reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam przy kawusi.

Strip gratuluję kupki :)
Mała mi gratuluję suwaczka.
Kasis dużo zdrówka dla Błażejka.
Onesmile całuski dla Pawcia i dużo zdróweczka.

U mnie pranko wstawione, jakiegoś spida mam od rana. Piękna pogoda mnie nakręca. Chyba wyśle Pawcia z babcią na spacer i zabiore się za porządki :)

Wczoraj załatwiłam salę na chrzest, jeszcze tylko ubranko pozostało do kupienia.

Natolin ja też nie umiem ustawić dobrej temperatury do spania :(`

reklama
Witamy się z rana:-)
no to mamy zeby dwa :)
Gratulacje kolejnego zębolka :)
witam sie i ja z rana:) dzis w nocy troche kiepsko było bo mała budziła sie często i popłakiwała, nie wiem o co kaman. teraz śpi sobie a ja pranie wstawiłam, musze jeszcze poprasować i w domu troche poogarniac. kurcze, nie obejrzałam wczoraj Usta Usta, musze sprawdzic kiedy powtórki:) a mi tak jakos troszke przykro sie zrobiło bo rano myślałam ze dostane całusa od męża z okazji urodzin a tu ciiiisza. no nic dam mu czas do 16:) a jak wróci do domu bez kwiatka i wina to nie wpuszcze do domu;-)
Sto lat, sto lat wszystkiego najjjjjj a ode mnie i od Fifolka masz takiego kwiatka --,--'<@
ehh ja już od jakiegoś czasu myśle że mój dzieć postanowił mamusie wypróbować :/ dziś 7 wstań do "wypadniętego smoka" ja myśle że to nie o smoka chodzi bo ona sama go czasem po prostu wypluwa i kwęka, chyba to ma być jakaś zabawa, baaardzo zabawna, normalnie ubaw po pachy :confused2: małż wreszcie na rano idzie więc spokojnie moge sobie z Wami popisać bo ostatnie dni okupował non stop kompa, gad jeden

ja mojego wczoraj zostawiłam z małą na 3 godziny. Wracam a na dywanie sterta ubrań i z pośród nich wystaje noga młodej i głowa. ja sie pytam o co kaman a małż że kupe zrobiła to ją musiał przebrać (pierwszy raz!) ale nie potrafił rajstopek założyć więc ją chciał jakoś opatulić a le że wierzgała nogami to przykrył bluzką. jak sie odkopała to przykrył drugim ciuszkiem...i tak powstała sterta :eek: ja nie wiem skąd on te pomysły bierze
Zabawa pewnie przednia, ale się uśmiałam
natolin jak ja Cię rozumiem, choc sama chyba kaloryfer odkrecilam ze dwa razy w tym sezonie , bo ogólnie cieplo mam w mieszkaniu bardzo.
Zazdroszczę bo u mnie przy odkręconym jest max 20 stopni.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu, o dziwo synek tylko raz zapłakał i to tak że jak zobaczył zabawkę to przestał.:-)
Jutro idziemy rano na cystografię i na samą myśl bardzo się boję i jeśli nie dostanę jakiejś sraczki to dobrze będzie.
Poza tym to jakoś nie mam nastroju na nic, dlatego też mnie wczoraj wieczorem tutaj nie było.

A i chciałam pochwalić się naszym suwaczkiem, bo jednak dziś mamy te nasz 5 miesięcy skończone!:-)
Oby wszytsko było w porządeczku i jeszcze raz gratki suwaczka :)
Podajecie już zupki swoim pociechom?
Gotujecie same, czy ze słoiczków?
A gluten już wprowadziłyście?
Możecie doradzić i jaki sposób wprowadzać jej ten gluten?
Dziś kolejna próba mieszania mleka:) trzymajcie kciuki jak możecie.
Staram się gotować sama, jednak zdarza sie mi dać słoiczek a bardziej jego zawartość bo dziecko moje szkła nie jada :) A co do glutenu też już wprowadziłam. I właśnie po obejrzeniu DDtvn i po wykończeniu zapasów koniec z kupowaniem gotowych obiadków i deserków. Właśnie sobie uświadomiłam że 26zł za kilogram bananów to zdecydowanie za dużo, a mięso mechanicznie oddzielone to już wogóle kosmos.
Frogguś – dobrze. Odpoczniesz sobie trochę:) no i Fifi będzie prze-szczęśliwy, że ma mamusię tylko dla siebie:))
taaaa ze stertą prasowania na pewno odpocznę, mam dziś lenia i pewnie tak nic nie zrobię:)

