reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam się porannie:-)
Dzisiaj melduje się wyspana i pełna energii...
Magnolia najlepsze życzonka urodzinowe.Spełnienia marzeń tych wartych spełnienienia...:-)
Margerrita gratuluje suwaczka a Patrykowi z okazji magicznej 5 życzę samych pięknych chwil:-)
Idę po kawkę i czekam na rozpoczęcie seansu pt.ddtvn no i jeszcze oczywiście muszę poprzytulać moją ząbkującą marude gdyż płaczem(wrzaskiem) usilnie się tego domaga:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
margeritta gratulacje!

magnolia sto lat ! sto lat :-D !

ehh ja już od jakiegoś czasu myśle że mój dzieć postanowił mamusie wypróbować :/ dziś 7 wstań do "wypadniętego smoka" ja myśle że to nie o smoka chodzi bo ona sama go czasem po prostu wypluwa i kwęka, chyba to ma być jakaś zabawa, baaardzo zabawna, normalnie ubaw po pachy :confused2: małż wreszcie na rano idzie więc spokojnie moge sobie z Wami popisać bo ostatnie dni okupował non stop kompa, gad jeden

:laugh2:aniawa przytulam

ida no to faktycznie pochlastac sie mozna z takim usypianiem. Rozumiem Twoje rozdraznienie. Ja dzis musialam wyjsc z domu jak tylko mój małz wrócil po pracy i jak przyszlam po 1,5 h do domu to nawet zupy sobie nie odgrzal. Na pytanie dlaczego usłyszalam ,ze przeciez sie dzieckiem zajmowal. hahahaha no rozwalil mnie. A ja calymi dniami jestem z dzieckiem i przy tym piore , sprzatam , gotuję i wogóle wszystko tak jak zawsze. No masakra czasem z tymi facetami. W nastepnym wcieleniu chyba zostane les**** ;-)

ja mojego wczoraj zostawiłam z małą na 3 godziny. Wracam a na dywanie sterta ubrań i z pośród nich wystaje noga młodej i głowa. ja sie pytam o co kaman a małż że kupe zrobiła to ją musiał przebrać (pierwszy raz!) ale nie potrafił rajstopek założyć więc ją chciał jakoś opatulić a le że wierzgała nogami to przykrył bluzką. jak sie odkopała to przykrył drugim ciuszkiem...i tak powstała sterta :eek: ja nie wiem skąd on te pomysły bierze

Alicja, z tym smokiem to pewnie taki rodzaj zabawy jak juz zauwazyłas:) ja od pewnego czasu daje małej smoka do reki i ona na początku pare minut go wkładała do buzi, przekrecała, a teraz to juz ładnie sama sobie go wkłada. ale to w dzien, w nocy trzeba zapodac do buzi:)
gratuluje pomysłowosci męża:) trzeba sobie jakos radzic, nie?;)

Ostatnia edycja:
Hello
My tez juz na nogach , ale noc calkiem nizla :-) ząb wyszedl to i dzieć się trochę naprawil :-)

Magnolia wszytskiego najlepszego z okazji urodzin kochana.!!! Męzus pewnie szykuje jakąś niespodziankę, poczekaj do wieczorka ;-)
Roxi ukochaj tego naszego najmłodszego październikowego synusia od ciotki Dorotki :-) faktycznie kiedy to teraz uczcic? Hmmn. No i szkoda ,ze u Ciebie sen był dziś taki krótki :-/
A dla męża brawa za piękny gest :-) Miło
natolin jak ja Cię rozumiem, choc sama chyba kaloryfer odkrecilam ze dwa razy w tym sezonie , bo ogólnie cieplo mam w mieszkaniu bardzo.
Happybeti , magnolia , lolisza i alicja współczuje nocki :(((
aniawa również współczuje takiej nocy,powodzenia u gina.
Margerita gratulacje 2 zebolka!!!
Alicja zakrztusilam się jak przeczytalam o tej historii z ciuszkami. :-D

Napisałam posta z odniesieniami do większości waszych wypowiedzi i mi się usunął. eh. Tak więc tym razem napisałam skrótowo, bo nie jestem w stanie tego samego napisać.

Kahaaa- taki znajomych to ja też nie zniosłabym! Nie dość że robicie im przysługę to oni odpłacają się bezgraniczną bezczelnością. W ogóle co to za pytanie, ile dziecko będzie płakało jeszcze. Chyba by mnie rozniosło tam.. i w odróżnieniu od swojej sytuacji (kiedy tak naprawdę nie jestem u siebie) to nie podarowałabym tego i chyba ich wywaliła.
Najlepiej byłoby im powiedzieć,że niech się zajmują sobą. Jeśli chcą jeść to niech sobie zrobią. Jeśli nie chcą oglądać tego co Wy w Tv to niech sobie idą z pokoju. I tyle...Nie są u siebie a widać że czują się jakby byli.
Kasis- gratuluję 4! Zdrówka dla Twojego tygryska!
margerrita- gratuluje 5! i dwóch zębów!

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, o dziwo synek tylko raz zapłakał i to tak że jak zobaczył zabawkę to przestał.:-)
Jutro idziemy rano na cystografię i na samą myśl bardzo się boję i jeśli nie dostanę jakiejś sraczki to dobrze będzie.
Poza tym to jakoś nie mam nastroju na nic, dlatego też mnie wczoraj wieczorem tutaj nie było.

A i chciałam pochwalić się naszym suwaczkiem, bo jednak dziś mamy te nasz 5 miesięcy skończone!:-)
Ika- naj naj z okazji 5 w suwaczku!!

Miłego dnia dziewczynki.

O,raaany,Alicja,no twój małż to chyba przebił wszystkich z tym opatulaniem:))))!Tak sie roześmiałam,że az dziecko wystraszyłam:)))!
Margerrita podwójne gratki- zapiąteczke na suwaczku i za 2 zębolki- ale ci sie zbiegło:))).
Magnolia,wszystkiego naj naj naj dla ciebie :)))
A co do DDTVN ,to zaczynam podejrzewac,że ktos od nich ma dziecko z października i nas podczytuje;)))- co u nas jakis temat "na tapecie",to zaraz i u nich;)))).Dzis ,oprócz słoiczków dla dzieci,to jeszcze ten tasiemiec:eek:.Reasercher(ka) proszona o ujawnienie:))).

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim :-)
margerita Gratuluję dwóch ząbków:-)
magnolia85 Wszystkiego najlepszego :-)
happybeti O jakim głosowaniu mowa, bo bym się przyłączyła.
Widzę, że ciężkie chwile, u Nas trwają od około 2 tygodni. Kolejne zęby w drodze.
Iduś i Roxannka Jestem z Wami w tych chwilach i doskonale Was rozumię.
dorisday2512 Z facetami tak właśnie bywa, nie widzą tego albo nie chcą widzieć.
Zresztą niektórym się wydaje, że jak kobieta siedzi w domu z dzieckiem to się poprostu nudzi, bo co Ona ma do roboty.
Opieka nad dzieckiem to przecież zabawa a nie praca (dobrze że mój tak nie myśli).

A u Nas nocka dziś mocno zarywana - pobudki z nocy z płaczem:/
Teraz odsypia a ja zasiadłam do kompa, żeby nadrobić zaległości z wczoraj.
Podajecie już zupki swoim pociechom?
Gotujecie same, czy ze słoiczków?
A gluten już wprowadziłyście?
Możecie doradzić i jaki sposób wprowadzać jej ten gluten?
Dziś kolejna próba mieszania mleka:) trzymajcie kciuki jak możecie.

BRYYYYY :laugh2::laugh2::laugh2:

Kasis – obyście szybko wrócili do domku ze zdrowym jak ryba Błażejkiem. Kciuki za szybką poprawę zaciśnięte!
Frogguś – dobrze. Odpoczniesz sobie trochę:) no i Fifi będzie prze-szczęśliwy, że ma mamusię tylko dla siebie:))
Margeritta – podwójne gratulacje w takim razie:) za ząbki i za 5 na suwaczku:))

co do nieprzespanych nocek to dołączam się dzisiaj do Roxanki, Aniawy, Loliszy bo ledwo co na oczy widzę. Alicja zrobiła nam pobudkę o 3 i dopiero niedawno padła. W akcie desperacji myślałam, że ją za okno wystawie coby jej doopsko mrozem ścisnęło trochę i buźkę przymroziło żeby się tak nie darła. I w sumie to czort wie o cho jej chodziło. Ech kiedy ona się nauczy mówić w końcu?;)

Alicja – hehe udanego masz męża;) ja nie wiem czemu większość facetów jest upośledzona w kwestii ubierania dzieci. Siebie jakoś ubierają a maleństwa nie potrafią? :p
Mała_mi – ooo i u Was ładna 5 na suwaczku:) GRATKI DLA ŁUKASZKA:))
Mangolia - wszystkiego co najlepsze życzę:)

zaraz sobie ddtvn włączę;) bez kitu „Reasercher(ka) proszona o ujawnienie:)))” :))))

reklama
kania78, ja na początku dawałam zupki ze słoiczków ale od pewnego czasu sama gotuję, szczerze mówiąc oprócz tego ze taniej wychodzi to sprawia mi to przyjemność, nie ma przy tym duzo pracy. co do glutenu to ja wprowadziłam 3 dni temu i dodaje łyzeczke kaszy mannej do zupki. nie lubie tej kaszy okropnie ale trudno, pózniej jak wszystko bedzie ok to spróbuje dac jej kasze manną bobovity bo mozna ją z mlekiem rozrobic. nie wiem dokładnie jak to jest z biszkoptem, niby pediatra mówiła ze moży byc jeden biszkopt ale tam są jaja i inne cuda wwiec juz sama nie wiem, na razie sie wstrzymam z biszkoptem bo ja wyjdzie uczlenie to nie bedzie wiadomo od czego

Do góry