reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

mysia, albo twoja mała nie toleruje tego mleczka albo może je za dużo i zwraca nadprogramową część... spróbuj zmienić mieszankę na inną
a z drugiej strony to ja zauważyłam że moja też czasem zachowuje się jakby była głodna, ale tak naprawdę nie o to jej chodzi, tylko o uspokojenie się, przytulenie... powoli uczę się rozróżniać jej płacze, choć czasem jest to bardzo trudne
ja tez nie jestem zwolenniczką karmienia na godziny, bo co, jeśli mordka mała się tak drze z głodu??? nie dać jej jeść, bo nie minęło 3 godziny tylko godzina??? nawet dorosły ma różny apetyt i jeden je cześciej a inny nie, tak samo zależy od dnia, jednego jesteśmy głodni innego nie... a dzidźki to przecież malutkie ludziki :))

Beata i Michał, witamy wśród nas :)) udzielaj się jak najczęściej :)

reklama
Witam a raczej witamy wszystkich ;) dokladnie 17 dni 2 godziny i 35 minut temu urodził Nam się Filipek . Jest to Nasze pierwsze dziecko i mozemy smiało powiedzieć że już prawie ochlonelismy ;) choc to pojecie wzgledne bo ta ekscytacja ciagle powraca . I ja jako facet moę śmiało powiedzieć że to o to chodzi w życiu ! W końcu widać sens egzystencji ;) Pozdrawiamy wszystkie mamusie no i tatusiów ( mam nadzieję że nie bede tu rodzynkiem a mam zamiar w wolnych chwilach wymiec sie z Wami pogladami i doswiadczeniami :)

Witamy wśród nas :-) Jak miło widzieć kogoś z miasta, w którym się urodziłam ;-)

witam się i ja.
My nocke mieliśmy spokojną, synek po kąpieli prawie codziennie śpi jak zabity ok4-5godz, potem pobudka ok2 w nocy i 5 nad ranem, dlatego nawet się wysypiamy.Za to w nocy musze go przynajmniej godzinke cycować, dlatego nieraz zostaje u nas w łóżku, bo mama już zasypia.:)
w ciągu dnia nawet jest grzeczny(odpukać:), je, śpi, leży sobie spokojnie, wczesniej jak go dokarmiałam mlekiem to go brzuszek bolał, ale na szczęście pokarm mi już wystarcza i mleko poszło w odstawke, z czego się ogromnie cieszę.
trzymam kciuki za reszte nierozpakowanych lutówek.
miłej niedzieli mamuski:)

a i dziś odpadł pępek:)

witaj !!
Tu raczej same kobietki siedzą hehe no i małe chłopczyki niemowlaczki.
a ja jeszcze z brzuszkiem :(
Mój mężuś jak juz siedzi w necie to szuka konkretnych informacji które go interesuja co do dzieci.. no a szkoda ze tak mało tatusiów z nami plotkuje o dzieciaczkach.

Julia: Ja mala karmie wlasnie butelka Dr Brown'. Nie wiem juz co o tym myslec. Mam nadzieje ze to albo nasza wina, ze gdzies sobie nie odbije czy cos, albo trzeba zmienic mieszanke, a nie cos gorszego...

Jutro kolejna wizyta poloznej, a we wtorek lekarz, wiec zapytam.

witaj !!
Tu raczej same kobietki siedzą hehe no i małe chłopczyki niemowlaczki.
a ja jeszcze z brzuszkiem :(
Mój mężuś jak juz siedzi w necie to szuka konkretnych informacji które go interesuja co do dzieci.. no a szkoda ze tak mało tatusiów z nami plotkuje o dzieciaczkach.
POSTARAM SIĘ TO NADROBIĆ :)
a i dziś odpadł pępek:)
naszemu Filipkowi odpadl KIKUT pepowiny :p na całe szczeście pępek(czyt. blizna po matce ) został na swoim miejscu ;)

Tu juz tyle pępków odpadło ze ho ho...
przyda sie trochę męskiego z leksza innego spojrzenia na świat...
chociaż dla mnie to i tak będzie pępek bo nie przywiązuje wagi do takich szczegółów a zaś mężuś poprawia...
ach te umysły analityczne.. :)

kurcze... mogło by sie juz zacząć ... bo mnie roznosi..

Witam się po chwilowej nieobecności:-)
Od wczoraj jestem z moim MAŁYM synkiem w domu.Jak będę miała chwilę to napiszę więcej:tak:
Tęskniłam za wami bardzo;-)

reklama
Hej Dziewczyny,
jak tak czytam to aż mnie zazdrość zrżera... wy już z maleństwami w domu, a ja nic... chociaż chyba dzisiaj mi czop wypadł, ale nie byl zabarwiony krwią więc to też nic nie znaczy... jutro wizyta mam nadzieje, że powie, że juz niedługo - w końcu jutro termin a tu kołyska stoi pusta i ja coraz bardziej fiksuje, że złą mamą będę itp... Dziewczynki nie rozpakowane dodajcie troche otuchy :(

Do góry