Nocka jak nocka, zaliczona do dobrych. Obudziło mnie słoneczko za oknem i słoneczko które leżało obok mnie i kopało po żebrach. Któraś z dziewczynek chciała żeby napisać co było mówione odnośnie jedzonka dla dzieci. Tak jak pisałam, najpierw należy zwracać uwagę na skład i jeżeli nie umiemy przeczytać ktoregoś ze składników odkładamy, po drugie jeżeli w słoiczku jest mięsko sprawdzić czy czasem nei jest mechanicznie oddzielone (MOM), po trzecie sprawdzenie ceny- przykład z bananem- kilogram to koszt 26zł z czego banany można kupić za ok6zł. Był też poruszony temat herbatek: że na 100 łyżeczek 95-97 to sam cukier, podobnie z jogurtami. Podsumowując trzeba wszystko sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać!

Frogg
"I właśnie po obejrzeniu DDtvn i po wykończeniu zapasów koniec z kupowaniem gotowych obiadków i deserków. Właśnie sobie uświadomiłam że 26zł za kilogram bananów to zdecydowanie za dużo, a mięso mechanicznie oddzielone to już wogóle kosmos...."
"Tak jak pisałam, najpierw należy zwracać uwagę na skład i jeżeli nie umiemy przeczytać ktoregoś ze składników odkładamy, po drugie jeżeli w słoiczku jest mięsko sprawdzić czy czasem nei jest mechanicznie oddzielone (MOM), po trzecie sprawdzenie ceny- przykład z bananem- kilogram to koszt 26zł z czego banany można kupić za ok6zł. Był też poruszony temat herbatek: że na 100 łyżeczek 95-97 to sam cukier, podobnie z jogurtami. Podsumowując trzeba wszystko sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać!"

To wogóle jest jakaś masakra !!!!!
Zapasów nie mam dużych i zaczynam gotować sama:-)

Oczywiście pogubiłam się z tym cytowaniem za co Cię Frogg przepraszam.

stripMYmind Najlepszy podobno jest z metalową końcówką (tzn obudową noża), żeby można włożyć do gorącego i masz pewność że się nie stopi

Ostatnia edycja:
dzien doberek:)))
o co kaman z tymi sloiczkami?ja wlasnie zamowilam na 2 miesiace obiadkow dla Casperosa!!my stwierdzilismy ze jak swiat stary zawsze bedzie ze sloiczki beee...moj A wytlumaczyl mi na dosc dziwnym przykladzie ale to do mnie przemowilo:)wiec podajemy sloiczki ale tylko do max 7 miesiecy bo pozniej juz z nami bedzie szamal:)
Emiliab gratuluje:)taka mala rzecz a jak cieszy:)
Magnolia spelnienia marzen!!!!ktore to urodzinki?18?:)
Mala _mi napewno wszystko bedzie dobrze.Gratki z okazji 5:)
Margerrita gratulacje nastepnego zebola!!!!!!
hmmm......co ja jeszcze chcialam napisac........

Ja słoiczki będę na razie podawać. Jak ,jak Franek będzie starszy,to wtedy będę mu podawać jedzenie robione na bazie tego,co sami będziemy jeść.

Mam prośbę. Ponieważ jutro jest tłusty czwartek, podrzućcie,proszę, sprawdzony przepis na faworki(zwane również chrustem). Będę wdzięczna...

emiliab Fakt jutro tłusty dzionek, przepisu nie mam ponieważ w domu nikt nie robił i ja nie powielam, ale oczywiście uwielbiam heh.
Pewnie wybiorę się do sklepu i zakupię chudego pączka hahaha - co by małej nie zaszkodził :-)
miniu77 podobno w DDtvn dziś na ten temat mówili - ja nie oglądałam bo mi młoda pokój okupuje (śpi w moim łóżku) a ja wzięłam kompa i siedzę w jej pokoju: :-) co by jej nie przeszkadzać w tej przyjemnej czynności - ale frogg jest w temacie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry