Go nie ma, 3 dni jest 1 dzień Go nie ma.. ale nawet jak jest to treningi itp... nawet na operacji dziecka nie mógł być:/ bo w tym samym czasie mecz... szlag człowieka czasem trafia.. ciekawe jak się trafi z porodem, czy chociaż będzie na miejscu czy Rafek z ciotkami będzie zostawał! hmm

paprotkaM w necie na pewno znajdziesz numer do ZUS-u
nati to pewnie córa się cieszy ;) chociaż ja się nigdy nie cieszyłam, jak odwoływali sprawdzian. Bo skoro już się i tak nauczyłam, to byłam zła, że sprawdzian będzie np. za tydzień, więc będę musiała powtarzać i zmarnuję tylko więcej czasu ;)
baby a Ty całą ciążę chodzisz do dwóch lekarzy? a szyjka ile ma? najważniejsze, że trzyma ;)

cały czas tak chodzę, nie powiedział mi ile ma dokładnie szyjka, ale ja do niego choodzę głównie po to żeby mieć niektóre badania bezpłatnie, więc słucham go o tyle o ile... bo to nie jest normalne, ze w takiej sytuacji daje mi termin za 4 tyg.
przeciaż ja juz tego raczej nie doczekam...

eywa- mój wyjeżdża o 5 rano wraca 19 więc super i na pewno nic się nie zmieni
petinka- ta to normalne ja już też miała pobierany ten wymaz

Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
Z ogromnym zainteresowaniem czytam wasze posty o zwykłych codziennych sprawach dlatego też postanowiłam do Was dołączyć:)
Pozdrawiam:-)

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
Z ogromnym zainteresowaniem czytam wasze posty o zwykłych codziennych sprawach dlatego też postanowiłam do Was dołączyć:)
Pozdrawiam:-)

witaj
a ja właśnie przywitałam się z kibelkiem :-(
a w ogóle to sie zalamalam swoja pamiecia. Dalam liste imion zeby maz wybral i byly tam 2 imiona Jego bylych dziewczyn- ktorych nie znosze. oj nie dobrze ze mna juz

Do góry