Moriam wełnianiego śpiworka używałam tylko przy sporych mrozach. Przy niewielu stopniach poniżej zera dawałam gruby podwójny kocyk a ostatnio tylko nakrywałam takim małym cieplejszym kocykiem a w gondoli miałam położonego roga jako wyściółkę. Póki mały jeździ w grubym kombinezonie, to zapewne albo nie dam nic poza przykryciem na nogi (z wózka) albo cienkim kocykiem. Jak już będę go lżej ubierała, to zapewne wrócę do grubszego kocyka na nóżki.
reklama
dobranocka
podwójna październikówka!
Witajcie!
W zeszłym roku przez rzygaczkę ciazową nawet nie powąchałam pączka, ale w tym roku mam zamiar to nadrobić choćby nie wiem co! Justyna moze sobie dżem polizać, a niech ma coś od życia
Ja zapraszam do grona podwójnych październikówek - razem raźniej :-) A co do glukozy to wg mojego lekarza i (niezależnie) mojej położnej nie ma ona KOMPLETNIE nic wspólnego w wypłukiwaniem bilirubiny. Jak tu ktoś Ci już odpowiadał - częstsze przystawianie do piersi (żeby dziecko wiecej sikało i kupkało) owszem, ale glukoza tylko zaburza odruch ssania piersi (jest ryzyko ze dziecko odrzuci po takim dopajaniu pierś). Glukozę stosuje się dla wcześniaków i w stanach skrajnego niedożywienia. Na bilirubinę najlepsze jest wystawianie dziecka w samym pampersie na słońce :-) Ale nie na mróz tylko przez szybę - dodaję to, żeby nie było potem na mnie
)))))))))) Życzę zdrowia dla maleństwa!!!
Jak im przyniosę ksero pierwszej strony gdzie jest napisane że jestem w ciaży, moje dane i na kiedy mam termin, to mi dadzą spokój i nie bedą mnie wzywać co chwila, żeby mi znaleźć pracę. A jak się wkurzę to się wypiszę z tego wariactwa. I tak jak dotąd NIC od nich nie dostałam....
Aha, zdjęcie z USG na odpowiednim wątku :-)
W zeszłym roku przez rzygaczkę ciazową nawet nie powąchałam pączka, ale w tym roku mam zamiar to nadrobić choćby nie wiem co! Justyna moze sobie dżem polizać, a niech ma coś od życia
no właśnie ma ale mniejszą niż moja córka a to nie lekarz mówił o tej glukozie tylko położna środowiskowa...
dziewczyny nie dam rady was teraz nadrobić. mała dba żebym się nie nudziła dzisiaj.
dobranocka nie wiem czy do ciebie nie dołączę... już 39 dzień syklu a okresu jak nie było to nie ma... i zaczynam panikować. teoretycznie bym musiała mieć cykl ok 43 dniowy żebym mogła być w ciąży ale mam stresa jak nie wiem
Ja zapraszam do grona podwójnych październikówek - razem raźniej :-) A co do glukozy to wg mojego lekarza i (niezależnie) mojej położnej nie ma ona KOMPLETNIE nic wspólnego w wypłukiwaniem bilirubiny. Jak tu ktoś Ci już odpowiadał - częstsze przystawianie do piersi (żeby dziecko wiecej sikało i kupkało) owszem, ale glukoza tylko zaburza odruch ssania piersi (jest ryzyko ze dziecko odrzuci po takim dopajaniu pierś). Glukozę stosuje się dla wcześniaków i w stanach skrajnego niedożywienia. Na bilirubinę najlepsze jest wystawianie dziecka w samym pampersie na słońce :-) Ale nie na mróz tylko przez szybę - dodaję to, żeby nie było potem na mnie
dobranocka a po co karta ciąży Urzędowi Pracy???
Jak im przyniosę ksero pierwszej strony gdzie jest napisane że jestem w ciaży, moje dane i na kiedy mam termin, to mi dadzą spokój i nie bedą mnie wzywać co chwila, żeby mi znaleźć pracę. A jak się wkurzę to się wypiszę z tego wariactwa. I tak jak dotąd NIC od nich nie dostałam....
Aha, zdjęcie z USG na odpowiednim wątku :-)
Kasia33
Fanka BB :)
Witam przy pączusiu :-)
U mnie nocka super, pobudka o 4 na mleczko i lulanko do 8.
Ammy mój Pawełek miał 3 dniówkę, trafiłam jeszcze na jakąś lekarkę, która powiedziała, że u dzieci do trzeciego miesiąca chorób się nie rozpatruje
i dała antybiotyk po którym mojego Pawła tak wysypało, że szok.
U mnie nocka super, pobudka o 4 na mleczko i lulanko do 8.
Ammy mój Pawełek miał 3 dniówkę, trafiłam jeszcze na jakąś lekarkę, która powiedziała, że u dzieci do trzeciego miesiąca chorób się nie rozpatruje

Nic straconego pewnie w sobotę poleci powtórka, albo tukurcze, zupelnie wczoraj zapomnialam o YCDa jestem maniaczka. No coz,nowy sezon zaczne od przyszlego tygodnia:-)
You can dance - Po prostu tańcz! - You can dance - Po prostu tańcz! - S06E01 - VoD w Onet.pl
Co do wyściółki w wózku mamy śpiworek z owczej wełny, a jak będzie cieplej pewnie przesiądziemy się do spacerówki.
Co do pączków to albo nie zjem ich dziś wcale, chyba że ktoś się nade mną zlituje i przyniesie mi bo ktoś u mnie słoneczko zgasił i dupaaaa nie chce mi się nic przez to. A mój skarb od 5 postanowił gadać z lampą, po butli znowu gadu gadu, drzemka może z 30minut i znowu gadu gadu. Teraz słodko śpi.
to ja bede miec baardzo dobry rok, bo paczki zjadlam juz dwa i nie mowie,ze to koniec
)
smokitez mam dwa
dziewczyny zarejestrowalam sie na stronie streetcom, moze zna ktoras?
troche jest tam zachodu, bo poczta trzeba wyslac podpisane oświadczenie dotyczące przetwarzania danych osobowych, ale mysle, ze warto, bo sa tam kampanie , w ktorych mozna brac udzial i np. dosawac przez jakis czas jedzonko dla dziecia, pampki itp. pod warunkiem, ze sie bedzie wypelnialo ankiety o tych produktach. Oczywiscie kampani jest wiecej, nie tylko dzieciowe
smokitez mam dwa
dziewczyny zarejestrowalam sie na stronie streetcom, moze zna ktoras?
troche jest tam zachodu, bo poczta trzeba wyslac podpisane oświadczenie dotyczące przetwarzania danych osobowych, ale mysle, ze warto, bo sa tam kampanie , w ktorych mozna brac udzial i np. dosawac przez jakis czas jedzonko dla dziecia, pampki itp. pod warunkiem, ze sie bedzie wypelnialo ankiety o tych produktach. Oczywiscie kampani jest wiecej, nie tylko dzieciowe
dobranocka
podwójna październikówka!
Hehe, no ja na Streetcomie właśnie załapałam się na kampanię Martini Soda Bianco i Martini Soda Rosato - dzisiaj albo jutro przyjdzie kurier :-) Niby fajnie, ale sama tego Martini nawet nie powącham
((((((((((((((
Kasia33
Fanka BB :)
U nas piękne słoneczko więc zaraz na spacerek wyruszamy. Chociaż na dworze Paweł śpi w dzień.
A ja nadal szukam ubranka do chrztu dla Pawła. Już wczoraj myślałam, że kupię, bo mi się bardzo spodobało a tu zonk rozmiaru niet.
Dziewczyny czy któraś zamawiała przez allegro ciuszek do chrztu?
Możecie polecić jakiegoś sprzedawce? Najpierw myślałam o garniturku, ale wczoraj jak zobaczyłam sweterek i sztruksy to zachorowałam a babeczka w sklepie mi nie zamówi innego rozmiaru wrrrrr.
Sariska, Ammy zagłosowane
Dziulka bardzo ładny komplet sobie zamówiłaś.
A ja nadal szukam ubranka do chrztu dla Pawła. Już wczoraj myślałam, że kupię, bo mi się bardzo spodobało a tu zonk rozmiaru niet.
Dziewczyny czy któraś zamawiała przez allegro ciuszek do chrztu?
Możecie polecić jakiegoś sprzedawce? Najpierw myślałam o garniturku, ale wczoraj jak zobaczyłam sweterek i sztruksy to zachorowałam a babeczka w sklepie mi nie zamówi innego rozmiaru wrrrrr.
Sariska, Ammy zagłosowane
Dziulka bardzo ładny komplet sobie zamówiłaś.
Moriam,ja mam pod spodem taki ciepły polarkowy rożek,a na nóżki kocyk podwójnie złożony polarek- bawełna(cieniutki).A ubieram w zaleznosci od pogody- na przykład wczoraj na body i cienka bawełniana bluzeczke i rajstopki ubrałam jej bluze polarkową na trykocie,ocieplacz pikowany bez rękawków,spodenki ocieplane,bawełniana czapeczka i rękawiczki i trampki z gąbeczką w srodku- cieplutka była
Emiliab i inne dietowe mamy- prponuje ustanowic nowa świecka tradycję- my dzis możemy sobie zjeść frytki
))- tez tłuste
))
dobranocka ,mi w UP jak byłam w ciaży,to jeszcze w 8 miesiącu chcieli szukac pracy
)),dopiero jak im to uswiadomiłam,to sie chłopak zreflektował
.A czerwony sie zrobił jak burak
)).No i GRATKI DLA JUSTYSI
)))****
Kasia 33 ,no to zszokowałas mnie tym tekstem lekarki o tym nierozróżnianiu chorób u dzieci!!!!To co,na grype i zapalenie oskrzeli,tudziez biegunkę leczy tak samo,co?EEEch,czasem włos na głowie się jeży...
Ammy ,no to na Jureczka tez zagłosuję
.
Emiliab i inne dietowe mamy- prponuje ustanowic nowa świecka tradycję- my dzis możemy sobie zjeść frytki
dobranocka ,mi w UP jak byłam w ciaży,to jeszcze w 8 miesiącu chcieli szukac pracy
Kasia 33 ,no to zszokowałas mnie tym tekstem lekarki o tym nierozróżnianiu chorób u dzieci!!!!To co,na grype i zapalenie oskrzeli,tudziez biegunkę leczy tak samo,co?EEEch,czasem włos na głowie się jeży...
Ammy ,no to na Jureczka tez zagłosuję
dobranocka- to teraz bedzie kampania dla mam dzieciaczkow miedzy 3-9 m-cem z Wroclawia i Gdanska. Jedzonko dla dzieciaczkow na miesiac
Ja nie wiem czy mi sie uda zalapac, bo jestem nowym uzytkownikiem, ale tobie moze sie uda
)
a gdzie zdjecie fasolinki, bo nigdzie nie widze?
a gdzie zdjecie fasolinki, bo nigdzie nie widze?
Ostatnia edycja:
reklama
Fajna strona, dzięki moriam za info
My na dniach dostaliśmy paczki z HIPP i Bebilona bdajże - zdaje się te w związku z Niebieskim Pudełkiem itd.
Kurczę dziewczyny, dzięki wam sobie uświadomiłam, że tłusty czwartek
Kasia33, dzięki
ja byłam u lekarki, na szczęście mądra babka, chwilowo tylko kazała paracetamol objawowo a w razie pogorszenia przyjść raz jeszcze.
Ja pewnie pączka też nie ruszę, nie wiadomo co tam wrzucają a mały wciąż mnie ssie
Kurczę dziewczyny, dzięki wam sobie uświadomiłam, że tłusty czwartek
Kasia33, dzięki
Ja pewnie pączka też nie ruszę, nie wiadomo co tam wrzucają a mały wciąż mnie ssie