reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

co za leniwy dzień do tej pory chodzę w piżamie i w dresie ugotowałam tylko zupę ogórkową na drugie miałam robić sznycelki z mielonego, ale mi się nic dosłownie nic nie chce jestem wypompowana jak dętka masakra prasowanie odkładam z dnia na dzień a tu coraz mniej tych dni
ale czeka cię prasowanie tylko a u mnie jeszcze pranie nie zrobione :( ale czekam do przyszłego tygodnia jak komodę przywieziemy bo bez sensu jak popiorę i będę przekładać z miejsca w miejsce... ja też w piżamie,,,ale w sumie po co się ubierać jak i tak trzeba leżeć

reklama
chwilowo czuje sie ciut lepiej (po panadolu) wiec zagladam do was.. dziecie zajelam plastelina, niech robi co chce ;-) echhhhh
naprawde mam dosc, kiedy wreszcie poczuje sie lepiej, zeby cos w domu ogarnac..??? nie mam zadnych ubranek popranych, chcialam poukladac sobie w szafkach, przeorganizowac, zeby wygospodarowac troche miejsca (nikt tego za mnie nie zrobi).

zrobilam sobie juz za to liste rzeczy, ktorych mi brakuje jeszcze i czuje sie z tym lepiej ;-) wiekszosc mam jednak. zostaly kosmetyki + apteka (na 1 raz wyjscie, wiec najwyzej D wysle juz w okolicach terminu), no i posciel (jutro D pojedzie po ta 'moja', musze dokupic jeden komplet pasujacy do niej), akc. do lozeczka, pare pieluch, smoczki, staniki, takie pierd.olki (na przekor gwiazdkowaniu!!!). no.

ile mozna paracetamolu dziennie brac? bo bez niego czuje sie okropnie, szkoda slow. ale on mi pomaga srednio, i to co 3-4h sie pogarsza znow. kto wie?

a, i laski.. czy myslicie, ze jakbym wziela 1 raz gripex czy chocby ibuprom to naprawde zaszkodze dziecku??? one dzialaja przeciwzapalnie, a mam wrazenie, ze jak nie zareaguje teraz jeszcze, poki mnie dopiero rozklada, to sie rozloze calkowicie...

Ludzie, dziewczyny was nadrobic to:szok: normalnie spuscilam was z oka na pare godzinek a tutaj z 10stron:-)

nati, z tym myciem podłogi to uważaj, szczególnie na kolanach. Na SR nam położna mówiła, że mycie podłogi na kolanach świetnie skraca szyjkę i wywołuje skurcze porodowe. Dlatego jest zalecane jak już jest po terminie albo jak się poród zaczyna o czasie i żeby go przyspieszyć ładnie to właśnie szorować mamy podłogi na kolanach.
Wydaje mi sie ze to tak jak ze wszystkim, jednym przyspieszy innym nie. Ja podlogi nie myje na kolanach, baaa wogole nie myje robi to moj malż (bo mnie skurcze braly jak mopem chcialam mocniej przycisnac), ale za to codziennie dzwigam swoje 16kg szczęścia, podosze rece do gory, schylam sie, ganiam po kolanach i nie wydaje mi sie zebym miala wczesniej urodzic:sorry:

Pomimo ze do ciazy stworzona nie jestem - to dzieciaki sa donoszone (mam nadzieje :tak:) Josha przenosilam 5dni.

Dziś mój kochany ma urodziny, ale w niedzielę wyprawiamy razem z naszą rocznicą,co nam w poniedziałek wybila.
Wszystkiego naj naj naj :-D

My dzis mamy rocznice:laugh2: 6lat :-D ciekawa jestem czy moj malzonek bedzie pamietal:sorry: chodz szczerze watpie bo sama zapomnialam:-D

To może faktycznie lepiej mieć CC :)

A jak sądzicie, czy wysokie tętno może być wskazaniem do CC ? Ja przed ciąża brałam leki na obniżenie tętna, bo mam zwykle ponad 100. Teraz nie biorę nic i nie chcę brać, bo boję się, że to wpłynie zle na dziecko. Czasem miewam tętno 120. Poród to duzy wysiłek i chociaż przezylam już jeden to boję się tego, ile tętno mi skoczy do góry.
Ludzie:szok::szok::szok: ja mam polowe z tego:szok: moim zdaniem tetno powinno byc wskazaniem bo za wysokie moze spowodowac zawal!

może tak...oby, spytam na wizycie :)

mam problem z psiakami, bo już tydzień mam je wystawione a zainteresowanie słabe :(
może ktoś od was znajomy chce kupić, będzie rabat
jeju zebym tylko w PL byla to bym odrazu od Ciebie je wziela... Jeju no...:-(

dziewczyny, doczytalam was, ale nie mam normalnie sily pisac... ryczec mi sie chce, znowu jestem chora... wszystko mnie boli, temp 37,5, juz wzielam paracetamol, bo nie wyrabiam :-( Fiol ciagle chce sie ze mna bawic (on dzis wiele lepiej, tez ma 37, ale prawie nie kaszle i w por. do wczoraj czy przedwczoraj, jak musialam mu zbijac temp, bo powyzej 38, to super), ja wymiekam, normalnie zaraz sie poplacze :-( lamie mnie w kosciach, leb napieprza i kaszle jak najgorszy gruzlik... normalnie masakra, co sie ze mna dzieje..! od ponad miesiaca kuzwa jestem chora non stop..!!! zalamka :-( :-( :-( :-(

normalnie mam ochote wyc do ksiezyca...

bosz...marze, zeby polezec w lozku, ale nie ma szans :-( i do konca tygodnia taka d..pa... :-( :-( :-(
Kochana ja mam to samo. Zapewne zarazacie sie wkolko nawzajem. Chlopaki ciebie, Ty ich, teraz Fifi znowu Ciebie i tak juz bedzie az wkoncu wiosna nie przyjdzie. Ja tez czuje sie jak zdeptane kalosze i chce juz koniec tego ciaglego podciagania nosem.

Tak wogole to nie wiem wlasnie czy od tego juz chyba 3miesiecznego kataru, ale zaczelam chrapać:crazy: a najgorsze jest to ze sama siebie budze!:angry: i zasnac nie moge bo chrapie... Czy wy tez tak w ciazy macie? No ja nigdy w zyciu nie chrapalam (no moze raz - mialam 3lata i powiekszone migadly;-)) i teraz normalnie czuje sie jak tredowata, a jak dziecko potem po porodzie bede budzic moim chrapaniem???

ja to bym najchętniej pozmieniała wszystkie suwaczki, bo nienawidzę monotonii (ha ha to pisze ta, co leży :-D),ale wiem, że wtedy to byście mnie rozszarpały :szok:
A zmnień, wkoncu sie przyzwyczaimy :-D chodz nie powiem ja tez wzrokowiec jestem i poznaje was po waszych avatarkach i rysunkach:laugh2:

to w takim razie ja się cieszę, że moje cykle jak w zegarku- 29 dniowe :tak:dzięki temu wiem na pewno, kiedy miałam ostatnią @, a termin usg wychodzi doslownie kilka dni wcześniej...a u Was duże są te rozbieżności...:eek:
Ja mam cykle rowne co 29dni jak u ciebie i z Joshem mialam 5 dni roznicy miedzy terminami. Urodzilam 5dni po terminie USG czyli dokladnie w dzien terminu z OM. Teraz ta roznica jest duzo wieksza bo prawie 2tyg:eek:

A ja sie wkurzylam bo zajechalam na gimnastyke a tam pusto nikogo nie ma i babka do mnie ze sa ferie i nie ma... No to chyba wtedy wlasnie powinny byc bo co dzieciaki w domu maja sie kisic? No i pojechalismy (razem z moja mama ktora widac miala focha i robila WIELKIE POSWIECENIE ze nas wiezie) w inne miejsce. Bo biedny tak sie cieszyl ze bedzie bawil sie z dziecmi ze nie potrafilam mu tego zabrac zwlaszcza ze cale dnie w domu siedzi. Ahhh jak to przyjemnie patrzec jak Twoja istotka sie bawi.
No a ja to bym normalnie chyba te dzieci poprzestawiala. Dobrze ze mama byla ze mna bo ja jestem taka ze ktos cos Josiowi zabral to odrazu bym poleciala zeby to mu oddal. ALbo co chwile latala za nim zeby nigdzie nie spadl albo sie przewrocil:sorry: wiem nienormalna jestem... Ale to mi tak naturalnie przychodzi - niech ktos tylko go dotknie to jest poskładny :-D

ile mozna paracetamolu dziennie brac? bo bez niego czuje sie okropnie, szkoda slow. ale on mi pomaga srednio, i to co 3-4h sie pogarsza znow. kto wie?

a, i laski.. czy myslicie, ze jakbym wziela 1 raz gripex czy chocby ibuprom to naprawde zaszkodze dziecku??? one dzialaja przeciwzapalnie, a mam wrazenie, ze jak nie zareaguje teraz jeszcze, poki mnie dopiero rozklada, to sie rozloze calkowicie...
Mozesz wziasc 4razy po 2 tabletki paracetamolu na dzien (czyli 8 :-) )
gripexu nie bierz bo on i tak ma glownie paracetamol, ibuprofen jest szkodliwy dla dziecka. Chodz przynam szczerze ze jakos ok 20tc w 1 ciazy wzielam 2 tabletki bo o tym nie wiedzialam i cale szczecie Josh jest zdrow :-)

Babeczki, jesteście jeszcze w stanie pomalować sobie same paznokcie u stóp???!!! No porażka jakaś!!!! :-(

reklama
Do góry